PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=848}

Informator

The Insider
1999
7,4 77 tys. ocen
7,4 10 1 77182
7,7 33 krytyków
Informator
powrót do forum filmu Informator

Film oparty na faktach ze świetnymi kreacjami aktorskimi .... Crowe i jeszcze lepszy
Pacino pokazali naprawdę klasę! Film wciągający i momentami nawet trzymający w
napieciu ... lecz były to tylko momenty:) bo ogólnie trochę wiało nudą. Lecz nie na nudzie
trzeba się tu skupić lecz na prawdziwym wątku i grze słów tu zawartej , która była na
bardzo wysokim poziomie. Przemysł tytoniowy co rok zabija setki ludzi i słuszność emisji
takiego filmu powinna być dobitnie przekazana przez wyświetlanie np. w dniu bez papierosa
:) Sam jestem palaczem lecz stoję po stronie walczacych o zdrowie w tym momencie:)
Jako film hmmm 7/10 nic dodać nić ująć.

ocenił(a) film na 8
Adash

Ja również uważam, że jest to całkiem dobre kino i nie tylko ze względu na obsadę, choć główne role zagrane bardzo dobrze.

Arczet

Film rozkręca się w drugiej części, pierwsza połowa filmu taka dość nudnawa, to znaczy po prostu jest to film dość poważny i nie jakiś film akcji, dlatego trzeba go oglądać uważnie, świetne kreację Crowe'a i Pacino, bez nich na pewno film by dużo stracił, problem w tym, że chyba za dużo. Moim zdaniem aktorzy znacznie zawyżają ten film, bo gdyby nie oni, to nie wiem czy coś by z tego było. Ja bym chyba nie dotrwał do końca jakby głównych bohaterów grało jakichś dwóch mało znanych aktorów.