7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249213
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

A gdzie AC/DC?

ocenił(a) film na 6

Zdecydowanie najgorsza część Ironmana w porównaniu do znakomitych poprzedników.
Wyparowało gdzieś charakterystyczne poczucie humoru, scenariusz trochę bez polotu, miałem
wrażenie że głównie dla zademonstrowania efektów specjalnych. Przeciwnik tak absurdalnie
wszechmocny, że walka na pięści wywołuje jedynie ironiczny uśmiech. Aldrich dysponuje zbyt
wielką mocą, aby przekonać widza, że ktokolwiek ma z nim realne szanse zwycięstwa. Odradza
się jak feniks z popiołów, mimo utraty wszystkich kończyn. Nawał efektów specjalnych działa
usypiająco. Brak scen zapadających głęboko w pamięć jak pamiętny wyścig w Monte Carlo w II
części. Obawiam się, że po miesiącu nie będę sobie w stanie zbyt wiele przypomnieć z tej
części. Spory zawód.
No i gdzie ten tygrysi pazur - wymiatająca muzyka AC/DC?

ocenił(a) film na 5
heavy_2

Dokładnie zgadzam się z Tobą. Film raczej średni myślałem, że chociaż za AC/DC podniosę trochę ocenę a tu kolejny zawód. I na dodatek jeszcze ten dubbing. Daję 5 i myślę, że ta część ma trochę zawyżoną ocenę.

ocenił(a) film na 7
heavy_2

Solidne 6,5. nawet 7/10 ( za wspomniane wyżej sceny)
Świetne kino na odreagowanie dnia. Na tle poprzednich części- brak stylowej muzy, chyba ktoś za mocno chce kupić publiczkę , a AC/DC im nie pasowało. Szkoda...
A sama fabuła, zamysł postawienia na pewną refleksję bohatera- jak najbardziej in plus. Finał, powiedzmy sobie- średnio. Tylko dużo dymu, mało ognia. Za to scena niszczenia rezydencji- znakomita: fortepian rządzi, do tego dźwięk strun, gdy trafia w cel. :D
Polecam tym, co umieją obejrzeć film do końca scenę z psychoterapeuta na finale. :)
Te sceny w Pakistanie- ubawiłem się. ;)
Solidne 6,5. nawet 7/10 ( za wspomniane wyżej sceny)