PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10701}

Inni

The Others
2001
7,4 215 tys. ocen
7,4 10 1 214935
7,4 34 krytyków
Inni
powrót do forum filmu Inni

na pewno najlepszy horror XXI wieku, i jeden z najlepszych horrorów wszech czasów. Miła odmiana od tych wszystkich pseudo-horrorów jak Piła czy Hostel gdzie się tylko krew leje i nic więcej.

megaloceros3

dokładnie, zgadzam się z autorem, ile razy można oglądać wielokrotnie kopiowane horrory gdzie kre leje sie litrami, inni ma w sobie to coś, od początku do końca trzyma w napięciu i niepozwala przejrzeć siebie na wylot i w połowie poznać fabułe

użytkownik usunięty
megaloceros3

nie zgadzam się z tobą ponieważ najlepszym horrorem XXI wieku jest REC...
a Inni to zwykły horror o duchach i żadne arcydzieło...

przede wszystkim, "Inni" to ŻADEN horror. Jego zadaniem nie jest wcale przestraszyć widza, ale trzymać w lekkim napięciu. Chyba nie baliście się tak bardzo jak na horrorze?? A głównym wątkiem filmu jest opowieść o sensie życia i śmierci, o ludziach, którzy nie moga pogodzić się ze zmianami.

ocenił(a) film na 4
lubudubu

Hm, bardzo ciężko jest się bać na tym filmie. Zaraz przed obejrzeniem miałam nadzieję, że czeka mnie naprawdę przerażający film, właśnie nie z gatunku krwawych, ale dogłębnie oddziałujący na widza, realistyczny. A tu nic. Nawet momentami nudziłam się. Cóż, takie są moje odczucia, ale z pewnością nie jest to horror.
Tak czy inaczej, film jest niezły, ogólnie pomysł mi się podobał. Oglądałam z ciekawością, ale nie było tego 'dreszczyku'.

ocenił(a) film na 10

'REC' do 'INNYCH' to jak Trabant do Mercedesa.....

ocenił(a) film na 9

a ja nie zgodzę się z Tobą. REC wg mnie bez rewelacji. Innych mianem
arcydzieła bym nie określał, ale fabułą i pomysłem na 9 pkt. u mnie
zasłużył.

ocenił(a) film na 10
zyzyzyryxy

do użytkownika zyzyzyryxy : czyli prawie zgadzasz sie ze mną...

ocenił(a) film na 9
tomekongdelta

tak, z Tobą i z tym porównaniem do mercedesa się zgadzam:) natomiast nie
zgadzam się z anonimem, który napisał "nie zgadzam się z tobą ponieważ
najlepszym horrorem XXI wieku jest REC...
a Inni to zwykły horror o duchach i żadne arcydzieło... "

ocenił(a) film na 9
megaloceros3

"Inni" to bardziej thriller niż horror, ale i tak wciska w fotel. Brawa za subtelne środki,bez przemocy czy krwi ;) Świetna rola Nicole Kidman.

ocenił(a) film na 8
Vivasco

Ten film powinien stać się klasyką dobrego kina. Nie wyobrażam sobie by była jakakolwiek osoba, która go nie widziała/nie chciała obejrzeć :3

ocenił(a) film na 7
minto

Szósty zmysł jest i tak lepszy. Jak się już go widziało to Inni już nie są tacy rewelacyjni jak tu twierdzicie (koniec nie jest już taki zaskakujący bo ma się poczucie że to już gdzieś było).

ocenił(a) film na 4
megaloceros3

To nie był ani thriller, ani horror, ani dramat, a na pewno nie był to straszny film. Kolejny film o wielkim nawiedzonym domu.

ocenił(a) film na 4
megaloceros3

To nie był ani thriller, ani horror, ani dramat, a na pewno nie był to straszny film. Kolejny film o wielkim nawiedzonym domu.

ocenił(a) film na 9
megaloceros3

Czy mam rozumieć, że XXI wiek już się zakończył i że widziałeś już wszystkie filmy, jakim w nim powstaną (powstały?!) ?

ocenił(a) film na 10
guerrero

A co to ma do rzeczy? Zgadzam się z założycielem tematu,jak do tej pory najlepszy horror tego wieku,choć powstało jeszcze kilka znakomitych,ten przejdzie(w zasadzie już przeszedł)do klasyki horroru...(tak,horror,nie thriller,thriller bowiem traktuje o rzeczach wytłumaczalnych-np.Siedem,Milczenie Owiec-to są Thrillery)

ocenił(a) film na 7
tomekongdelta

Czyli filmy typu Teksańska masakra i tym podobne nie są według ciebie horrorami tylko thrillerami? Niezłą definicje horroru masz:].

ocenił(a) film na 9
megaloceros3

jak najbardziej się zgadzam. i Nicole świetna :D

użytkownik usunięty
afortunadamente

uwielbiam ten film:) ogladajac go wydaje ci sie ze wszystko wiesz, a tu niespodzianka:P

ocenił(a) film na 8
megaloceros3

podpisuję się pod tym postem. horror super, ale dałam 8/10.

ocenił(a) film na 10
evinx

zgadzam sie 10/10 jeden z najlepszych horrorów!!!

megaloceros3

jak piszecie ludzie że thiller (tak bo to thirller, nie horror) "Inni" jest najlepszym "horrorem" jaki mógł tylko powstać to jesteście w duuuużym błędzie i znaczy to też, że bardzo mało tych horrorów oglądneliście...Jest bardzo dużo o niebo lepszych horrorów niż "inni"...czasami to sie niema słów do takich opini...ehh...

ocenił(a) film na 10
beata_films

Podaj choć pięć lepszych HORRORÓW ( nie Thrillerów,tam znajdują się filmy typu 'SIEDEM' 'MILCZENIE OWIEC' i inne wytłumaczalne filmy),a zostaną Ci wybaczone błędy ortograficzne i ogólna niewiedza....zaskocz nas.....czekamy!!!!! pewnie będzie ubaw.......

megaloceros3

O tak... Inni to arcydzieło. Według mnie to najlepszy film, w którym zagrała Nicole. Może nie jest aż tak bardzo straszny ale mocno trzyma w napięciu.

ocenił(a) film na 10
caroline15

Najlepiej oglądać BEZ LEKTORA,w nocy,samemu,podłączyć pod wysokiej klasy głośniki,wtedy jest naprawdę straszny.....