Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349819
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Film jest wg mnie bardzo podobny do serii death note, tyle, że w death note była tylko jedna strona medalu i poszukiwania kiry w zastępach policjantów, co sądzicie na ten temat?

ocenił(a) film na 7
monto

Właśnie skończyłem oglądać film. Kilka razy podczas seansu powiedziałem do siebie "kurde, podobny do Death Note'a". Zastanawiam się teraz tylko co było bardziej naciągane; DN czy Infiltracja.

ocenił(a) film na 9
lu_izy

"Zastanawiam się teraz tylko co było bardziej naciągane; DN czy Infiltracja."

No wiesz... w "Infiltracji" nie ma Shinigami xD

ocenił(a) film na 7
kibic

Nie no, elementy fantastyczne nie koniecznie muszą powodować, że film/książka z automatu jest naciągana, chodzi o sposób w jaki prowadzone są poszczególne wątki czy jest to realistyczne, a nie realne. Przykład: cykl pieśni lodu i ognia jest nierealny ale realistyczny,
Rambo I,II,III X, Y, Z, A jest realny ale nierealistyczny ; ).

ocenił(a) film na 9
lu_izy

Wiem co miałeś na myśli ;)

To taka żartobliwa uwaga była .Ale słuszne wnioski przedstawiłeś ;)
Lecz z drugiej strony to czy jakieś wątki są realne lub realistyczne to często kwestia subiektywnej oceny.
Na przykład spotykałem się z opiniami, że wątek Dany z GOT jest strasznie nierealistyczny,gdyż po prostu dziewczyna ma bardzo dużo farta na swej drodze,wszystkie problemy właściwie same znikają,a ona natrafia prawie tylko na przeciwników-imbecyli ;D.I podobno dlatego tak jest, bo Dany to ulubiona postać G. R. R. Martina.

Co do Rambo:
Wiesz,historia ludzkości zna sporo przykładów pojedynczych wojowników, czy żołnierzy, którzy w pojedynkę gromili całe rzesze przeciwników :-]
No ale każdy wie, że Rambo to jest Rambo i basta ;D

ocenił(a) film na 7
kibic

Ja tam pamiętam, że oficjalnie Martin kilka razy mówił, że jego ulubiona postać to Tyrion. To może właśnie jego losy są bardziej naciągane od Dany, jak teraz o tym myślę...