Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349829
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

....to normalnie porażka jakich mało. Dawno się tak nie rozczarowałem na zakończeniu. I nie chodzi że bez happy endu, ale dalej nikt nic nie wie.

ocenił(a) film na 7
Lantis

no dokładnie.. jestem tego samego zdania. film był naprawde ciekawy, poza tym di caprio, damon, nicholson, wahlberg.. wszystko fajnie:) ale koniec? masakra jakaś.. nie wyszło na jaw ze to colin był kretem a dignam go zabił bo albo wiedział ze to on był wtyczką albo dlatego ze go po prostu nie trawił - tego tez niewiadomo. koniec schrzanili po calości..;/ ale dla di caprio i wahlberga daje 8.

jane_88

Pomużcie mi bo nie rozumiem , jak dobrze zrozumialem , Costigan umuwil sie z Sullivanem na dachu , po to by go aresztowac, jak zjezdzal winda, to po wyjsciu zaszczelil go drugi kret kumpel Sullivana, nastepnie sullivan go zabija w celu pozbawienia sie swiadka,
Podejzewam ze w kopercie ktora dziewczyna costigana , czyli di Capria, dostala wiadomosc, ze w razie jego zgonu ma zawiadomic dignama ze Sulliwan jest wtyczka, a on czekal na niego w domu , zeby mu wpakowac upragniona kulke w leb, i pozbywajac sie zarazem kreta. Czy nie tak??

sparrow951

no mniej więcej tak jak mówisz:)

ocenił(a) film na 8
sparrow951

Chyba tak. Najlepszy był drugi kret co zabił Castigana, .. szkoda że pół wydziału nie było kretami. Nic z filmu nie wynikło. Castello notabene też kret zginął, Castigan zginął nic nie osiągnął, Sullivan zginął, Quinan zginął. Nic nie zostało wyjaśnione. Przez cały film prowadzone było śledztwo a nawet trzy śledztwa. Główne wobec Castello, później Sullivan szukał kreta czyli siebie a Castigan szukał kreta u Castella, który sam był kretem FBI.

ocenił(a) film na 9
sparrow951

Sparrow951 myślę że dobrze zrosumiałeś. Lantis, nie rozumiem rozczarownia. Dla mnie końcówka filmu była miażdząca. Totalne zaskocznie, co bardzo podobało mi się w tym filmie. Poza tym, na końcu filmu wydaje mi się wszystko jest już jasne. Możemy tylko zastanawiać się skąd Dignam wiedział, że Sulivan jest kretem. Jak już Sparrow951 napisał pewnie z listu do Madeline. Moim zdaniem film bardzo dobry z genialną końcówka. Daje 9

ocenił(a) film na 8
B0SKI

Nie oglądałem uważnie (bo przez przypadek, w TVN'ie, a więc z przerwami na reklamy i lektorem spłycającym dialogi...) i mam zamiar obejrzeć jeszcze raz, w lepszych warunkach, ale mam wrażenie, że Skorsezowi nie chodzi, jak zwykle, o fabułę (kto kogo zabił i czy śledztwo domknięto) tylko o o wiele bardziej subtelne aspekty życia i człowieczeństwa, takie jak Sullivan'a 'No dobra' w scenie finałowej - totalna zgoda na to, że zginie, ot tak...

ocenił(a) film na 9
sparrow951

Mniej więcej tak, z tą różnicą, że Sullivanem kierowały trochę inne motywacje przy zabójstwie drugiego kreta. Zabił go by móc mu przypisać swoje przestępstwa tym samym zamykając śledztwo i unikając kary. Sulivan nic nie wiedział o drugim krecie do momentu zastrzelenia Costingana.

Lantis

Końcówka jest genialna - chyba 6 krotnie zaskakująca przez ostatnie 10 minut. Na tym polega wysoka ocena filmu.

KLAssurbanipal

końcówka napewno zaskakująca i sumie dla mnie też trochę rozczarowująca ale cały film znakomity