7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249168
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

bez spoilerów, bo mi się nie chce pisać o tym gnoju, po fajnym początku z muzyką i średnim karmelowym popcornie, którego nie zjadłem było coraz gorzej. Dlaczego nie zjadłem popcornu ? ponieważ przez resztę filmu miałem otwartą gębę ze zdziwienia. Po super pierwszej części i dobrej drugiej trylogia spadła na psy. Dzieciom może się spodoba bo jest wersja z dubbingiem i debilna fabuła wypełniona efektami. Dlaczego tak wysoka ocena ? zwykły sentyment, no i przecież nie dam oceny 1. Tyle hajsu poszło się jeb...ć (nie chodzi mi o bilet) .... omg

rusek125

Miałem wyrazić swoją opinie odnośnie tego filmu ale nie chcę mi się pisać. Trochę by się tego znalazło i znając Siebie trochę bym się rozpisał. No niestety. Duże nadzieje wielkie oczekiwania a tu ... Film może nie jest wcale aż taki zły, Mi się chyba jednak trochę bardziej podobał. Ale naprawdę troche tych minusów się uzbierało. Nie którym się ten film podoba i wcale nie trzeba być dzieckiem, żeby ten film się spodobał. Po prostu nie mają dużych wymagań i traktują ten film jako zwykłe lekkie sci-fi z dużą dawką humoru. No ale nie każdy tak potrafi. Ja na pewno nie.

ocenił(a) film na 7
rusek125

A mnie się bardzo podobało :) Podobało mi się wprowadzenie większej dawki humoru do filmu , już sam Tony wiele dawał w poprzednich częściach, ale tutaj widzę reżyser postawił jeszcze większy nacisk na ten element i bardzo dobrze. 3D z napisami powiem szczerze nie przeszkadzało mi tak bardzo jak na wielu innych filmach, do napisów już od dawien dawna się przyzwyczaiłem i wolę słuchać oryginalnych głosów aktorów. Kawałki muzyczne które dobrali także mi bardzo przypadły do gustu więc jak dla mnie jest to najlepsza część - dużo zamieszania, wybuchów, akcji i humoru - życie Tone'go Starka po prostu :)

Poza tym, wpływ na ocenę miało także to że byłem na maratonie iron mana i miło było sobie zobaczyć trzy części + avengers i to wszystko ładnie poukładane :)

ps.
"debilna fabuła" - fabuła wcale nie jest taka debilna, a na pewno nie odstaje poziomem od poprzednich części więc nie rozumiem takiego argumentowania.

ocenił(a) film na 6
gizd

co oni zrobili z Mandarynem !!!???

rusek125

Fantastyczny zwrot akcji na miarę komiksowego uniwersum Ultimate. Zamiast robić stereotypowego villaina, postawiono na jego urealnienie.

ocenił(a) film na 7
rusek125

Dla Ciebie to jest debilna fabuła, niezgodność z komiksem, zmarnowanie potencjału aktorskiego oraz ogólnie postaci jaką samą w sobie jest Mandaryn, oszukanie wiernych fanów iron mana itp. itd. Dla mnie to jest nowatorka metoda która wcale nie boli mnie tak mocno,twist który urozmaicił film i zaskoczył wszystkich,taka sobie wersja z przymrużeniem oka dla ęcasuali" + może mnie to tak nie boli dlatego że nie czytałem wszystkich komiksów marvelowskich, nie spię z komiksem pod poduszką i nie jestem zatwardziałym fanem - tak czy inaczej myślę że to posunięcie podzieli widzów tego filmu bardziej niż cokolwiek innego co tam wystąpiło i co w ogóle wystąpiło w całej trylogii :)