PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493609}

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48341
4,8 18 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Warto zobaczyć nie sugerować się niską oceną daje 8/10

ocenił(a) film na 6
Wlodi_4

Dokładnie. Jak dla mnie ocena 6-7 odpowiednia dla tego filmu. Niestety Polacy mają kompleks Amerykanów, dlatego oceniają go tak nisko. Podobnie jak było np. z Hurt Locker.

ocenił(a) film na 3
LeoMessi86

Zajmij sie soba a nie krytykuj Polakow. Ludzi sa wyczuleni na dobre filmy a amerykanskie kino zalewa nas gniotami patosowymi. To nie chodzi o kompleks amerykanow tylko niska wartosc filmu. Ludzie, ktorzy tak wlasnie oceniaja innych maja sami kompleksy. Hurt Locker jest całkiem ciekawym i z napieciem filmem w porownaniu do tego znaczna róznica. Ten jest po prostu prymitywny a jako interesujacy moze byc dla 10 latkow lub takich z rocznika 86 heheh

LeoMessi86

człowieku, tego filmu nie da się oglądać nawet po pijaku, większego gniota nie widziałem od czasu naszego rodzimego ciacha, a kompleksu amerykanów nie mam bo planuję się wynieść z tego gównianego kraju do USA jak tylko wygram zieloną kartę albo zniosą nam wizy, współczuje Ci z całego serca ale nie każdy musi się znać na kinie

ocenił(a) film na 4
Wlodi_4

Ten film to gniot. Lepiej obejrzeć stary dobry "Dzień niepodległości".

ocenił(a) film na 5
Brynio79

Ile miałeś lat , kiedy oglądałeś "Dzień Niepodległości"? To film, głupi, schematyczny, banalny, z nieprawdopodobną ilością patosu, a do tego potwornie długi. Już wolę obejrzeć coś nowego niż znów tracić 2,5 godziny

ocenił(a) film na 4
erture

I tak jest lepszy od BLA, a wszystkie twoje zarzuty doskonale oddają opis tego ostatniego.

Wlodi_4

Witam, wg mnie film jest bardzo dobry! Nie ma się co roztrząsać się nad wartością filmu w sensie przesłania i innych cech, które czynią np film "Godziny" wyjątkowym. Bo to zupełnie inna półka. Film BLA jest dobrym filmem S/F, jeśli ktoś ma ochotę na przyjemny seans, powinien obejrzeć film. BTW interesujące są te pseudointelektualne teksty na forum, pod opisem filmu :D Może nawet bardziej niż sam film...

czlowiek_ciasto

Ja przeciwnie, w życiu bym nie poszedł do kina na ten film. W ogóle nie kręcą mnie te współczesne komputerowe S/F. Gustuję głównie w zapomnianych (a jakże wspaniałych) S/F z lat 60/70/80, te współczesne to moim zdaniem już zwykłe trzepanie kasiory (oczywiście są wyjątki)...

Danielburg

No właśnie, wszystko jest kwestią gustu. Ja też lubię obejrzeć jakieś starsze, klimatyczne produkcje. Możesz powiedzieć o jakich wyjątkach mówisz, odnośnie nowych filmów, które pomimo efekciarstwa nie straciły wg. Ciebie walorów dobrego filmu grozy, S/F itp.?