PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744}

Instynkt

Instinct
1999
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 17276
Instynkt
powrót do forum filmu Instynkt

...któremu oczywiście wyda się niesłychanie głęboki i wartościowy.

5/10

ocenił(a) film na 10
Kagan

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Proste a jednak skomplikowane. Mnie ten film poruszył. Bo wiem, że to co dla mnie ma duże znaczenie dla kogoś może być błahostką. I na odwrót. Nie sądzę by to był film "dla mało wyrafinowanego widza". I jak zwykle Anthony Hopkins mnie nie zawiódł. Świetny aktor

ocenił(a) film na 8
bansylwia

A ja się pod tym podpiszę rękami i nogami :)

Kagan

No patrz takie naiwne i banalne a jednak tak samo jak i większość ludzi, żyjesz złudzeniami co do swojej wspaniałości, wyjątkowości i wyprodukowanej przez strach wizji świata chroniącej otłuszczony móżdżek przed banalną prawdą o życiu i istnieniu. Zwłaszcza złudzenie co do wartości twojej wypowiedzi jest już mocno banalne.

ocenił(a) film na 10
Kagan

niektórzy widzowie mogą zarzucić filmowi naiwność i banalność - kto wie, może to ci właśnie, którym głupio się przyznać, że ich życie nie ma żadnego sensu...

ocenił(a) film na 5
pantyszek

ale suchar ;d

Kagan

Kagan - a kto dał Ci legitymację do oceniania innych ludzi i decydowania co jest banalne, a co wzniosłe??
Skoro TOBIE się nie podobał to zaznacz ten fakt. Nie oceniaj innych bo zwyczajnie nie masz prawa...

Kagan

a ja lubię kontrowersyjne wypowiedzi. To świetnie, że są jeszcze ludzie, którzy nie ulegają wpływom, idą pod prąd i mówią co myślą. Mimo to, będę w Twojej skali mało wyrafinowanym widzem i jednak zgodzę się w 100% z bansylwią

ocenił(a) film na 5
Kagan

wg mnie film dobry aczkolwiek patos go zniszczył bo mógłby być znacznie lepszy

ocenił(a) film na 10
Marcinekk

Każdy ma swoją tematykę która go dotyka , która jest najważniejsza.
Dla mnie film był czymś co zapadło mi głęboko w pamięć.