Witam. Mam pytanie jak prezentuję się w tym filmie 3d? Nie cierpię 3d ,ale u mnie w kinie grają
tylko 3d
3D nie jest takie złe w tym filmie. Ja oglądałem w Imaxie w niskim rzędzie niestety ;/ ale całkiem fajnie się oglądało. Wiadome Imax ma lepsze możliwości jak inne kina. Jakiegoś szału ni było. Jedynie to bardzo mnie denerwowało to, że obraz był bardzo przyciemniony i źle się przez to oglądało
Przyciemniony obraz to była najgorsza rzecz w tym filmie ale wszystko inne to rewelacja :)
jak dla mnie to 3D bylo zbedne. o wiele lepiej byloby jakby byl ten film puszczany standardowo. No ale niestety
Również liczyłem na dwie wersję ale trudno co robić . Za dwie godziny idę do kina to się przekonam na własne oczy.
Mnie sie tylko z tym 3D podobala scena z samolotem i ludzmi co wylecieli. Ale sam film nawet nie byl ze tak powiem powalajacy.
Momentami było fajnie, czułem się jakbym Był w środku akcji. A 3D to jest dlatego, żeby ludzie idąc do kina nie mieli do wyboru werscji 2D która jest tańsza i bez problemu mógł zarobić jak najwięcej. Dla tego teraz bije rekordy. Bo Kto ma iść to i tak pójdzie nawet na 3D
I tu się mylisz, bo wybierałem się do kina, ale jak się dowiedziałem, że są tylko wersje 3D to odpuściłem. Byłem może na dwóch filmach w 3D i nigdy więcej się nie wybiorę
#d jest drozesz bo placimy za wyporzyczenie okularow lub ewenualny wykup jesli sa jedno razowe ale film na tymnie zarabia tylko dana siec kin.
Ogólnie nie lubię 3D, ale byłam w Multikinie z wczorajszej nocy na dzisiejszą na maratonie i muszę powiedzieć, że źle nie było. ;)
to chyba byłaś już bardzo zmęczona. :) Ja też byłem na maratonie i 3D moim zdaniem porażka. Już nie będe porównywał do Avatara bo to nie ma sensu :) ale elementy, które powinny "wystawać" (np. te na pierwszy planie) nie wystawały, a wręcz były płaskie i rozmyte. Powinni sobie dac spokój z tą technologią bo efekt jest marny w prawie każdym ostatnio nakręconym filmie (zaznaczam - PRAWIE każdym), a wzrok bardzo się na tym męczy.
Naprawdę? U mnie oglądało się całkiem przyjemnie, to jest jeśli chodzi o technologię 3D, której po prostu nie znoszę.
to nie wiem. Może jestem zbyt wymagający w tym temacie. Ale w Hobbit trójwymiar podobał mi się.
Może to też zależy od osoby, np. dla mnie, kolegi i dla koleżanki dobrze się oglądało, za to drugiej oczy się szybko zmęczyły i narzekała, że oczopląsu dostaje. :)
szczerze? Dla mnie mogłoby nie być 3D. Film wygląda jak konwertowany z 2D. Słabiutko i gdyby była mozliwośc obejrzenia w 2D to bez dwóch zdań poleciłbym taka wersję. Ale niestety trzeba się męczyć z okularami na nosie dla mizernego efektu.
Jak dla mnie to w niektórych momentach 3D było przesadzone i z kina wyszedłem z oczopląsem.
Mi nie robi różnicy czy 3D ostatnio nawet wole bez. Nie wiem czy tylko u mnie w kinie tak było, ale czasem się obraz w niektórych miejscach rozdwajał i polecam bez 3D,którego prawie tam nie ma...
Nie ma się co oszukiwać że filmy muszą być kręcone w 3D a nie konwertowane. A nawet jeśli jest już nakręcony to kino musi spełniać odpowiedni standard aby za sprawą ekranu czy też porządnych okularów. Dobrym przykładem jest np. Prometeusz na który wiele osób narzekało a ja ja miałem okazję go obejrzeć w wersji 3D na ekranie IMAX i dla mnie dorównywał jakością do Avatara.
Mi tez. Czasem mialam wrazenie jakbym zapomniala okularow zalozyc i ty
lko bol od dluzszego trzymania ich na uszach zaprzeczal temu odczuciu
Mój przyjaciel po wypadku stracił oko i raczej 3d nie będzie mógł oglądać a jest wielkim fanem iron mena i ja sam wole 2d niż 3d i na pewno zwolenników 3d jest dużo ale tak samo na pewno dużo jest zwolenników 2d. To kur** czemu nie ma 2d w kinach ja się pytam????? Czy to tylko u nas w tej zajechanej Polsce tak jest???
3d praktycznie w tym filmie nie istnieje. Zaciemniony obraz i generalnie slabo. Przynajmniej w heliosie.
Efekt 3d jest fatalny, słaba ostrość. Film super ale czekam jak będzie bluray na torrentach bo lepszą jakość mam na mojej plazmie. Ale takie czasy że wszędzie to 3d pchają.
Pseudo 3D jest równie słabe co przy poprzednich produkcjach Marvela. Polecam za tą cenę kupić normalny bilet i większy popcorn :)
Banda złodziej :/ Ja mieszkam w UK i tu zawsze jest wybór. Poza tym już się nauczyłem że jak jakiś film jest grany dziennie np 10 x 2D i 4 x 3D to wiadomo że ma słabą wersję 3D
ja chcę 2d czemu nie ma 2d kto za to odpowiada, a co do dubbingu po avengersach , nigdy więcej porażka
JA TEŻ CHCĘ 2D !!! jak się wkurzę, to w ogóle przestanę chodzić do kina i za tą samą kasę co bilet kupię płytkę
no niestety nie ma wyboru trzeba czekać na dvd. Na ścięcie tych którzy odpowiadają za to że w naszych kinach nie ma 2d w IM3
Ja również negatywnie podchodzę do filmów w 3D. Jest to mój drugi film jaki widziałem w tej technologii ale tak jak poprzednicy napisali 3D w tym filmie jest słabe, widać tylko przyciemniony ekran. Gdybym miał możliwość wyboru to wybrałbym TYLKO wersję 2D. Dodatkowo przed pójściem do kina nie zauważyłem, że to jest wersja z dubbingiem która wg mnie jest przeznaczona dla dzieci z pseudo zabawnymi tekstami czego nienawidzę. Według mnie jest to najsłabsza część z efektownymi scenami w celu przyciągnięcia jak największej liczby widzów.
3d takie sobie, nie wgina w fotel raczej zrobione żeby było. Ja zrobiłem błąd idąc na dubbing (akurat w godzinach około południowych tylko taka wersja) pierwszy i ostatni raz film z dubbingiem. A gdy usłyszałem Kryszaka głos no zjechałam prawie z fotela. Kto dobiera aktorów do tego?
To jest przegięcie żeby nie było wyboru! Nie cierpię 3D i dlatego odpuszczam. Wolę nie iść wcale niż oglądać z bólem głowy.
Racja, nie rozumie jarania się filmami 3d technologia stara jak świat, i te lipne okulary. Ogółem jest to cios w twarz, że nie ma wyboru wersji 2d / 3d osobiście uważam że filmy 3d to porażka, byłem na Epoce Lodowcowej 3d, Hobbicie 3d i Iron Man 3d bo nie miałem innego wyboru i w żadnym z tych filmów nie było nic ciekawego w tym 3d zrobionego.
W Polsce chyba całkiem zrezygnowali z 2D, ale ja cały czas czekam z nadzieją, że np. jakiś Ars/Kika zbiorą się i dadzą "normalną" wersję - mam olbrzymią wadę wzroku i nawet próby oglądania telewizora 3D przez te ich okulary w marketach powodują natychmiastowy ból głowy. Jedna próba kinowa rozwaliła mi samopoczucie na cały dzień.
Czuję się, kurna, dyskryminowana!
Mogłabym im spokojnie zapłacić za bilet 2D tyle, co za 3D, byle dali mi to obejrzeć. A tak? Czekam albo na wersję DVD i lecę się "zapisywać" w kolejce do wypożyczalni, albo... czy oni nie rozumieją, że takie zagrania sprzyjają nielegalnemu ściąganiu itd.? Przez to, że nie dają nam wyboru napędzają popyt na pirackie wersje filmu. Dla mnieto np. nie kwestia kasy, tylko zdrowotna, więc na 100% do 3D się nie przekonam. Jezu... jestem "kinowym obywatelem 2(D)giej kategorii xDDD to nawet zabawne...
Ciekawe, czy wersja 2D została w ogóle zakupiona gdzieś w Polsce... Bo można by się zebrać,napisać petycję albo coś i zorganizować sobie gdzieś w Polsce pokaz. Dla tych "zapóźnionych" technicznie itp. Ciekawe, czy taka kinomaniacka akcja społeczna byłaby w ogóle możliwa....
Byłam na filmie w IMAXie i nawet tam nic specjalnego. Żadnego oczopląsu czy bólu głowy (a okulary noszę), ale po prostu żadnych efektów nie było. Szkoda, bo w Avengersach były dobrze zrobione.