Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48446
4,5 14 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Super film

ocenił(a) film na 8

Bardzo dobry film,oddający realia wojny. A zarazem pokazujący czym jest honor żołnierza i oddanie. Jeszcze raz polecam

jabu28

Proponuję wizytę u lekarza, douczenia się historii itp. Jaki do ciężkiej honor żołnierza ? Tak na prawdę "dzielni" amerykanie, tacy dzielni Ci ich żołnierze, że zobacz sobie co wyrabiają w iraku i afganistanie. Z resztą jaki do chol**y honor ?!!!!!! Walka przeciwko kosmitą ?! Honorem nazywasz film zabili go i uciekł, film w którym 5 osób rozwala całą inwazję kosmitów ? Pokazuje realia wojny ?!!!!!!!!! Jakiej ???????????? W worcrafcie czy battelfiledzie ? Szkoda czasu na takie chłamy jak ten "film".

ocenił(a) film na 2
jabu28

realia wojny :) HAHAHAHAHAHAHAHA! :) STar Wars

ocenił(a) film na 4
fox6

Realia wojny, buahahaha tak chyba z kosmitami.

ocenił(a) film na 7
jabu28

Myślę, że jabu28 chodzi o strach, stratę i fakt, że nie wiadomo, z której strony przyjdzie śmierć. A to się akurat twórcom udało. Mistrzowska gra Eckharta, który niesamowity był po rozwaleniu latającego obiektu, kiedy wrócił już do autobusu. Nawet ręce mu drżały z dobrze zagranego stresu i opadającego napięcia.
Przesadzacie trochę. Poza tym używanie argumentu "zobacz sobie co wyrabiają w iraku i afganistanie" nie jest szczególnie udane - są źli i są dobrzy, jak wszędzie. Jedni jadą się wzbogacić lub pozabijać sobie, bo są psycholami. A inni naprawdę zaciągnęli się, bo to dla nich honorowe, inni musieli jechać, bo taki dostali przydział (na przykład medycy, którym armia opłacała szkołę). Poza tym co tam się naprawdę dzieje, nie wiem, nie byłam, a Wy? A, no tak, MEDIA przecież nam pokazują samą prawdę, zapomniałam. Poza tym co Wy wiecie o wojnie i jej realiach? Byliście i przeżyliście? A nie, widzieliście inne filmy, może coś poczytaliście na ten temat. Ach, nie, przepraszam, pewnie byliście, skoro się wypowiadacie w taki sposób.