K...Czemu zawsze kosmici atakują USA..Nie mogą przylecieć do europy ? ;<
Jak Europejska Agencja Filmowa będzie robiła film o inwazji kosmitów to gwarantuję, że akcja będzie działa się w Europie. Ale raczej się tego nie doczekasz.
A jak już to kosmita będzie miał wąsik i będzie palil papierosy smętnie patrząc się przez okno na Paryż nocą ;)))
Bo to jest film amerykański więc akcja osadzona w USA. Ale z innej beki- wkurzają mnie ci wszyscy malkontenci płaczący że Amerykanie zawsze ratują świat. A kto ma go ratowac, Polska?
A tak wogóle to czemu akurat atakują L.A ? No ale odpowiedź chyba jest pokazana na nowym trailerze w ostatnim fragmencie ;]
Już raz Polacy uratowali świat przecież. Gdyby nie rozpracowali Enigmy, gadałbys teraz po niemiecku:P
Co racja to racja, ale zostańmy w dzisiejszych czasach- Wojsko Polskie jest słabe i źle dowodzone, w wypadku agresji kosmitów nie obroniłoby nawet Ojczyzny a co dopiero mówic o reszcie świata
W filmie pokazana jest bitwa o Los Angeles, a ogółem jest to inwazja na cały świat.
W trailerze jest mowa o straceniu komunikacji z Moskwą, Rio i Nowym Jorkiem, więc zapewne kosmici zaatakowali cały glob.
A że film jest produkcji amerykańskiej, normalną koleją rzeczy jest, że pokazywana jest walka o terytorium USA.
Poza tym ludzie i tak kochają oglądać dzielnych, walczących Marines ;) Wystarczy sprawdzić wyniki kasowe filmów Bay'a, który ma skłonności do wychwalania armii amerykańskiej i jej "potęgi".
Wystarczy obejrzeć zwiastun i widać, że nie atakują tylko jednego miasta. Nie tłumacz tego co widzą tym zjebom Agie bo i tak do nich nie dotrze to o czym mówisz, skoro na własne oczy widzą i nie rozumieją na co patrzą.
Gdyby mieli zrobić film który ukazywał by atak na np. Polskę to był by króciutki i mało ciekawy. Naprawdę chcieli byście oglądać jak kosmici wybijają Polaków a "my" stawiamy znikomy opór ?? Jak już wspominano wcześniej kosmici napadają na całą Ziemię nie tylko USA a film skupia się na inwazji w USA a konkretnie LA. W filmie będzie wzmianka o sytuacji w innych panstwach (o naszym na pewno nie wspomną bo kto by się Polska przejmował :P)
Film robią Amerykanie i skierowany jest głównie amerykańskich widzów, wiec co ich obchodzi w takim wypadku Europa ??
Wolą oglądać zmagania swoich dzielnych chłopców na własnym gruncie. Dobrze by było gdyby kosmici w końcu wygrali, bo zwykle to bywa tak ze mimo początkowej znacznej przewagi i tak dostają po tyłkach. Była by to jakaś odmiana w produkcjach tego typu.
No w filmie Skyline obcy wygrywają ale będzie 2 a jedynka raczej zapowiada ze ufole będą mieli kłopoty i jest szansa dla Ziemian :P (kto oglądał to wie)
w Dystrykcie 9 wylądowali w RPA, a dokładnie nad Johannesburgiem :p ale ten film nie jest akurat TYPOWO amerykanski bo inne panstwa tez braly udzial w jego realizacji ale zawsze cos :P
Tak to już jest że amerykanie muszą ratować świat przed kosmitami i innym złem wszelakim, Japończycy walczyć z Godzillą a Niemcy przegrywać wojnę...
Obadać film The Darkest Hour (2011) ... inwazja kosmitów w... Moskwie:) Już niedługo w 3D
Dodam jeszcze, że nie jest wcale takie oczywiste, że tylko USA jest w stanie obronić świat. Może Rosja miałaby z tym problem, ale Chiny już niekoniecznie. Zwłaszcza, gdyby obydwa kraje działały w sojuszu, a pomoc dostarczyłyby także Indie, Australia, Brazylia i kraje arabskie. Wreszcie, samo zajęcie Europy nie byłoby takie proste dla Obcych. Z jednej strony Rosjanie, a z drugiej- dobrze wyposażone i liczne armie Niemiec, Francji i Wielkiej Brytanii. Dodajmy do tego silną armię turecką oraz europejski kontyngent US Army w ramach NATO. W "Dniu Niepodległości" powiedziane było jednak, że Obcy najpierw zaatakowali i zniszczyli siły NATO w Europie, a potem ruszyli do USA. Czyli co, zaczynali od tego, by odciąć Amerykanów od pomocy, zatem twórcy filmu w ten sposób jakby przyznali, że Europejczycy stanowią poważną siłę, która mogłaby Obcym przeszkodzić w zajęciu USA. Pamiętamy też widok Moskwy w gruzach i Rosjan z papierosami w ręku przy świeczkach oraz Chińczyków w jakiejś ich ocalałej bazie. Oznaczałoby to, iż dla Obcych reszta świata to jednak jakaś siła, której nie można lekceważyć.
Ja byłem na tym w kinie (fakt, że to było dawno) i pamiętam jedno krótkie ujęcie Moskwy. To było wtedy, gdy Amerykanie wysłali po świecie alfabetem Morse'a, że statki Obcych straciły pola siłowe.
Jak wylądowali w RPA to się nikomu nie podobało... nawet u mnie na uczelni poważni ludzie twierdzili że jeszcze rozumieją że "logicznie, kosmici atakują rdzeń naszej cywilizacji, polityki, gospodarki itp, a reszta zostanie kwestią czasu".... bo amerykanie muszą Save the Day i tyle.
aj. raz ufo w Polsce zlądowało i rządziło się na mazowieckiej wsi : ) (big bang - kondratiuk ) ; proszę nie narzekać.
W Dniu Niepodległości Syryjczycy walczyli ramię w ramię z Izraelczykami, i choć wiadomo że to z winy żydowsko-amerykańskiego lobby pokazano tą scenę a Syryjczycy byli tam tylko ze względu na folklor to scena mi się podobała! Nie chodzio to żeby cały film był o USA albo o Europie. Chodzi o to żeby pokazac skalę inwazji i przy okazji kilka innych nacji żeby było barwniej...
przecież mohery od razu by zatłukły krzyżami kosmitów ;) nie mieliby najmniejszych szans! ;D
Do autora tematu: Bo robią to Amerykanie. Jak kiedyś doczekamy się, że polscy filmowcy będą dysponowali odpowiednimi środkami, to zobaczymy inwazję w Polsce i stawiających opór Polaków.
Zapomnij. Gdy zdarzy się, że polscy filmowcy będą mieli do dyspozycji pokaźne środki, to zrobią kolejny film o II Wojnie Światowej, tj. czołgi "Rudy", Harcerze, Podziemie, itp.
Nie miał bym nic przeciwko gdyby pokazali uwspółcześnione Powstanie Warszawskie w wersji gdy to kosmici są okupantami.
To czekaj na "Hardkor 44". Swoją drogą nie nakręcą filmu o jakim mówisz, bo to by było podeptanie największych świętości, świadomości narodowej i całe męczeństwo Polaków podczas II WŚ poszłoby na marne. Żeby to naprawić, trzeba by było postawić kolejne 100 pomników upamiętniających powstania, itp. Za 100 lat, kiedy wszystkie kraje będą opracowywały najnowocześniejsze technologie z dziedzin przodujących i najpotrzebniejszych do rozwoju, w Polsce będą opracowywane technologie obróbki kamienia, żeby móc nowsze pomniki stawiać. Mentalność Polaka: Ponarzekaj na wszystko i wychwalaj swoją historię. Zamiast się na niej uczyć. Polska stoi w miejscu i tym bardziej w dziedzinie filmów nic się nie zmieni.
Bo w USA to niby pomników nie stawiają i nie szanują swoich żołnierzy? Sam masz problem ze swoją mentalnością pełną kompleksów.
No to teraz zabłysnąłeś. Jeśli nie widzisz tego o czym piszę, to albo jesteś ślepy i ktoś wybiórczo Ci to przeczytał, albo głupi. Różnica polega na tym, że w Polsce stawiaj tylko pomniki. Nie inwestują w rozwój technologii, a w pomniki. A co jest najlepsze? Stawiają pomniki upamiętniające wydarzenia z II WŚ. Nie mam nic przeciwko pamięci poległych, ale rzygać się chce, jak zamiast zrobić coś dla społeczeństwa stawiają kolejny pomnik. Nawiasem, wpasowujesz się w model społeczny, który przedstawiłem. Mam nadzieję, że stanąłeś w obronie krzyża i tablicy upamiętniającej katastrofę.
Dystrykt 9 to nieliczny wyjątek, akcja większości filmów dzieje się w USA, ale to nic dziwnego, w końcu to Amerykanie robią te filmy, jakby Polacy mogli, to by robiliby takie filmy z akcja umieszczoną w Polsce