Przebrnąć przez ten film to nielada sztuka i cierpliwość. Przez większość wieje haotyczną grą aktorów i klimat filmu co rusz robi się nijaki. Krótko mówiąc gniot - zdecydowanie nie polecam!
Wieelki gniot...Kolejny pokaz nadnaturalnej siły amerykanów( gdyby naprawdę kosmici zaatakowali LA,amerykańscy marines nie mieli by nawet cienia szansy z tak doskonale rozwiniętą cywilizacją), no i ta ciągle naćpana Rodriguez-niedobrze mi się robi jak ją oglądam.Oczywiście wychodzi z calej tej bitwy bez szwanku( a szczerze mówiąc życzyłem jej paskudnej śmierci).Film bardzo kiepsko przedstawia sam wizerunek obcych( jakby twórcy sami nie mieli pomysłu jak ich przedstawić).Ten film to kolejny gniot o wynaturzonej i mocno przesadzonej sile amerykanów.Na taką bajkę nie dam się nabrać.
Moim zdaniem był to temat na wysokobudżetową produkcję z dobrą obsadą aktorską. W omawiany filmie panuje po prostu haos który ciężko ogarnąć. Momentami miałem wrażenie, że oglądam jakiś amatorki film. Ogólne ocena tej pozycji na filmwebie na poziomie "niezły" jest mocno przesadzona!