PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043425}

Instynkt

Mothers' Instinct
2024
6,2 5,5 tys. ocen
6,2 10 1 5472
5,8 11 krytyków
Instynkt
powrót do forum filmu Instynkt

Po finale, nie wiem do końca co myśleć o tym filmie. Początek dobry, angażujący, fabuła zapowiada się dobrze. W połowie filmu rozważałem kilka scenariuszy:
- Mąż Celine w końcu pęknie (ból spowodowany stratą syna, obwinianie Celine i Alice + alkohol)
- Celine knuje w taki sposób żeby syn Alice odwrócił się od matki, a Celine z nim ucieknie, lub po prostu chce się zemścić robiąc mu krzywdę
- Cały spisek dzieje się w głowie Alice, ostatecznie okaże się że jest chora psychicznie
Jednak kiedy Celine zabiła męża, zsuwałem się z fotela coraz głębiej, aż podczas finału spadłem z niego piętro niżej. Chyba najgorsze możliwe zakończenie. Czy ona to planowała od początku?? Po co w takim razie pozorowała tę sytuację na balkonie? Chciała się przekonać że Alice da radę przejść przez żywopłot? Ale co ona miała zrobić nawet jakby przeszła wtedy gdy syn Celine spadł? Złapać go? Absurdalne zakończenie świetnie zapowiadającego się filmu. A sposobu wykonania "egzekucji" Alice i jej mężą nawet nie poruszam, bo to także kompletny fikołek