Jeden z najbardziej ciekawych i zaskakujących thrillerów jakie widziałem w życiu. Wbija w fotel, nawet momentami przeraża. Genialny klimat, trzymające poziom dialogi. A do tego znakomita gra aktorska Nicole Kidman. Polecam, film jest bardzo dobry.
Dokładnie mam takie samo zdanie. Klimat świetnie zbudowany przez chorobe dzieci , jakąś alrgie na słońce czy coś w tym rodzaju. Gra Nicole Kidman , jak zawsze zajebista, no i zakończenie rozwalające system. Szkoda że taka niska ocena na filmwebie , ale tu jak wszędzie jest dużo ludzi którzy każdy horror oceniają słabo , bo nie dostali zawału jak go oglądali. ZAwsze powtarzam , horrory , tego typu filmy , najlepiej oglądać samemu , gdy jest już ciemno , nie ma hałasów z ulicy , w domu reszta śpi itd. Wtedy jest efekt , a nie taki malkontent , w południe słoneczne , weźmie na plaże laptopa , i zacznei oglądać. Albo jakaś dziewczyna co zaprosi 20 osób znajomych na "oglądanie horroru" , a robi się z tego gadka o jakichś pierdołach i filmu nikt nie ogląda , co najwyżej co chwilę zerknie , a jak już są napisy to mówią że nudne i nie straszne.
Całkowicie się zgadzam. Gra aktorska, klimat, choroba dzieciaków, sceneria, fabuła, zakończenie, po prostu wszystko w tym filmie jest fenomenalne. Ja może nie dostałam zawału, a owszem, oglądałam w nocy i sama, ale takie oglądanie ze znajomymi nie ma sensu. Wszyscy mówią z takiej grupki, że film nie jest straszny i że oni się takich filmów nie boją, a tak na prawdę nie uważali, poza tym to wszystko wychodzi później, jak taka osoba ogląda sama film i wieczorem, kiedy jest ciemno musi gdzieś wyjść.