PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375629}
8,0 423 tys. ocen
8,0 10 1 423265
6,4 84 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

https://www.youtube.com/watch?v=3BHpeLs8M3Q

ocenił(a) film na 10
gargus01

Widać gimbusom nie podoba się trailer, bo za mało jest pokazane. Przynajmniej nie pójdą do kina i nie będą przeszkadzać w oglądaniu filmu zażerając się popcornem i żłupiąc Colę.

rbej

Trudno się z tym nie zgodzić. Niektórzy wszystko chcieliby mieć na tacy.

ocenił(a) film na 10
gargus01

Ten film za cholerę nie wygląda na blockbustera, która ma zarobić miliard dolarów. Mi to pasuje bardziej na Odyseję Kosmiczną 2014, która będzie poważnym kandydatem do Oscarów.

rbej

Może z tą Odyseją to za bardzo pojechałeś, ale też mi to wygląda na coś poważniejszego. Aczkolwiek uważam że Nolan widowiskowością mnie BARDZO mile zaskoczy. A co do kasy to i tak ten miliard zarobi ;).

ocenił(a) film na 10
gargus01

Może przesadziłem troszkę ale wnętrze statku kosmicznego wygląda jak z tych starych filmów Sci-Fi.

rbej

Zgadzam się, widać podobieństwa,aczkolwiek mnie chodziło bardziej o warstwę fabularną. Mimo mojej WIELKIEJ sympatii dla Ch. Nolana jednak Kubrick to Kubrick!!

ocenił(a) film na 8
gargus01

Miliard? Nie sądzę. Ale myślę, że posypią się Oscary, głównie za kategorie techniczne.

gry270

Zgadzam się,Oskary dla tego filmu są niemal pewne.

gargus01

tak samo jak miliard :)

użytkownik usunięty
rbej

Jedna "Odyseja" wystarczy.
Ja mam nadzieję na solidną przygodę.

ocenił(a) film na 5
rbej

Nie, to nie będzie żadna Odyseja Kosmiczna...

Nolan już powiedział, że to bardziej familijne kino, a pierwotny scenariusz był pisany pod Spielberga czyli przygodowe science-fiction w stylu E.T. , Bliskie Spotkanie Trzeciego Stopnia, Park Jurajski, i tak dalej, i tak dalej.

ocenił(a) film na 8
gargus01

Fajnie że nie pokazali dużo... Ale co z tego, jak zapewne przy drugim zwiastunie zobaczymy fragmenty z dalszej części filmu.

ocenił(a) film na 5
hr_dooku

Ale syf...

hr_dooku

1:32
TARS - robot ze wczesnej wersji scenariusza. Jak dobrze, że Chris go zachował :)

hr_dooku

Tunel czasoprzestrzenny robi wrażenie. Inaczej go sobie wyobrażałem. Z pierwszej chwili wyglądał jak bańka.

ocenił(a) film na 8
Interstellar

Bo tunele czasoprzestrzenne wyglądają właśnie jak bańki mydlane. Kiedyś mówili o tym na Discovery Science.

użytkownik usunięty
gry270

Lel.

ocenił(a) film na 8
gry270

To jest zapewne czarna dziura, widzimy tylko soczewkowanie grawitacyjne wywołane jej ogromną masą, a potem przejście przez horyzont zdarzeń.

ocenił(a) film na 8
tomeczekxxx_fw

Przejście przez horyzont zdarzeń? Miałem nadzieję, że film będzie się trzymał praw fizyki, które znamy.

ocenił(a) film na 10
hr_dooku

Fenomenalny trailer. Ja zostałem kupiony już dawno ale teraz po prostu nie mogę wysiedzieć i odliczam każdą sekundę do premiery. Ahh ten film to ziszczenie moich marzeń. Aż dziwne, że wychodzi tak mało filmów czysto z Hollywood poświęconych podbiojowi kosmosu.

Jestem trochę przestraszony bo każdy film na który tak mocno czekałem nie spełniał moich oczekiwań - chociażby słaba(według mnie) Grawitacja czyna przykład Rush. Nolan - nie spieprz tego !

ocenił(a) film na 10
Ringus

Prawdopodobnie jeden z najlepszych trailerów jakie widziałem. Wrażenie psuje tylko muzyka - chociaż jest przefantastyczna, to jednak nie jest to Zimmer i nie usłyszymy jej w filmie ;/

ocenił(a) film na 8
Revan_7

Przecież przeważnie w trailerach używają muzyki nie z danego filmu.

hr_dooku

Idę o zakład, że Jessica Chastain gra córke McConaugheya z przyszłości :) #OdkrywcaAmeryki

bati31

To bardzo prawdopodobne z uwagi na podobieństwo do swojej młodszej wersji i podobną kurtkę do tej Coopera.

ocenił(a) film na 7
bati31

Chastain gra córkę, a Casey Affleck syna.

bati31

taki mały spoiler, ale co tam ;)

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

Zwiastun rażąco podobny do oryginalnego scenariusza z 2008 roku. Mam nadzieję, że jednak trochę zmienią.

ocenił(a) film na 10
gry270

Podstawa scenariusza jest bardzo podobna, dlatego masz takie wrażenie. Pozmieniały się natomiast mocno akcje czaso-przestrzenne, czyli to czego nie pokazano w trailerze i co tak naprawdę jest najważniejsze. Tak przynajmniej twierdzą na stronie Nolan Fans.

ocenił(a) film na 5
gry270

Ja obstawiam, że Nolan przepisał 3 akt, bo ten był, delikatnie mówiąc, przekombinowany =/

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

Tel tunel czasoprzestrzenny, to chyba czarna dziura.

ocenił(a) film na 5
tomeczekxxx_fw

Nie to tunel czasoprzestrzenny.

hr_dooku

Lepszego zwiastuna nie mogliśmy otrzymać <3

hr_dooku

widziałem premierowo w kinie

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

Klasycznie w stylu Nolana, enigmatycznie od samego początku, a z kolejnymi zwiastunami coraz większe perdolnięcie zwiastujące kolejny hit. Nolan robi tak dobre filmy,że niektórzy czekają aż w końcu podwinie mu się noga :D

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Zwiastun wstępu filmu. Jak na razie wiadomo tylko tyle, że rozpoczęcie będzie smętne. Nie widać żadnych przebłysków z właściwej akcji filmu, nadal nie wiadomo wokół czego będzie kręcić się cała historia. Ziemia umiera, ojciec rozstaje się z dziećmi, ekspedycja wlatuje w czarną dziurę.

Wierzę w Nolana, ale sam zwiastun niczego ciekawego nie pokazuje.

ocenił(a) film na 5
Khaosth

"nadal nie wiadomo wokół czego będzie kręcić się cała historia. "

Przecież sam sobie odpowiedziałeś :d
Wokół tego: "Ziemia umiera, ojciec rozstaje się z dziećmi, ekspedycja wlatuje w (...)" tunel czasoprzestrzenny.

ocenił(a) film na 7
zombie001

Generalnie od tego punktu fabuła może potoczyć się jak w "Kontakcie", "Avatarze", "Zakazanej planecie", "Prometeuszu", czy jak w "Pandorum". Zero podpowiedzi co do nastroju i klimatu właściwej części filmu.

ocenił(a) film na 5
Khaosth

Bo to dopiero 1 trailer, a do premiery jeszcze parę miesięcy. Zdążą Ci to pokazać.

Normalnie ludzie dostają całe streszczenie filmu w zwiastunach i narzekają, Nolan stara się tak nie robić i... ludzie też narzekają. Jak widać nie można nikogo zadowolić.

ocenił(a) film na 7
zombie001

Brak tych elementów w teaserze rozumiem, jednak w 2,5-minutowym zwiastunie to trochę dziwi. Nie chcę streszczenia, ale nie przekonuje mnie ukrywanie klimatu głównej części filmu oraz nie zarysowanie głównego konfliktu/dylematu tej części. W teaserze TDKR wystarczył kadr Bane'a i zdjęcia Bruce'a ze szpitala aby było wiadomo, że Batman spotka przeciwnika który może rozłożyć jego jak i całe miasto. Tutaj podobnego haczyka brakuje.

Khaosth

Nie wokół czego będzie się kręcić ale jak się potoczy.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

W sumie fakt. Ewentualnie co będzie jej głównym motywem.

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

Całkiem ciekawy zwiastun. Szkoda tylko, że znakomity kawałek muzyczny, który słyszymy, nie pochodzi z tego filmu. Ech... Mam przeczucie, iż muzyka Zimmera do owego filmu będzie równie bezpłciowa co w Incepcji czy TDK, przez co obraz pozbawiony zostanie wyrazistego nastroju. Obym się mylił i po seansie wyjdę pozytywnie zaskoczony.

hr_dooku

Świetny zwiastun! Dzięki :)

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Jak na zwiastun od Nolana to zaskakująco niewiele ujawnili z fabuły filmu. To co widzimy to pewnie jest mniej więcej pierwsze 40 minut filmu. Jakaż to odmiana po zwiastunie TDKR.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

Nie mogę przestać oglądać. Ta muzyka, klimat, te ciary! Genialny trailer. Będzie trzeba odwiedzić jakieś kino w listopadzie.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

mnie kupili. najbardziej podobają mi się końcówka.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Świetny zwiastun.
Ciekawe co czeka ich po drugiej stronie...

ocenił(a) film na 8
wito_filmweb

Mam nadzieje,że nie dowiemy się tego przed premierą filmu. Zwiastun powinien być zajawką,która ma zachęcić do obejrzenia filmu,ale niektórzy tu oczekują,że trailer krok po kroku przedstawi nam całą fabułę i sens filmu.