8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435258
6,5 79 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Dziękuję, postoję.

użytkownik usunięty

Zwiastuny spływają po mnie kompletnie, nie widzę tu nic ciekawego a sam Nolan od 2008 roku nie nakręcił żadnego filmu, który nie byłby dla mnie kolosalnym rozczarowaniem. W zasadzie nabawiłem się na gościa alergii po ostatnim Batmanie.

W 100 % się zgadzam. Nolan skonczył się na Mrocznym Rycerzu. A denerwujące jest jeszcze to, ze zadnych nowych aktorów nie potrafi zatrudnic. Jedne i te same twarze. Trailery sa kompletnie nijakie - zwykłe, przeciętne.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ja tez sie z tym zgadzam.

Zwiastun nie pokazuje wedlug mnie nic szczegolnie ciekawego,

Jakis misz masz typu: dramat rodzinny pomieszany z science-fiction, no to tyle.

Jak znam zycie,to pewnie wieksza czesc tego filmu bedzie sie dziala na Ziemi, a koncowka gdzies tam w Kosmosie.

Do tego szpetna i irytujaca Hathaway (ktora psuje mi doslownie kazdy film,w korym sie pojawia).

Wiec nie,dziekuje.

Nolan chce zrobić coś ambitnego, ale własnie teraz w swojej karierze rezyserskiej prekracza dopuszczalna granice "strawienia filmu". Korzysta z patetycznych i sentymentalnych motywów, które nijak mają się do fabuły filmu. Ja naprawde uwielbiam patos i wzruszające sceny w filmach, po których mam ciary na plecach, ale to do tego klimatu nie pasuje. Albo mógł zrobić inny film, albo skorzystać z innych motywów. Nie wiem do czego to przypiąc. To się po prostu nie chce ze soba połączyć w tych zwiastunach. Może w filmie będzie to wyglądało lepiej, ale jak na razie jest przeciętnie. Duzo zamieszania o nic tak naprawde. Nolan chce połączyc wode z olejem, tylko nie wie, że pewnych praw nie złamie. Płyn do mysiua naczyn w tym wypadku mu nie pomoże.

kamilxxx09

I pisze to gość, którego jarają tanie efekty, non-stop nawalanka i krasnale na świniach. Znaffca sie znalazł.

kamilxxx09

Ale nudzicie a wciąż zero argumentów. Przecież dla ciebie arcydzieło zawsze opiera się na tych samych stereotypach - masa CGI, teletubisiowy humor, masa akcji, rozwleczony scenariusz bez budowania stopniowo klimatu, postaci tylko od razu odpier*ol, pościgi, wybuchy. A teraz nadchodzi film całkowicie odchodzący od tego schematu, więc ludzie nie dziwmy się że kamil znowu marudzi, po prostu to zwolennik nie ambitnego kina dla mas.

PS i hipokryta.

hr_dooku

Tak tak. Już sobie pogadałes? gdyby Nolan połączył akcje z ambitnym kinem, tak jak w Mrocznym Rycerzu, byłoby zapewne super. W tej chwili przekroczył granice "przyzwoitości i normalności".

kamilxxx09

No pogadałem. W zwiastunie jest akcja, jest praktycznie wszystko co powinno być w porządnym zwiastunie. Mroczny Rycerz co jak co to nie ambitne kino, to świetne kino akcji które dużo dobrego zasługuje scenariuszowi, wyśmienitej audiowizualizacji i grze aktorskiej. Tak, a w tej chwili Nolan przekracza granicę przyzwoitości i normalności, tworzy dramat sci-fi ponad typowe standardy Blockbusterów dla mas / zjadaczy popcornu.

hr_dooku

Science fiction ma to do siebie, ze powinna byc akcja. Istenieje wiele filmów, gdzie ambitnośc zostałą swietnie połaczona z z klimatami SF z akcją. Spójrz na najnowszych x menów. Sporo porzadnej akcji, super efekty, ale jednak gra aktorska i scenariusz na naprawde wysokim poziomie. A Nolan za bardzo kombinuje i kiedys się na tym przejedzie.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

"Sciene fiction ma to do siebie że powinna być akcja" Tak ? a od kiedy ?

mackau1992

Od kiedy powstał ten gatunek.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Dzięki Bogu. Już zaczynałem się zastanawiać czy mój zachwyt nad trailerem i koncepcją tego filmu nie są przesadzone. Teraz widzę, że. Ty po prostu nie masz bladego pojęcia o kinie i SF. Widzę też, że utajniłeś swoje oceny filmów, to wiele mówi.

Saddam_filmweb

To jest zwykły trol i prowokator. Znany gawiedzi filmwebowej. Hejtuje Nolana, bo nie ma wybuchów, bezsensownej nawalanki,non stop akcji, tandetnego CGI i przerostu formy nad treścią. Również czekam z niecierpliwością na Interstellar. Zapowiada sie wspaniałe widowisko.

DarkSith

Ta widowisko to ty zobaczysz 26 grudnia.

kamilxxx09

Hahaha, zacny suchar milordzie. Łudź się łudź:)

DarkSith

Kwejka się przeglada... Ale z cciebie dziecko.

kamilxxx09

Niestety nie trafiłes, nie chodzę po twoich stronkach. 26 grudnia to zoabczymy to co widzielismy o podobnej porze przez dwa lata - przerost formy nad treścią, kalki z WP, z 5 dobrych scen na trzy godziny, masę często kiepskiego greenscreemnu i tyle. A ty się łudź dalej :)

DarkSith

Powiedział troll

kamilxxx09

Marna prowokacja gościu. Zatem czekaj sobie na kozice, świnie i ...beee barany.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

To proponuję obejrzeć Odyseję Kosmiczną 2001.

hefko

Ogladałem. Nie powala.

kamilxxx09

Zaraz splunę własnym mózgiem. Sci fi = akcja? Akurat w Interstellar będzie jej pod dostatkiem, będzie jej tyle ile potrzeba ale nie przysłoni ona fabuły.
Widzę że mało znasz się na sci fi, obejrzyj sobie te filmy na początek: Odyseja Kosmiczna, Moon, Stalker.
Nolan ma taką zaletę że nie powtarza tych samych schematów w filmach.

hr_dooku

Nie powtarza schematów, ale nie potrafi dobierac odpowiednio elementów, co wyjaśniłem powyżej. To tak jakby chcieć zrobić całkiem nowa sałatkę, jakiej jeszcze nie było, i wrzucić do miski: pomidory, banany, jajka ugotowane na twardo, dodac chrzanu, majeranku, wanilli, marchewki startej na grubej tarce, troche miodu, orzechów włoskich i cienko posiekanego poru.
Macie, jedzcie! Nie powtarzam schematów. To całkiem nowa sałatka.

kamilxxx09

Sałatki jak i filmy mają to do siebie, że każda może mieć te same składniki a i tak można zrobić je wg różnych przepisów, dodać czegoś więcej, czegoś mniej, jeden składnik można wyrzucić i zastąpić. Dzięki temu często może zyskać nowy posmak a filmy - nową oprawę.

hr_dooku

Tylko że słodkiego z gorzkim nie wymieszasz, bo może wyjść beznadzieja. Jesli już to słodkie z kwaśnym.

kamilxxx09

A przykładem takiego wymienionego przeze mnie misz maszu jest m.in trylogia Matrix.

kamilxxx09

Co bo? Czerpie wiele inspiracji, antyfani mówią też że niekompetentnie plagiatuje różne filmy a i tak wielu się podobało, w tym mnie. A przez jeszcze innych uważany jest za arcydzieło. Dla mnie ta trylogia to najlepsze filmy akcji w historii.

hr_dooku

No filmy sa spoko. Ale co to ma do naszej dyskusji?

kamilxxx09

Oto przykład zgrabnego przetwarzania schematów i dodania czegoś od siebie.

hr_dooku

Matrix?? gdzie ty masz tam schematy? Mnie się wydaje, ze te filmy były od zera robione.

kamilxxx09

. Wejdź na forum Matrixa i poczytaj sobie jełopowate posty Raze'a.
A tak poza tym przykłady filmów:
Forbin Project
Omega Doom
Ghost in the Shell
Cowboy Bebop
Dark City
Thirteenth Floor

hr_dooku

Oj nie, nie chce mi się czytać żadnych głupich tekstów. Jak zaprage jełopowatości, włącze sobie Kiepskich :D

kamilxxx09

On tam napisał z czego czerpie matrix. A jełopowatość odnosi się do niego samego. Odstawia cyrk i jest hipokrytą, udaje znawcę, zresztą ma wszystkie cechy typowego trolla. Nie chce mi się dalej o nim pisać.

hr_dooku

To ten Raze to generalnie taki kamilxxx09 na forum Matrixa?

DarkSith

Podobno ma 46 lat ale swoim zafascynowaniem Thorem i Hulkiem temu zaprzecza. Typowy troll, nawet jak z pozorów na takowego nie wygląda.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

a co ty możesz kamilku wiedzieć ?? wracaj do hobbita...
taa akcja... oglądaj swoje ukochane xmenki

Lepsze niż to coś o szukaniu szczescia w kukurydzy

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Najnowszy film Nolana nie zapowiada niczego rewelacyjnego ale na pewno większym gównem niż Hobbit to na pewno nie będzie

ApolloCreed_

Nie porównuj arcydzieł do "szukania szczescia w kukurydzy" bo to zbrodnia.

kamilxxx09

Przecież tego nie robi. Gdzie ty widzisz żeby porównywał Władcę Pierścieni do Interstellar? Bo chyba nie uważasz, że popłuczyny po WP jakim jest Hobbit są...arcy...dziełem? Dobra dawka śmiechu z rana nie zaszkodzi kamilku:)

kamilxxx09

Taa powtarzaj ten swój uniwersalny argument na wszystko wyrwany kompletne z kontekstu. Na pewno ktoś cię będzie brał na poważnie.

hr_dooku

Ja czekam na wasze argumenty.

kamilxxx09

Odnośnie czego? Twoje to jak zwykle wymyślna pyskówka.

hr_dooku

Żadna pyskówka, tylko stanowisko wobec trailerów, które sa po prostu przecietne. Rozumiem 1, ale zeby trzeci?

kamilxxx09

Narzekacie że nudny, że nie ma akcji. A to wszystko jest. Wy czego oczekiwaliście? Streszczenia całego filmu i samych najlepszych scen? To co pokazali to i tak już nadto.

hr_dooku

Ciekawe skąd wiesz, ze bedzie akcja.

kamilxxx09

W zwiastunie wszystko cacy ignacy jest pokazane.

hr_dooku

Haha taa. Kukurydza i wymuszony płacz ojca.

kamilxxx09

I oto drodzy państwo po raz n-ty ujawnia się trolling kamila, który ze względu na brak merytorycznych argumentów ucieka się to taniej zaczepki-prowokacji, która ma na celu burdel. Wypłakałeś się już dzidzio? Masz dam ci cuksa, pociumkaj sobie.