Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349819
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Dobry.

ocenił(a) film na 8

Całkiem dobry film. Choć nie oglądałem "Infernal Affairs". Może gdybym widział pierwowzór zmieniłbym zdanie.

ocenił(a) film na 9
TomHanks

Ną, ocenę zdecydowanie niższą byś wystawił.

ocenił(a) film na 5
TomHanks

Obejrzyj oryginał bo nie ma porównania w ogóle. Tak wysoka ocena "infiltracji" jest możliwa jedynie ze względu na nieznajomość pierwowzoru.

ocenił(a) film na 8
HardBoy25

sporo osób ma podobne zdanie jak Ty. I pewnie coś w tym jest. A najlepsze jest to że Martin Scorsese dostał za ten film oscara. A przecież mogę z powodzeniem wymienić kilka jego filmów które zasługiwały na to bardziej, niż Infiltracja.

ocenił(a) film na 8
HardBoy25

ale też wstrzymam się z ostateczną oceną tego filmu, aż do obejrzenia "Infernal"

ocenił(a) film na 6
TomHanks

Podpisuję się pod tym co napisali Mashala i HardBoy25 i również polecam Ci obejrzyj Internal Affairs. Co ciekawe, w moim przypadku pomimo tego że również jako pierwszą obejrzałem wersję amerykańską a dopiero później oryginał (co tym samym powoduje że drugi w kolejności film ma trudniejsze zadanie żeby zachwycić), to jednak zdecydowanie wolę wersję Hong-Kong. Tak w ogóle to obejrzyj wszystkie 3 części Internal Afairs - bardzo fajnie to się wszystko komponuje.

ocenił(a) film na 8
MacMarko

na pewno wezmę pod uwagę Twoje słowa i obejrzę Infernal. :) Pewnie macie sporo racji, bo choć mniej popularne od filmów z hollywod inne produkcję, też są często warte uwagi i wcale nie gorsze.