PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136005}

Infiltracja

The Departed
2006
8,0 349 tys. ocen
8,0 10 1 349196
7,7 89 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Hmm,chciałbym aby ktoś przedstawił mi fenomen "Infiltracji".Gra aktorska na mistrzowskim poziomie,ale film nie przypadł
mi do gustu.Brałem się za niego trzy razy-najpierw obejrzałem 50 minut i akcja była tak nudna,że byłem zmęczony dalszym
oglądaniem i wyłączyłem.Na drugi dzień obejrzałem 10 minut i zasnąłem.Dzisiaj obejrzałem film do końca,ale na prawdę
mnie nie urzekł.Dla mnie wszystko jest tak pogmatwane,że sam nie wiem czy do końca zrozumiałem o co chodziło w filmie.

ocenił(a) film na 10
chalwaklb

Ja nie wiem, co tam jest do rozumienia, wszystko zostało wyjaśnione a sama intryga też nie jest pogmatwana. Jak dla mnie przede wszystkim postacie w tym filmie się wybijają, Wahlberg stworzył świetną kreację, aż żal, że go nie nagrodzono. Poza tym jedno z najbardziej nieprzewidywalnych zakończeń, SPOILER bo przecież w niewielu filmach główny bohater dostaje kulkę w łeb i to nie w samej końcówce. Jak dla mnie to najlepszy film Scorsese, zupełnie jakby cały swój warsztat reżyserski zdobyty w ciągu 30-40 lat skumulował i wykorzystał w tym filmie.

ocenił(a) film na 4
AdWienc

Gra aktorska w tym filmie to arcydzieło,ale za bardzo nie rozumiem "hajpu" na ten film.Dam mu jeszcze jedną szansę i obejrzę jeszcze raz,może za drugim razem mnie bardziej zaciekawi.

ocenił(a) film na 5
chalwaklb

Też nie rozumiem fenomenu, dla mnie to był zwykły thriller, z dobra obsadą. Ale scenariusz mnie nie zaskoczył i samo wykonanie też. Myślałem, ze będe mógł to porównac do "seven", gdzie zakończenie wyjaśnia wszystko i długo po nim myślę, co sam zrobiłbym w tej sytuacji. A tutaj? Nic :/

ocenił(a) film na 8
spes_filmweb

U mnie za to było odwrotnie, Seven wydało mi się zwykłe, a twist na końcu mdły. Tymczasem w infiltracji co 5 minut ktoś przebijał balon.

użytkownik usunięty
chalwaklb

m.in końcówka, która nie jest jak w typowych filmach czyli Happy End.