PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493609}

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48339
4,8 18 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

żal mi czytać te nędzne opinie.... to film nie historia z życia... ma mieć mase efektów i drugie tyle bajki w granicach realizmu wiec dla mnie film bomba kładzie na pysk dzień niepodległości

ocenił(a) film na 10
masawgramach

Zgadzam się z tym dzień niepodległości wymięka .

ocenił(a) film na 5
masawgramach

Do dnia Niepodległości to mu dużo brakuje, ocena tego filmu jest średnia bo to średniak, a dialogi melodramatyczne wołają o pomstę do nieba. Żołnierze Marins a się rozczulają jak w jakiś telenowelach o miłości, jedynie efekty dają rade ale same efekty filmu nie pociągną

ocenił(a) film na 2
masawgramach

O ile Dzień Niepodległości mogę uważać za "dzieło" raczej udane (jeśli ktoś lubi filmy katastroficzne o tematyce obcych), to Bitwa o Los Angeles do nich nie należy.
W pierwszej chwili po obejrzeniu (a właściwie męczarni wytrzymania do końca w nadziei, że fabuła filmu się rozkręci) miałem na myśli tylko jedno: Gniot. Totalny. Nawet gra aktorów jak Aaron Eckhart czy Michelle Rodriguez na niewiele się zdała wobec wręcz totalnie absurdalnego scenariusza.
Jestem w miarę trzeźwo myślącym człowiekiem i mogę popatrzeć przez palce na produkcje holywoodzkie biorąc pod uwagę, że nie wszystko musi być realne i rzeczywiste, ale ogrom absurdu wręcz poraża.
Nie da się patrzeć jak garstka ludzi bez sprzętu mimo totalnej przewagi przeciwnika zarówno w jakości sprzętu, arsenału najnowszej broni technologicznie dużo bardziej rozwiniętej i zaawansowanej jak i ilości oddziałów, którymi dysponowali - w pierwszej części wręcz miażdży armię amerykańską armię, by chwilę później dać się pokonać garstce ludzi.
Szczytem bezsensu jest kolejne zakończenie niemal całej wojny jednym (czy też kilkoma) strzałami w bazę matkę.
Ponadto wątków takich w całym filmie było mnustwo (latające bezzałogowe statki, które w jednej chwili rozwalają helikoptery, by za chwilę cała eskadra nie zauważyła autobusu, ani nie zareagowała na rozwalenie jednego ze statków).
Moja ocena 2/10 tylko ze względu na efekty specjalne.

marekjedrusik

no tak nie bierzemy pod uwagę ogromu niedociągnięć lecz motywację owych żołnierzy godnych miana marines dlatego też weź pod uwagę drogi czytelniku iż nasi amerykańscy wyzwoleńcy to nie kłęb znerwicowanych paniuni walących w prawo i lewo śmiesznymi tekstami z brooklynu lecz ludzi posiadających prze ogromne szczęście w nieszczęściu , nieświadomie walczyli z czymś znacznie większym gdyby reżyser oznajmił im wagę przeciwników myślę że zmieniliby zdanie o swojej odwadze i poświęceniu wkącu każdy z nich miał kredyt mieszkaniowy rodzinę itp stąd na koniec moje stwierdzenie że tak czy siak film nadaje się do obejrzenia napewno na wieczór z gorąca latyno amerykańską dziewczyną

marekjedrusik

Zgadzam się w 100% z wypowiedzią marekjedrusik. Najbardziej Denerwujące w tym filmie były dialogi. Moja dziewczyna po 30 minutach wymiękła.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
xies

po co spamujesz stare tematy pajacu

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
xies

nie twoja sprawa kretynie, wracaj gwalcic matule zanim zrobia to zule :D

SpoconeKule

Ale swojej matuli w tę dyskusję nie wtryniaj bo się robi tłoczno. Nie dość że pantoflarz to jeszcze erotoman gawędziarz z odwróconym kompleksem edypa z ciebie xD
wszystkie wiersze rymujesz ze swoim durnym nickiem?

xies

Tylko dla niedouczonych malolatow. Pozdro dla Twojej "mamusi".

ocenił(a) film na 5
marekjedrusik

A mnie najbardziej denerwowała żenująca pompatyczność bijąca z tego dzieła.

ocenił(a) film na 6
ast

A ja jeszcze tego nie ogladalem ale jak tak przewijalem caly film to byly tylko scenki z marines caly czas wiec wydaje mi sie ze na nic wiekliego sie nie zanosi, brak akcji w tym filmie?? to jakis melodramat??

ocenił(a) film na 8
dimebagdiamon

Nie brakuje mu akcji i nie jest to melodramat:) Mi podobał się ten film. Myślę że można go spokojnie obejrzeć i sie nie nudzić:)

ocenił(a) film na 7
marekjedrusik

#marekjedrusik
Za dużo oczekiwałeś po filmie. Ocena 2/10 jest bardzo przesadna jak ocena 9, czy 10. Jak zwykle normalny Kowalki wytęża umysł, aby zabłysnąć w wirtualnym świecie, tu rzuci jakąś uwagę, porówna świat realny i Science Fiction (gdzie potwierdzi, że świat SF jest światem SF, ale w negatywnym sensie), napisze parę mądrych słów i... ta ra... Skrócona recenzja gotowa.

A teraz dam ci coś do przemyślenia: popatrz ile dyskusji na temat tego filmu się wywołało?
Jak coś jest totalna klapą to nawet myszką nie ruszę, aby wyszukać go na FWeb. A tu proszę ok. 550 dykusji.
Liczby nie kłamią. Film jest ciekawy, dobrze nakręcony.

Jeśli o mnie chodzi, to mnie się film podobał, Być może przez to, że miałem słuchawki i świetnie efekty wychodziły. Najmniejsze szmery było słychać.
Film troszeczkę przewijałem, ale naprawdę przyjemnie się oglądało.

ocenił(a) film na 2
Opet

Do opet:
Twoje podejście jest iście komiczne.
Twoje słowa: "A tu proszę ok. 550 dykusji. Liczby nie kłamią. Film jest ciekawy, dobrze nakręcony. " świadczą, że jak dużo osób się wypowiada, to znaczy, że coś jest dobre ???
Wedle tej zasady jedzmy gówno - wszak miliardy much nie mogą się mylić :)

ocenił(a) film na 4
marekjedrusik

Sceny walki są nieźle nakręcone i to jest przewaga nad Dniem niepodległości. W zasadzie jedyna bo oba filmy to kino rozrywkowe ( które lubię ) wyjątkowo niskich lotów .

ocenił(a) film na 6
marekjedrusik

Czasem lepiej wyslac garstke niz cala armie.
"Nie da się patrzeć jak garstka ludzi bez sprzętu mimo totalnej przewagi przeciwnika " ale wlasnie ta garstka nie byla poszukiwana przez kosmitow dlatego latwo bylo im sie przemykac niezauwazonym.
Statki bezzalogowe niszczyly wazniejsze cele. A co do autobusu ktory nie byl celem wojskowym samym w sobie, wyslali jeden dron, ktory nasi dzielni wojacy zniszczyli. Mieli wyslac 20-30? Bo to taki wazniejszy cel niz lotnisko?

ocenił(a) film na 7
masawgramach

Dokładnie to jest film akcji a nie wybitne dzieło jak chcecie pseudokrytycy wybitnych filmów to oglądajcie filmy wybitne a nie rozrywkowe kino akcji

ocenił(a) film na 4
Thompsonic

Film akcji nie oznacza że ma byc głupi. Pomyliło ci się.

ocenił(a) film na 2
masawgramach

Film obejrzałem w bólach i mękach. Dialogi, fabuła i wszędobylska flaga zniszczyły moje nerwy. Ten film obraża poprzednie tego typu pozycje.

ocenił(a) film na 3
masawgramach

Ten film to nieporozumienie. Po cholerę tam ci kosmici, skoro film opowiada o wewnętrznych rozterkach żołnierza. Pewnie wcisnęli ich tam na silę, bo się bali wyznaczyć jakieś państwo na przeciwnika w filmie. Film o inwazji na planetę powinien być o inwazji, a nie robić za tło do jakiejś tam ckliwej historyjki. Dzień niepodleglości dużo lepszy.

użytkownik usunięty
masawgramach

"Dzień Niepodległości" nie jest żadnym wyznacznikiem jakości. Oba filmy są w podobnym stopniu nędzne.

Haha...bardzo trafne stwierdzenie.

ocenił(a) film na 4
masawgramach

Dzień niepodległości widziałem w kinie. Śmiałem się do rozpuku z głupoty tamtego filmu ( kilka efektów było dobrych ). W tamtym filmie było kompletne pomieszanie tragizmu z pseudo-komicznymi sytuacjami.

ocenił(a) film na 4
masawgramach

Tam jest historia z życia. Pojawia się melodramat na temat gł. bohatera i jego przejśc z czasów gdy służył w wojsku i był dowódcą.
Kino rozrywkowe nie musi byc głupie.

ocenił(a) film na 3
masawgramach

Taaaa i co jeszcze, chyba na odwrót 10/10 takiemu filmowi............ wiec to raczej ty należysz do tych pseudo krytyków, gdzie zobaczy kawałek efektu i zaraz daję 10/10.
W dzisiejszych czasach takie filmy jak Bitwa o L.A to mocny średniak, w latach 90 taki Matrix,Jurasic Park,Terminator 2, Dzień niepodległości to były i są w dalszym ciągu perełki efektów specjalnych.

masawgramach

Daję 3 bo film jest mierny. Dałam punkt za niezłe efekty specjalne, drugi za Michelle Rodriguez i trzeci, bo lubię filmy o walce z kosmitami. Więcej plusów nie dostrzegam. A Ty przyjmij do wiadomości, że żyjemy w wolnym kraju i mam prawi oceniać ten film jak chcę.