PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493609}

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48339
4,8 18 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Nawet lubię filmy SF, ale ten to po prostu wstyd dla twórców. Takie filmy określam kategorią ,,A wielki minus". Duży budżet, masa efektów specjalnych, a scenariusz nudny i bezsensowny. I jeszcze te ckliwe momenty, od których mi się niedobrze zrobiło. A skoro dziewczyna ma takie odczucia, to co na to faceci? Mój mąż prawie usnął w kinie.
Rozumiem, że trzeba jakoś zawiązać fabułę, ale kto wysyła masę żołnierzy, aby ratowali paru cywilów i opóźnia przez to akcję zbrojną? W przypadku wojny, cywil automatycznie znajduje się ,,po onucy i latrynie wojskowej", a wyszkolony żołnierz jest wart życia bardzo wielu cywilnych zawalidrogów. Tych paru ludzi zostałoby spisanych na straty i tyle.
I jeszcze oczywiście musiała się w tym filmie znaleźć Dyżurna Kobieta - Heros, której makijaż nawet w największym ogniu bitwy nie schodzi, a odwagę wykazuje poprzez marszczenie nosa i szczerzenie śnieżnobiałych ząbków. Kiedyś wszędzie musiał być Dyżurny Murzyn, ale teraz w armii USA ich już nagminnie biorą jako mięso armatnie, więc polityczną poprawność się wykazuje w inny sposób. Na szczęście nie była zakochana w żadnym żołnierzu z oddziału, bo wtedy na 100% zostałaby uśmiercona, aby podnieść dramatyzm.
Dla mnie max 4/10 i to jeszcze z dobrego serca.

ocenił(a) film na 1
VolfinaDeVolf

Boże kobieto 4/10 to mocno przesadzone jest...chyba masz coś wspólnego z producentami filmu i zawyzasz specjalnie ocene:p