Czy mógłbym otrzymać od Was szczerą odpowiedź?
Czy jakby ktoś nagrał film jak Pacino robi kupe, a Crowe w nią przez przypadek wdeptuje, twardogłowi by obsypali to nagrodami, to od Was też dostaliby 10tke? Ten film zasługuje conajwyżej na 5/10.
Historia nudna jak mój wczorajszy obiad, na dodatek mocno naciągana (szczęście że przyznali się do tego jego twórcy), poza tym tylko na realia amerykańskie w jakiś sposób szokująca.
Wystawiam ocenę 1/10 żeby podkreślić że nie wszystko złoto co się świeci!
Szczęka mi opadła po prostu,jeśli dla was ten film to 1/10 to nie pytam co oglądacie,pewnie mode na sukces.
"Ten film zasługuje conajwyżej na 5/10"
"Wystawiam ocenę 1/10"
To nie jest twoja ocena???
Czyli jesteś tak samo denny, jak Ci, co oceniają ten film na 10. Oni to robią, bo chcą pokazać, że film jest arcydziełem - Ty to robisz, bo chcesz pokazać, że film jest do bani. A żadna z tych ocen nie odzwierciedla waszej prawdziwej oceny. Od podkreślania to jest komentarz - a ocena jest po to, żeby film ocenić. Jeśli ktoś stawia 1/10 dlatego, żeby "skomentować" film - to jego ocena jest g*** warta.
Każdy ma prawo głosu cieciu. Za ten twój komentarz też daję temu filmowi 1/10,
bo nie znoszę takich cwaniaczków, co innym odmawiają prawa do oceny. I w
zupełności zgadzam się z autorem wątku - film na 5/10 - nuda, nuda, nuda.
Wyłączyłem przed końcem, by nie zasnąć.
Dobrze już dobrze dałeś sobie ocenę 1/10 i się ciesz i wiesz muszę ci powiedzieć,że ty też jesteś takim plastelinkiem 1/10 to akurat moje prawo do oceny bye bye :)
Przejrzałem twoje ulubione filmy , poza paroma oklepanymi tytułami, ośmielam się powiedzieć, że masz gówniany mianstreamowy gust. ocene 5/10 co najwyżej mozna wystawić towjej nieslychanej inteligencji . Po co sie żalisz z tą najniższa oceną , co chciałes w ten sposob pokazac ?
Tak bardzo chciales zainsteniec w internecie, robiąc taką marną prowokacje i wypisując bzdury ? Marne musisz miec zycie w realu , skoro w tak prostacki sposob musisz jakos zaistniec w wirtualu , by byc zauwazonym.
Wzbudziles tylko pogarde i wspolczucie , jesli o to ci chodzilo to osiagnales cel , brawo . W mojej ocenie ten film zasluguje na mocne 8/10 , wiele nagród go ominęło ( nie mowie to tylko o oskarach ) , gdyż porusza niewygodny problem dla silnego, nie zawsze zauwazonego lobby tytoniowego. Genialny film to nie byl, lecz z pewnoscią kawal dobrego kina, z swietnymi kreacjami aktorskimi , russel crow w b. dobrej formie.
Oczywiscie jesli ktos spodziewa sie sensacji z poscigami samochodzowymi, strzelaninami , trupami itp. to z pewnoscia sie przeliczy. Ten film gatunkowo najbardziej podchodzi pod thriller, i to o politycznym zabarwieniu, choc trudno sie w tym filmie doszukac opetanych zabojcow czy terrorystow, spotykamy sie w nim z innymi złymi charakterami, dzialającymi przebiegle i uzywajacymi wszelkich srodkow by bronic swoich interesow . Film choc jest amerykanska produkcja, stoi naprawde na wysokim poziomie, naprawde wart polecenia !
sry za bledy , interpunkcje i brak polskich znakow, pisane na szybko bylo. mam nadzieje ze w miare czytelnie , pozdrawiam
p.s.
"Wystawiam ocenę 1/10 żeby podkreślić że nie wszystko złoto co się świeci! "
Wez moze głodówke jeszcze zorganizuj, albo przypnij sie kajdankami do kaloryfera, pff.
KluMix - 1/10 (choć zasługuje na 5/10) : krytycy - 9/10
Może po prostu się nie znasz na dobrym kinie?
A dla tych od "de gustibus" - nie dyskutuje się o gustach fizjologicznych,
nie estetycznych (w gruncie rzeczy o niczym innym jak gustach i
przekonaniach nie dyskutujemy).
taki film mialby Oscary!
Pacino sra, Crowe mu podciera i dyskutuja o tym 3 godziny.
12 oskarow!!!!!!!!
Pacino zagrał tutaj rewelacyjnie jedna z lepszych ról w jego karierze,nie najlepsza,ale bardzo solidna.
Co do oskarów to ze 4 minimim dla takiego filmu.