PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493609}

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48339
4,8 18 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

A ja uwielbiam

ocenił(a) film na 8

takie klimaty, dzień niepodległości, dystrykt 9 itp. Czekam z niecierpliwością na bitwe o Los Angeles ;)

użytkownik usunięty
mw92

Ja też . Nie chce zakładac kolejnego tematu. Więc tu wklejam link do taktycznej mapy Obcych z "Battle: Los Angeles" .
http://battlela.com/interactivemap/ .

ocenił(a) film na 8

ooo fajne ;)

mw92

ja też :D :D :D juz nie spie po nocach od "pierwszego wejrzenia" trailera :P

mw92

a ja żałuję, że zobaczyłem ten trailer,
jak można być tak okrutnym,
żeby moją ulubioną tematykę wyświetlać dopiero w marcu,
przecież do tego czasu nie ma po co iść do kina, bo i tak nikt niczego dobrego nie stworzy

ocenił(a) film na 8
mw92

"Dystryktu 9" zapewne nie pobije, bo zbyt nietypowy jest. Ale i tak czekam również z niecierpliwoscią. ;)

ocenił(a) film na 3
carlosss00

Dokładnie, Dyskryt 9 króluje! - a to dlatego że w przeciwieństwie do np. Dnia Niepodległości, jest wyreżyserowany tak aby sprawiał wrażenie reportażu, jest, tzw. "urealniony"...no i akcja nie toczy się w jakimś tam usa...

Rave50

Dystrykt może i króluje, ale w 1/3 filmu. Na początku, kiedy wygląda to na reportaż. W połowie robi się z niego zwykły film akcji (i te przejście jest nienaturalne), a na zakończenie serwują nam sceny jak z filmu familijnego, gdzie nikt nie ginie, źli zostają ukarani, a "E.T. go home". Zapowiadało się ciekawie.

ocenił(a) film na 8
mw92

Tak jak i ja, dzisiaj oglądałem "Skyline" i czuje pewien niedosyt, bo film bardzo mi się podobał, ale za krótki. :P

stefi

Moim zdaniem Sky Line to porażka

mw92

Również uwielbiam te klimaty. Źałuję, że tak szybko dali trailer. Tyle czasu czekać, a zapowiada się kolejny film na miarę "Wojny światów"

mw92

Dużo akcji + mało gadania = film doskonały

ocenił(a) film na 7
mw92

Ciekawi mnie tylko czemu obcy wybrali te miasta. Ponieważ ani Honk Kong, Sydney,Rio,L.A, czy Madryt nię są stolicami, a co za tym idzie pewnymi symbolami danego państwa czy nawet ludzkości. No i co z Moskwą chyba powinno obcym zależeć na tych atomówkach ;)

Rudiger

Madryt nie jest stolicą? Cholera, jednak nauczyciel od geografii kłamał!

ocenił(a) film na 7
naza

o sorry mój błąd zamyśliłem się o tych stolicach, zamiast Madrytu ma być Barcelona.

mw92

Kolejna durnowata superprodukcja. Amerykanie znowu ocalą świat przed Armagedonem.....

justa016_2

justa spier...laj

ocenił(a) film na 8
The_Fallen

ja obejrzałem tylko pieprwszy trailer. ten ostatni który sie pojawił obejrzałem tylko początek i zobaczyłem ze od poczatku była pokazana akcja więc go wyłączyłem ;) i nie obejrze go, bo chce wszystko zoabczyć w kinie dopiero ;)

mw92

Ja obejrzałem tylko jeden zwiastun i wystarczy. Nie chcę sobie psuć oglądania.

The_Fallen

Grunt to kultura, także wypowiedzi :) a film rzeczywiście musi być super. Z takimi notami... Forum to nie miejsce na inwektywy. Myślałam, że pisze się tutaj o filmach. W końcu to FILMweb. Jeśli nie masz nic konstruktywnego do napisania, to nie pisz wcale.

justa016_2

A ty masz wiele konstruktywnego.

The_Fallen

Ok, Amerykanie widać za mało mieli wojen w swojej historii, kiedy to mogli robić za bohaterów. Widać nie mają już pomysłów na nowe filmy o wojnie secesyjnej, wietnamskiej i te dot. II wojny światowej, więc muszą wymyślać na siłę nowe zagrożenia. To strasznie nudne zresztą, że zawsze ratują świat przed zagrożeniami, m.in. ze strony obcych. Film jest tendencyjny, nie wnosi nic nowego i chyba nie tylko mi, ale też większości oceniających się nie spodobał, a to już o czymś świadczy. Poza tym starcie z UFO to tematyka już z lekka wyeksploatowana. Jest wiele fajniejszych filmów dot. obcych, z ostatnich np. Dystrykt 9.
Jeżeli tak Cię boli krytyka Twoich ulubionych filmów, to najlepiej unikaj forum. Innym też zrobisz przysługę, bo poziom Twoich wypowiedzi jest tak cudowny, jak ten film

justa016_2

Twoje wypowiedzi też są bardzo cudowne!

mw92

Film jest bardzo dobry.