takie klimaty, dzień niepodległości, dystrykt 9 itp. Czekam z niecierpliwością na bitwe o Los Angeles ;)
Ja też . Nie chce zakładac kolejnego tematu. Więc tu wklejam link do taktycznej mapy Obcych z "Battle: Los Angeles" .
http://battlela.com/interactivemap/ .
a ja żałuję, że zobaczyłem ten trailer,
jak można być tak okrutnym,
żeby moją ulubioną tematykę wyświetlać dopiero w marcu,
przecież do tego czasu nie ma po co iść do kina, bo i tak nikt niczego dobrego nie stworzy
"Dystryktu 9" zapewne nie pobije, bo zbyt nietypowy jest. Ale i tak czekam również z niecierpliwoscią. ;)
Dokładnie, Dyskryt 9 króluje! - a to dlatego że w przeciwieństwie do np. Dnia Niepodległości, jest wyreżyserowany tak aby sprawiał wrażenie reportażu, jest, tzw. "urealniony"...no i akcja nie toczy się w jakimś tam usa...
Dystrykt może i króluje, ale w 1/3 filmu. Na początku, kiedy wygląda to na reportaż. W połowie robi się z niego zwykły film akcji (i te przejście jest nienaturalne), a na zakończenie serwują nam sceny jak z filmu familijnego, gdzie nikt nie ginie, źli zostają ukarani, a "E.T. go home". Zapowiadało się ciekawie.
Tak jak i ja, dzisiaj oglądałem "Skyline" i czuje pewien niedosyt, bo film bardzo mi się podobał, ale za krótki. :P
Również uwielbiam te klimaty. Źałuję, że tak szybko dali trailer. Tyle czasu czekać, a zapowiada się kolejny film na miarę "Wojny światów"
Ciekawi mnie tylko czemu obcy wybrali te miasta. Ponieważ ani Honk Kong, Sydney,Rio,L.A, czy Madryt nię są stolicami, a co za tym idzie pewnymi symbolami danego państwa czy nawet ludzkości. No i co z Moskwą chyba powinno obcym zależeć na tych atomówkach ;)
o sorry mój błąd zamyśliłem się o tych stolicach, zamiast Madrytu ma być Barcelona.
ja obejrzałem tylko pieprwszy trailer. ten ostatni który sie pojawił obejrzałem tylko początek i zobaczyłem ze od poczatku była pokazana akcja więc go wyłączyłem ;) i nie obejrze go, bo chce wszystko zoabczyć w kinie dopiero ;)
Grunt to kultura, także wypowiedzi :) a film rzeczywiście musi być super. Z takimi notami... Forum to nie miejsce na inwektywy. Myślałam, że pisze się tutaj o filmach. W końcu to FILMweb. Jeśli nie masz nic konstruktywnego do napisania, to nie pisz wcale.
Ok, Amerykanie widać za mało mieli wojen w swojej historii, kiedy to mogli robić za bohaterów. Widać nie mają już pomysłów na nowe filmy o wojnie secesyjnej, wietnamskiej i te dot. II wojny światowej, więc muszą wymyślać na siłę nowe zagrożenia. To strasznie nudne zresztą, że zawsze ratują świat przed zagrożeniami, m.in. ze strony obcych. Film jest tendencyjny, nie wnosi nic nowego i chyba nie tylko mi, ale też większości oceniających się nie spodobał, a to już o czymś świadczy. Poza tym starcie z UFO to tematyka już z lekka wyeksploatowana. Jest wiele fajniejszych filmów dot. obcych, z ostatnich np. Dystrykt 9.
Jeżeli tak Cię boli krytyka Twoich ulubionych filmów, to najlepiej unikaj forum. Innym też zrobisz przysługę, bo poziom Twoich wypowiedzi jest tak cudowny, jak ten film