8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435328
6,5 80 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Dziękuję, postoję.

użytkownik usunięty

Zwiastuny spływają po mnie kompletnie, nie widzę tu nic ciekawego a sam Nolan od 2008 roku nie nakręcił żadnego filmu, który nie byłby dla mnie kolosalnym rozczarowaniem. W zasadzie nabawiłem się na gościa alergii po ostatnim Batmanie.

hr_dooku

Wyslij kurierem :P

kamilxxx09

To recepta dla ciebie. Idź do cukierniczego i sobie kup.

hr_dooku

W cukierniczym chyba takich rzeczy nie ma. Co najwyżej bułki :)

kamilxxx09

Oj to słabo szukasz. Kasjerka ma dla ciebie paczkę.

hr_dooku

Aha przechowuje w torcie/

kamilxxx09

Taki skarb w byle czym być nie może.

kamilxxx09

Płacz się z dupy nie bierze panie znafco.

kamilxxx09

http://www.filmweb.pl/person/Michael+Bay-10209

Zapraszam pana .

Wilku0904

Dokładnie, ktos kto uważa film za arcydzieło, tylko dlatego że jest masa tzw akcji, green screen, nawalanka non stop nie może być brany na poważnie. Ten gość nie wiem czy widziałeś ale napisał że gatunek science-fiction odznacza się mnóstwem.....akcji! Większej bzdury chyba nikt na filmwebie nie napisał.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Sorry Gogusiu to co masz na avatarze,czytaj "Hobbit" to zwykła kolorowa papka dla matołów i ludzi którzy myślą że są Elfami :) Peter Jackson nie wyciągnął nic ze starej Trylogii ani krztu klimatu,nie pozdrawiam :)

Absolutnie się z Tobą zgadzam w kwestii Batmana, bo "The Dark Knight Rises" był czymś cholernie naciąganym. Kiedyś mówiono o "klątwie", która uniemożliwiała zamknięcie trylogii filmowych Batmanów. Nolan spróbował i coś mu nie wyszło, ale widzę, że nie podobała Ci się też "Incepcja", która była moim zdaniem arcydziełem. "Interstellar" może będzie czymś nowym, ciekawym jak na Nolana.. Ja sam wybiorę się na film zainspirowany serialem "Doctor Who".

użytkownik usunięty
salata2205

Incepcja jest niby spoko, ale po takiej, dającej nieograniczone wręcz możliwości tematyce i reżyserze Memento i Prestiżu oczekiwałem znacznie, znacznie więcej. Scena "treningowa" dawała przedsmak tego na co liczyłem, a cała reszta filmu... cóż... nie sprostała oczekiwaniom. Delikatnie rzecz ujmując.

I momentami wieje nuda.

kamilxxx09

Nolan nie jest w stanie zaspokoić głodu kamila któremu w głowie nie scenariusz tylko pościgi i wybuchy, bo inaczej odbiłoby się to na całkowitym odbiorze filmu, a sam film zostałby zdeklasowany do taniego akcyjniaka.

hr_dooku

Niech przynajmniej dobiera odpowiednio motywy.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Po Twoich wypowiedziach szybko można stwierdzić że nie masz bladego pojęcia na czym tak naprawdę Nolan opiera swoją twórczość. Co Ty możesz wiedzieć o dobieraniu motywów, umiejętnego łączenia bądź doskonalenia pewnych schematów tak aby widz mógł poczuć pewną świeżość, zobaczyć coś czego jeszcze w takim wydaniu nie widział. Na podstawie zwiastuna osądzasz Nolana że za mało tego, tamtego, argumentując to w tak debilny sposób (wymienianie składników sałatki - epickie to było) że aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl że tacy ludzie udzielają sie na forach. Również nie masz bladego pojecia o prawdziwym kinie Sci-Fi, twierdząc że kino tego gatunku powinno opierać sie na porządnej ciagłej akcji przez rwóne 2h... Zamilcz już proszę.

Buker7

Ja go ocenami na podstawie poprzednich filmów. Skonczył się na Mrocznym Rycerzu.

kamilxxx09

Czyli dokładnie wtedy kiedy Nolan wrócił do kina dla myślących (Incepcja). Oglądałeś w ogóle Following, Memento, Insomnia czy Prestige? To właśnie filmy które wymagają myślenia.

hr_dooku

i co w związku z tym?

kamilxxx09

Wnioskuję, że twoja wiedza o filmografii Nolana opiera się tylko na trylogii Mroczny Rycerz i Incepcji.

kamilxxx09

Wnioskuję, że twoja wiedza o filmografii Nolana opiera się tylko na trylogii Mroczny Rycerz i Incepcji.

hr_dooku

To xle wnioskujesz. Nie obejrzałem wszystkich jego filmów, ale wiekszośc owszem.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ty masz za to przeciąg we łbie jak słuchawek nie założysz.

?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

A nie mówiłem?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

KAMILKU, koledzy piszą abyś przestał się udzielać, to to zrób... zamilcz do premiery, a teraz wracaj na Hobbita.

Wow, ale jesteś inteligentny. Naprawde. Odpowiadasz na ppost z trzech dni, podczas gdy dwa dni nie ma mnie już na tym forum. Ale skoro chcesz... powracam :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Wow. ale jestem inteligentny. naprawde!!

ocenił(a) film na 8

U was też leje cały lipiec?

Fakt, ostatni batman rozczarował, jednakże, ani Incepcja ani TDKR nie były złymi filmami, to wciąż bardzo dobre filmy. jednakże odbió jest jaki jest bo sam Nolan postawił sobie bardzo wysoko poprzeczke, Following, Memento, Dwa pierwsze Batmany oraz Prestige to fantastyczne widowiska. Myślę, że o ile TDKR było naprawdę zawodem to Incepcja była wspaniała. Pozdrawiam

użytkownik usunięty
DarkSith

Dla mnie Incepcja to takie 7/'10 podczas gdy liczyłem na coś, co spokojnie dostanie 10.

No cóz jak juz pisałem Nolan powiesił sobie poprzeczke tak wysoko, że bardzo trudno temu dorównać.

To popatrz jak faktycznie wysokie miałeś oczekiwania skoro nawet 9/10 byłoby dla Ciebie zawodem.