PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493609}

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48339
4,8 18 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Ten film nawet nie można oceniać jako dobry czy zły, bo jest to czysta propaganda wojska,
cały czas mówią o Marinsach jacy oni są zajebiści, że warto wstąpić do Marines, film dużo
też mówi o wojskowych szczegółach w służbie marinse, a także jak radzić sobie ze śmiercią
podwładnych itd.., że było to w obronie kraju itp.. Obojętnie przeciw czemu by walczyli, ten
cały film to propaganda wojskowa identyczna jak te hitlerowskie filmy propagandowe.

ocenił(a) film na 4
heniu

Stany Zjednoczone swymi działaniami nawiązują do III Rzeszy. Mordują ludzi, gdziekolwiek by się nie znaleźli, w imię w wyższych wartości. Kreują się na wybawicieli i tych, którzy oswabadzają uciemiężonych, a jest zupełnie odwrotnie. Gdybym był Ameryjkaninem byłoby mi wstyd za naród, rząd, jak również to jakich działań się podejmują. Zabijają w imię sprawiedliwości, a co gorsza państwa europjskie (głównie Francuzi z Brytyjczykami) tylko im przytakują, zapewniając wsparcie w kolejnych konfliktach zbrojnych. Ten film, to kolejny przykład, jak w łatwy sposób można manipulować amerykańskim społeczeństwem, oraz formować obraz wojska w świadomości zwykłych obywateli.

ocenił(a) film na 5
openminded

Tych głupich, nie zapomnij dodać.

ocenił(a) film na 5
openminded

dokładnie mam takie samo zdanie po obejrzeniu tego filmu

heniu

śmiać mi się chce jak czytam takie posty nie chodzi o sam film tylko o te głupoty związane z wojskiem .
To już widzę jakaś choroba anty amerykańska się zrodziła

ocenił(a) film na 8
Tibn

Popieram, Ludzie jakąś nienawiścią pryskają do USA i porównują ten Kraj z III Rzeszą Niemiecką O.o To jakiś obłęd ...
Wiem że dużo ludzi zazdrości im po prostu tego czego mają, bo praktycznie wszystko co ważne dzieje się w Stanach Zjednoczonych.
LA, NY City, Hollywood, Burbank, Tacoma Washington, Floryda, Nevada, Strefa 51, Cała Kalifornia - czego chcieć więcej? :P Może te miejsca kiedyś odwiedze - ale inni nie mogą tego znieść i najeżdżają na Amerykanów - czysta zazdrość.