Może mi ktoś odpowiedzieć końcówkę filmu od pogrzebu Billyego, zadzwonił sąsiad do drzwi i niestety nie widziałem końca filmu. Z góry dzięki.
Dignam rozgryzł Sullivana, więc zaczekał na niego w jego mieszkaniu i go zastrzelił... Następnie po barierce na balkonie chodzi sobie szczur ;) koniec.
Mysle, ze to nie policjant go rozgryzl, ale pani psychiatra w otrzymanym liscie miala info kogo powiadomic. Tak czy siak to chyba nie jest wazne, tylko, ze szczur zostal wytropiony i ukarany:)
Rzeczywiście zapomniałam, że przecież pani psychiatra dostała tą kopertę - może faktycznie to ona naprowadziła Dignama do szczura - Sullivana, chociaż w filmie nie jest już to pokazane. Swoją drogą to zabrakło mi jeszcze, żeby Madaline na pytanie "a co z dzieckiem?" odpowiedziała, że "właśnie było na pogrzebie swojego ojca"...czy coś takiego ;)
Colin Sullivan przychodzi do domu, a tam czekał już na niego Dignam, który postanowił pomścić Billyego. Przed dostaniem kulki w łeb Colin mówi jeszcze: "OK" xD All my friends are dead.
Rozumiem, że chciałeś poznać odpowiedź, ale nie powinieneś pisać o pogrzebie na samym wstępie. Jakbym nie obejrzała tego filmu, tylko chciała poczytać opinie, wkurzyłabym się na taki spoiler
Kiedy ktoś wchodzi na stronę tego filmu, uwierz że słowo "pogrzeb" przy imieniu jednego z bohaterów bardzo rzuca się w oczy.