Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349819
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Najnowszy film Martina Scorsese przypomnial jak wielkim rezyserem on jest.
Jesli chodzi o fabule tutaj nie moglo byc zle, przeciez film to remake genialnego Infernal Affairs, ale co zaskakujace przenoszac historie do Bostonu w srodowisko irlandzkie Scorsese stworzyl "dzielo" jeszcze bardziej ekscytujace. Film trzyma w napieciu przez caly czas, dzieki znakomicie wyrezyserowanym i zmontowanym scenom. Do tego genialna muzyka, aktorstwo z najwyzszej polki i niesamowicie napisane dialogi ktore raz ubawiaja do lez a raz zadziwiaja.
Kilka slow o aktorstwie, z trojki glownych bohaterow DiCaprio rzeczywiscie wypada najlepiej, co nie znaczy ze role Nicholsona czy Damona (zaczyna byc specjalista od rol "pod przykrywka" pamietamy role Ripley'a czy Bourne'a) sa gorsze. Moja uwage zwrocily ponadto znakomite role drugoplanowe szczegolnie Aleca Baldwin'a, Martina Sheen'a (dla obu wydawalo sie, ze kariery sie skonczyly ale udowadniaja ze sa znakomici)oraz Vera Farmiga (w tym roku zagrala ponadto w zaskakujaco dobrym Running Scared)na ktora warto zwrocic uwage.
Podsumowujac mam nadzieje, ze film zostanie doceniony, gdyz jest tego wart. Zapraszam do kin.
PS Film widzialem w USA

ocenił(a) film na 6
brastek

Mieszkasz w USA? Możesz mi powiedzieć, czy są tam jakieś jeszcze dobre fily w kinach, których nie planuje się sprowadzić do Polski? Mam na myśli filmy pokroju Running Scared.

ocenił(a) film na 9
Ichthys

Jesli chodzi o filmy takiego typu nie ma ich za wiele. Z tego co pamietam w Polsce nie bylo filmu "Waist Deep" a tutaj premiere mial juz kilka miesiecy temu. Ponadto polecam "Harsh Times", ktory premiere co prawda bedzie mial w listopadzie ale zapowiada sie calkiem, calkiem a sam nie wiem czy bedzie w Polsce. W takim wypadku pozostaje chyba net. Licze jednak, ze "The Departed" obejrzysz w kinie. Pozdrawiam