Dawno nie widziałem tyle akcji i przeciągania scen w filmie jak w tym.. Gdyby nie Michelle
Rodriguez ten film straciłby bardzo dużo, bawił mnie Ne-yo który zdecydowanie nie pasował
w tym komercyjnym gniocie, chociaż i takie filmy są potrzebne by zajac czymś świąteczne
popołudnie.. Gdyby nie święta nie obejrzałbym, nawet nie zerknął.. Nie polecam 4/10 :)
Racja. W tym filmie ciągle przeciąga się ten sam jeden wątek... ATAK OBCYCH ROBOTÓW
Boże... Ten film nie wyróżnia się niczym oprócz efektów specjalny, to trzeba przyznać, ale gdybyśmy mieli porównywać ten film do np. Transformersów, to dostałby 1/10. Nie polecam... 4/10 - poniżej połowy...
Masakra...
A co mieli jeszcze pokazać? Mieli zrobić półgodzinną przerwę w akcji i pokazać jak marines zabezpieczają McDonalda, po czym robią sobie przerwę? A może mieli dla porównania pokazać jakąś pasztuńską wioskę gdzieś w Afganistanie?
Mimo wszystko film Wojna Światów oceniłaś 10/10. A co tam było specjalnego? Też nudny, powtarzający się motyw ataku UFO na Ziemię.
Każdy nudny, każdy ocenić nisko :).. zdecydowanie preferuje w kinie bardziej ambitnym niż walka z ufo.
Cóż, ufo nie ma być ambitne, ma być szybkie i efektowne. W końcu najczęściej ufo to sci-fi i akcja. ; )
Ambitniejsze kino, tzn jakie masz na myśli?
I efektywne, które właśnie powinno trafiać niekoniecznie dla ludzi którzy lubią dobry, ambitny film.. tylko dla takich odświętnych smakoszy placków którzy w wolne od roboty obejrzą film akcji .Psychologiczne, dramacik z chwilami grozy.. zdecydowanie bez broni, bomb, szybkich samochodów i nagich kobiet. :)
Mimo wszystko jak widzę Piła II Ci przypadła do gustu na tyle, by dać jej 8/10 ; )
To prawda, filmy takie jak Inwazja oglądam często przy jedzeniu, lub po kilku godzinach nauki. Dobry jest do odprężenia, bo myśleń nie muszę (fabuła prosta jak budowa cepa), ciekawe efekty, no i pozwalają naprawdę zapomnieć mi o bożym świecie...
Cóż, dla mnie Piła I i II to jeszcze miłe filmy, posiadające konkretną fabułę, ciekawe efekty i grozę, czyli tego, co spodziewam się po tym gatunku. Niestety, następne części to gore w czystej postaci, gdzie reżyser pokazuje widowni coraz to nowe zabawki do uśmiercania ludzi...