PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493609}

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48339
4,8 18 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Pierwszy film sci-fi w którym wszystko wyglądało tak wiarygodnie. Sceny ataku inne niż do tej pory widziałam, czuło się ten strach żołnierzy. Niby to fantastyka naukowa a oglądając nie czułam wcale że to fantastyka bo film wygląda bardzo prawdziwie. Na pewno jest inny niż wszystkie z tego gatunku.

użytkownik usunięty
aam38

Dobrze mi się to oglądało, wygląda rzeczywiście całkiem przekonująco. Może prócz ostatniej bitwy, gdzie obcy ewidentnie chcieli przegrać.

Co do samych motywacji obcych i ich technologii... niespójne to strasznie.
Woda jest dość powszechna we wszechświecie. Jeśli cywilizacja może sobie pozwolić na podróże międzygwiezdne, to inwazja na inną będzie na ostatnim miejscu. Jeśli umieją budować drony to raczej będą umieć je budować tak by nie spadały po utracie komunikacji z dowództwem. A co do samego dowództwa... obrona tak ważnego punktu w 20 chłopa to najwyższy optymizm. No ale czego się nie robi dla filmu...

Tak czy inaczej, wciąż dobrze się ogląda ;)

ocenił(a) film na 9

O obcych nie wiemy praktycznie nic. Być może jest to rasa, której planeta została zniszczona w wyniku jakiejś katastrofy i Ziemia była najbliższą planetą o atrakcyjnych warunkach dla obcych. Gdy tu przybyli, okazało się jednak że planeta ta ma już mieszkańców, a wręcz wysoko rozwiniętą cywilizację, która nie odda bez walki swego świata.
Powodów dla których staliśmy się celem ataku mogą być dziesiątki.

Tego nie wiadomo. Nie można zakładać że skoro my to potrafimy, to oni również. Może po prostu nigdy nie mieli potrzeby ochrony dronów przed utratą komunikacji, ponieważ nigdy nie miała miejsce taka sytuacja. Inna sprawa że po takim ataku, na drugi raz będą znacznie lepiej przygotowani.

aam38

Fantastyka naukowa???????!!!!!!!! O rany......Ten film to worek różowych rzygowin..Słowo daję ---zazdroszczę Ci. Skoro podoba Ci się taki shit musisz być w życiu hurra optymistą..

ocenił(a) film na 7
Jaberwoocky1

Dokładnie tak jak napisałam : fantastyka naukowa. Co się tak dziwisz? Każdemu podoba się co innego więc w/w film nie musi ci się podobać. Mi się podobał.