wczesniej tylko podejrzewalem, ze rzad amerykanski produkuje filmy propagandowe dla ludu.
teraz juz to wiem.
to ewidentnie kino sponsorowane, w najgorszym wydaniu.
pewnie sie usa szykuja na jakas nowa wojenke, albo za bardzo ostatnio podupadl wizerunek amerykanskiego marinesa to zlecili nakrecenie tego czegos.
chcialbym tu sie wysilic na jakas lepsza konstruktywna recenzje ale rece opadaja po obejrzenie tego dziela.
jak lubisz dobre kino s-f to naprawde sobie daruj.
Słuchałem audycje radiową z udziałem Stewarta Swerdlowa, gość zarzeka się że pracował dla tajnego rządu światowego który się nigdy nie ujawni ale który ma kontrole nad kukiełkami (rządy krajów). Chociaż to ociera się o fantastykę to mówi że filmy są wykorzystywane przez nich do manipulacji ludzi, jego komentarz o filmach z inwazjami był taki że szykują się na jakąś wojenkę z prawdziwymi obcymi :P. Na początku się śmiałem.. ale przy całej jego niedorzeczności to w gruncie rzeczy cała bajeczka ma sens. Jak mówi że takie filmy działają jak programowanie komputera i w przypadku prawdziwej inwazji wyzwolą strach w ludziach na podstawie tego co się widziało w filmie. Strach z kolei sprawia że ludzie zrobią wszystko co będą chcieli od nich rządzący bez żadnego zastanowienia. Jak dziwnie by to nie brzmiało to ostatnio faktycznie coś dużo bzdetnych filmów o inwazjach, ewidentnie widać że robionych na siłę... w dodatku większość z negatywnym zakończeniem, to faktycznie jego bajeczka ma sens.
Swerdlow twierdzi ze cały wszechświat jest w całości tętniący życiem tyle że ludziom ciężko to zaakceptować z uwagi na bezgraniczną wiarę autorytatywnym środkom przekazu a które są naprawdę środkiem manipulacji, ktoś powie widziałem statek obcych, NASA sprostuje to jakąś bajeczką byle opinia publiczna była zadowolona, np to nie był statek obcych, to był balon badawczy... no naprawdę ciekawe rzeczy mówi ten pan, może to i fantastyka ale cholera jak słyszałem ostatnio o takich rzeczach jak piramidy w bosni to faktycznie ma to sens. (dużo większe i ZNACZNIE starsze od tych w Gizie, odkryto jeszcze ze emitują jakieś pole z nie wiadomo jakiego urządzenia... i teraz co ludzie to 40 tysięcy lat temu wybudowali ?). Jak ktoś ciekawy to może znaleźć jego wywiad na YT " swerdlow Reptilians Humans and Illuminati History"