PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493609}

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48339
4,8 18 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Miała być akcja? Była. Miało być Sci-Fi? Było. Więc o co chodzi? Oczekiwaliście realistycznego filmu pokazującego wojnę a'la Irak jak w wiadomościach TVP? No bez jaj, ludzie. Chodźcie może na filmy do kina z odpowiednim nastawieniem? Może nie jest to film mistrzowski ani epicki czy jak go tam jeszcze określić. Ale nie popadajcie ze skrajności w skrajność z tymi ocenami.

ocenił(a) film na 3
Piotras2009

byłem nastawiony bardzo pozytywnie ale ten film poprostu jest bardzo słaby. Hektolitry patosu nuuuudnego i kilku kosmitów z oddali w trzęsącym się ujęciu to za mało jak na to co się człowiek spodziewał
Już polecam bardziej Skyline który też ludzi zjechali. Wybuchów więcej , kosmici dużo więksi a i powód inwazji lepszy :) a aktorstwo i cała reszta tak samo do bani:)

kluchator

Uważasz, że powód inwazji był zły? A gdzie w "pobliżu" znajdziesz tyle wody w stanie płynnym na czym właśnie zależało obcym?

ocenił(a) film na 3
Piotras2009

czemu uważasz że uważam że powód inwazji był zły?
a jak juz mamy snuć takie absurdalne dywagacje o tym, to jak potrafili przylecieć armią na inną planetę to potrafili by gdzieś nałupać lodu tyle ile im sie podoba i rozpuścić

kluchator

"a i powód inwazji lepszy" więc ten był gorszy.
Widocznie potrzebowali słonej ;D , nieważne.
Wszystko kwestią gustu. W takim razie z chęcią obejrzę Skyline bo nie miałem okazji.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 3
Piotras2009

ostrzegam od razu że są tam pewne sceny gdzie aktorzy mówią a nie uciekają . Stężenie dziadostwa i debilizmu może wtedy zabić ale jak się to przetrwa i oleje to da się przełknąć

kluchator

Ja takie filmy oglądam z dużym przymrużeniem oka w przeciwieństwie do "1920"...wielkiej-pfu!-produkcji...

Piotras2009

Zamiast zrobić jakieś fajne sceny walki, to jakieś takie nudne strzelanie. Biegają po tym całym mieście jak za toaletą, dialogi o dupę roztrzaść, biegają, gadają, te dialogi przewijałem, zniakoma akcja jak przez zmniejszony zoom.

ocenił(a) film na 5
Dormant

Ja oglądałem i Skynline (nie wiem jak to się piszę ) oglądałem również Bitwę i mi się podobała (wiadomo że typowo amerykańska ) ale ludzie co wy się spodziewacie po takich produkcjach . Ja oglądałem to z chęcią i mi się podobało nie żałuje ze przez to się nie wyspałem do szkoły . To jest rozrywka i tak to mamy odpierać a nie doszukiwać sie głębi itd :D Według mnie film jest niezły i zasługuje na 6/10 a nawet może 7 / 10 . Dobrze bawiłem sie oglądając Ten film ;] Pozdro :DD