PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38817}

Intruz

Intruder
1989
5,8 730  ocen
5,8 10 1 730
6,2 5 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Nie wiem skąd taka ocena tu i na imdb (6.1). Film niestety, nie zachwyca. Przedłużany na siłę, już od napisów początkowych. Momentami miałem chęć go wyłączyć i iść spać, ale jakoś trwałem w nadziei że coś ciekawego się wydarzy i chyba tylko sceny mordów dotrzymały mnie do końca... Pomysł z opustoszałym supermarketem ze sporym zapleczem i garstką pracowników na nocnej zmianie, a wśród nich mordercy czającego się między sklepowymi półkami to naprawdę DOBRY pomysł. Jednak wykorzystanie go w tym filmie jest mizerne. Szkoda bo już taki drugi film nie powstanie, choćby dlatego że dzisiaj supermarkety nie mają już takiego klimatu, jak ten w filmie (brak monitoringu, normalna kadra pracowników robiąca swoje, nie spiesząca się, a nie jakiś spęd robotów, którzy mają każdą sekundę skrupulatnie zaplanowaną na robienie danej rzeczy)...

meb90

Wreszcie ktoś rozsądny po nowszych tematach czytałem same pochwały, a jednak nie było tak dobrze jak oni piszą. Mało napięcia i morderstwa jak w zegarku co kilka minut ot tak bez przygotowania i suspensu.

meb90

Zgadzam się ze wszystkimi zarzutami, jakie postawiłeś + marne aktorstwo, torturująca uszy ścieżka dźwiękowa i tworzenie - jak ja to nazywam - napięcia "z dupy", które nijak się ma do opowiadanej sytuacji. W przypadku tego filmu brak nawet jakichkolwiek "jump scares", które mogłyby usprawiedliwić takie bezsensowne dłużyzny. Chociaż nie. Nie mogłyby.