Informator

The Insider
1999
7,4 77 tys. ocen
7,4 10 1 77371
7,8 25 krytyków
Informator
powrót do forum filmu Informator

1/10 i jedna rzecz...

użytkownik usunięty

Czy mógłbym otrzymać od Was szczerą odpowiedź?
Czy jakby ktoś nagrał film jak Pacino robi kupe, a Crowe w nią przez przypadek wdeptuje, twardogłowi by obsypali to nagrodami, to od Was też dostaliby 10tke? Ten film zasługuje conajwyżej na 5/10.
Historia nudna jak mój wczorajszy obiad, na dodatek mocno naciągana (szczęście że przyznali się do tego jego twórcy), poza tym tylko na realia amerykańskie w jakiś sposób szokująca.
Wystawiam ocenę 1/10 żeby podkreślić że nie wszystko złoto co się świeci!

"Ten film zasługuje conajwyżej na 5/10"
"Wystawiam ocenę 1/10"

??????????????????????????????

ocenił(a) film na 10
LuckyOne

Szczęka mi opadła po prostu,jeśli dla was ten film to 1/10 to nie pytam co oglądacie,pewnie mode na sukces.

Armpower

Ja nigdzie nie napisałem na ile oceniam ten film, więc czemu piszesz "was"?

ocenił(a) film na 10
LuckyOne

"Ten film zasługuje conajwyżej na 5/10"
"Wystawiam ocenę 1/10"

To nie jest twoja ocena???

ocenił(a) film na 10
Armpower

Dobra rozumiem już ,najwyrażniej zacytowałeś gościa z góry

ocenił(a) film na 8

Czyli jesteś tak samo denny, jak Ci, co oceniają ten film na 10. Oni to robią, bo chcą pokazać, że film jest arcydziełem - Ty to robisz, bo chcesz pokazać, że film jest do bani. A żadna z tych ocen nie odzwierciedla waszej prawdziwej oceny. Od podkreślania to jest komentarz - a ocena jest po to, żeby film ocenić. Jeśli ktoś stawia 1/10 dlatego, żeby "skomentować" film - to jego ocena jest g*** warta.

ocenił(a) film na 7

tacy jak ty powinni nie mieć prawa głosu... 7/10

ocenił(a) film na 1
falco20

Każdy ma prawo głosu cieciu. Za ten twój komentarz też daję temu filmowi 1/10,
bo nie znoszę takich cwaniaczków, co innym odmawiają prawa do oceny. I w
zupełności zgadzam się z autorem wątku - film na 5/10 - nuda, nuda, nuda.
Wyłączyłem przed końcem, by nie zasnąć.

ocenił(a) film na 10
ural

Dobrze już dobrze dałeś sobie ocenę 1/10 i się ciesz i wiesz muszę ci powiedzieć,że ty też jesteś takim plastelinkiem 1/10 to akurat moje prawo do oceny bye bye :)

ocenił(a) film na 8

Przejrzałem twoje ulubione filmy , poza paroma oklepanymi tytułami, ośmielam się powiedzieć, że masz gówniany mianstreamowy gust. ocene 5/10 co najwyżej mozna wystawić towjej nieslychanej inteligencji . Po co sie żalisz z tą najniższa oceną , co chciałes w ten sposob pokazac ?
Tak bardzo chciales zainsteniec w internecie, robiąc taką marną prowokacje i wypisując bzdury ? Marne musisz miec zycie w realu , skoro w tak prostacki sposob musisz jakos zaistniec w wirtualu , by byc zauwazonym.
Wzbudziles tylko pogarde i wspolczucie , jesli o to ci chodzilo to osiagnales cel , brawo . W mojej ocenie ten film zasluguje na mocne 8/10 , wiele nagród go ominęło ( nie mowie to tylko o oskarach ) , gdyż porusza niewygodny problem dla silnego, nie zawsze zauwazonego lobby tytoniowego. Genialny film to nie byl, lecz z pewnoscią kawal dobrego kina, z swietnymi kreacjami aktorskimi , russel crow w b. dobrej formie.
Oczywiscie jesli ktos spodziewa sie sensacji z poscigami samochodzowymi, strzelaninami , trupami itp. to z pewnoscia sie przeliczy. Ten film gatunkowo najbardziej podchodzi pod thriller, i to o politycznym zabarwieniu, choc trudno sie w tym filmie doszukac opetanych zabojcow czy terrorystow, spotykamy sie w nim z innymi złymi charakterami, dzialającymi przebiegle i uzywajacymi wszelkich srodkow by bronic swoich interesow . Film choc jest amerykanska produkcja, stoi naprawde na wysokim poziomie, naprawde wart polecenia !

sry za bledy , interpunkcje i brak polskich znakow, pisane na szybko bylo. mam nadzieje ze w miare czytelnie , pozdrawiam

p.s.

"Wystawiam ocenę 1/10 żeby podkreślić że nie wszystko złoto co się świeci! "

Wez moze głodówke jeszcze zorganizuj, albo przypnij sie kajdankami do kaloryfera, pff.

KluMix - 1/10 (choć zasługuje na 5/10) : krytycy - 9/10
Może po prostu się nie znasz na dobrym kinie?

A dla tych od "de gustibus" - nie dyskutuje się o gustach fizjologicznych,
nie estetycznych (w gruncie rzeczy o niczym innym jak gustach i
przekonaniach nie dyskutujemy).

ocenił(a) film na 3

taki film mialby Oscary!
Pacino sra, Crowe mu podciera i dyskutuja o tym 3 godziny.
12 oskarow!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
schiz

Pacino zagrał tutaj rewelacyjnie jedna z lepszych ról w jego karierze,nie najlepsza,ale bardzo solidna.
Co do oskarów to ze 4 minimim dla takiego filmu.

ocenił(a) film na 3
Armpower

Pacino gra jakby musial lub ma zatwardzenie.
Nie dalbym zadnego oskara tu.