7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249184
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Czytałam nie dawno że prawie wo gule nie będzie się pojawiał Tony Stark i jego zbroja ponieważ ostatnia scena ukazała .......... (nie będę pisać żeby nie zdradzać ludziom którzy nie obejrzeli co było w tej scenie ale ci którzy obejrzeli pewnie wiedzą o co chodzi) Ja nie mogę w to uwierzyć !!!!!! Ja nawet nie wiem po co reżyserowi ta scena która zniszczyła wszystko !!!!! Ale ogułem film był extra :P

ocenił(a) film na 10
marysios_film

Nie wiem jak jest ale było coś w tym stylu mogą odebrać mi moje zabawki, ale nie odbiorą mi tego jestem Iron Man. Może to jeszcze nie koniec. :D

ocenił(a) film na 5
marysios_film

Po pierwsze Iron man pojawi się w Avengers 2,zapewne też w zbroi, końcówka IM3 oznacza zapewne tylko...wakacje Tonego Starka a nie całkowite odejście..to najpopularniejsza postać w całej serii...pozbywali by się jej?;)
Po drugie proszę Cię popracuj nad ortografią to jest przerażająca.;<

Adriann1992

Podsumowując Iron Man 3 jest to film dobry lecz uważam że nie trzyma on poziomu części 1 mojej ulubionej i części 2 gdyż były rewelacyjne. Natomiast część 3 jest stanowczo naciągana i uważam że dla młodszej widowni typu 10 lat a pozostałe części były jak najbardziej dla młodzieży i dorosłych fanów. W Iron Man 3 jest za dużo moim zdaniem niszczenia, robotów zmutowanych ludzi i brak sensu. W pozostałych częściach Iron Man był wyjątkowy . Niepodobała mi się jeszcze scena końcowa i ilość wątków było ich za dużo. A mówiąć o Mandarynie szkoda gadać ośmieszyli Kingsleya i jego aktorstwo i wogóle to całe Extremis to jakaś porażka. Moim zdaniem cała trzecia część została zniszczona przez Avengers i jego wątki i może dlatego wyszło jak wyszło. Wiem że wszyscy mamy różne zdanie o tym filmie ale jak dla mnie nie spełnił moich oczekiwań. A co do końcówki uważam że Tony pozbył się reaktora ponieważ chciał udowodnić że to nie zbroja czyni superbohatera tylko on wielki i niezastąpiony Tony Stark który napewno powróci w Avengers 2 a co do następnej częsi Iron Mana jeszcze niewiadomo czy powstanie ale jeśli tak to główną rolę napewno zagra Robert Downey Junior bo jest on niezastąpiony w tej roli i nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek mógł go zastąpić.

ocenił(a) film na 7
WhiteJasmin

Dlaczego ta część jest dla młodszych widzów? Poprzednie były głębsze?

Madoq

Nie twierdzę że ta część jest aż dla tak młodej widowni ale odnioslam takie wrażenie że względu na poczucie humoru tego filmu i ilosc dzieci na sali kinowej

ocenił(a) film na 7
WhiteJasmin

Poprzednie miały podobne poczucie humoru. A ilość dzieci na sali to średni wyznacznik, u mnie na przykład nie było ich wcale.

Madoq

Może masz rację ale uważam że to poczucie humoru w trójce jest dziecinniejsze ponieważ brakowało mi tu takiego wyluzowanego Tonyego z jego tekstami i docinkami czego mi tutaj zabrakło a ty byłeś na wersji z dubbingiem czy napisami?

ocenił(a) film na 7
WhiteJasmin

Napisy.

Madoq

Wydaje mi się że pomiędzy napisami a dubbingiem jest różnica gdyż dubbing jest zawsze trochę inaczej tłumaczony i może dlatego odnioslam wrażenie dziecinnego humoru tak mi sie przynajmniej wydaje:)

ocenił(a) film na 8
WhiteJasmin

Hmmm ... w " Avengers " też jest sporo humoru, film jest z dubbingiem a na sali kinowej było mnóstwo dzieciaków, a mimo to, wielu się podobał - natomiast, gdy byłem na " Niepamięci " to na sali było sporo seniorów, więc nie można oceniać filmu po tym, jaka widownia go ogląda
poza tym, kino typu " Iron Man " to kino rozrywkowe, czyli praktycznie dla każdego widza.

lelen_lis

Zgadzam się z tobą gdyż iron man jest przeznaczony dla każdego jest uniwersalny i zabawny tylko poprostu ja odnioslam wrazenie ze avengers i iron man 3 miały humor przezaczony bardziej dla dzieci ale to o niczym nie świadczy natomiast część 1 i 2 rozbawily mnie bardziej nie wiem jak ciebie.

ocenił(a) film na 7
marysios_film

Dla mnie zakończenie filmu jest jasne- Tony nie potrzebuje zbroi, reaktora, czy willi nad morzem, by być Iron Manem. Czuję, że to jeszcze nie koniec jego historii.

ocenił(a) film na 10
marysios_film

Po 1 trzeba było wysiedzieć do końca bo tam po napisach pojawia się "Tony Stark powróci", po 2 reżyser Avesów Joss Whedon potwierdza, że Tony Stark powróci w A2, pozostają tylko kwestie kontraktowe. Po 3 to, że niszczy zbroje nie oznacza to, że kończy z bycia IM oraz zapewne zbuduje sobie zbroje na bazie wirusa Extremis. Także nie płaczemy, tylko głowa do góry :D

marysios_film

mi sie wydaje, a przynajmniej mam taka nadzieje, że Tony chce odpoczać od tego majsterkowania, zauważcie że cały początek IM3 opierał sie na jego lękach i ciągłym majsterkowaniu. Skoro ma wrócić w Avengersach 2 nie wyobrazam sobie Iron Mana bez zbroi, bo ok Tony jest geniuszem itd, ale porównajmy jego siłe i przydatnosc na polu walki bez zbroi w porownaniu do Hulka albo Thora. Mysle ze bedzie pracował nad jedna, ale za to solidna zbroją bo jak widac prototypy nie były najlepszym rozwiązaniem

ocenił(a) film na 8
marysios_film

Zauważyłam ze większość uważa że Tony Stark nie potrzebuje reaktora by stać się super bohaterem itp.... itd ....lecz..... Ja uważam że to błąd ponieważ w scenie z dzieckiem gdy po raz pierwszy z nim rozmawiał padło zdanie od Tonego że reaktor jest mu potrzebny do zasilania zbroi ....... Wiec jak by zasilał zbroje bez głównego źródła mocy i chyba jedynego ??

ocenił(a) film na 8
marysios_film

Zbroje będą miały własne reaktory?
pewnie nowocześniejsze od tego, który Stark pod koniec filmu wyrzuca do morza.

ocenił(a) film na 8
lelen_lis

Widać że nie jestem spostrzegawcza -_-

marysios_film

Przecież War Machine ma tylko reaktor w zbroi :) To dlaczego Tony nie?

kamilx98

"Iron Patriot" ;) Dobry film ale troche mi brakowało AC/DC:)