Według RDJ rola iron mana przyniosła mu same korzyści. Z Avengers 2 kontrakt się kończy co nie znaczy, że nie zostanie "przedłużony".
Ale ile można grać w kółko jedną i tą samą postać. Pewnie jak by miał zostać przy tej roli to musieli by mu zaoferować dużo kasy i grał by pewnie tylko w Avengersach (Marvel też chce pokazać inne postacie z uniwersum).
Ja mam nadzieję że RDJ znajdzie czas żeby zagrać jeszcze w Sherlocku Holmes 3 i chce go zobaczyć jeszcze w innych filmach...
Jak by mi tyle pieniędzy oferowali co RDJ (bo na pewno sporo dostaje skoro są takie zyski z filmów) to jasne że bym przedłużył kontrakt. Nie sądzę żeby Robert zrezygnował z takiej żyły złota ;]
A czy to że gdyby były kolejne części Iron Man'a przeszkadza w pokazywaniu innych filmów postaci uniwersum marvela?? Nikt przecież nic nikomu nie zabrania.
A zresztą to decyzja Robert'a Downey'a w jakich filmach będzie chciał grać, a raczej wydaję mi się że będzie chciał grać w takich które przynoszą największy dochód :) No chyba że już ma dość pieniędzy ^^
Tylko weź pod uwagę, że oni dostaję mega premie jeśli film zarabia krocie. Poza tym słyszałem, że Robertowi umawa gaśnie teraz wraz z IM 3. I nikt nie mówi też , że filmy mają wychodzić co roku jak większość filmów, kto wie może IM 4 zobaczymy dopiero w IV fazie, nikt nie mówił ze musi być w każdej. Poza tym po takim sukcesie finansowym jaki odniesie na pewno nie zrezygnują z niego bo jest jedną serią Marvela która zarabia na siebie najwięcej niż Thor czy KA (nie licze Avenów)