7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249168
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Witam serdecznie,
Pytanie jak w temacie - wszędzie piszą jak to kiepsko potraktowano tą postać i czy to prawda?
Proszę bez spojlerów, idę dzisiaj do kina i pokładam wielkie nadzieję w roli Bena Kingsleya - w trailerach wypada rewelacyjnie.
Czy potraktowano go jako postać 2/3 planową?

ocenił(a) film na 5
junkersozaur

Ciężko odpowiedzieć bez spojlerowania.

zimoli69

Rozumiem że Twoja odpowiedż sugeruję że jednak ma mały czas planowy w filmie? :(

ocenił(a) film na 9
junkersozaur

Oj nie, czasu w filmie ma akurat tyle, ile trzeba. Zupełnie nie rozumiem, czemu ludzie się czepiają.^^

Autumnramble

Ben prawie kradnie film, a już na pewno te sceny, w których się pojawia. Jak dla mnie ten pomysł na Mandarynba jest mega8-D

ocenił(a) film na 7
Undead75

Jestem dosłownie 45 minut po seansie IR3 i powiem że dla mnie pomysł na postać Mandaryna budzi lekką kontrowersje :) Z jednej strony świetny pomysł z drugiej lekki zgrzyt. Film ogólnie świetnie się ogląda.

ocenił(a) film na 7
junkersozaur

idz do kina a nie zakladasz tematy i nie chcesz spoilerow.

krupy

Mam już bilety kupione na dzisiaj ale jego aktorska kreacja mnie zaciekawia a na forach są raczej negatywne opinie. Ale uspokoiliście mnie! :) Przekonam się dziś o 17!

junkersozaur

Filmu jeszcze nie oglądałem (jutro idę na nocny maraton wszystkich części), ale doskonale już wiem, jak przedstawiono w filmie wątek Mandarina, zatem w skrócie powiem tak - jego postać przeszła reinterpretację i różni się od komiksowego pierwowzoru i dlatego wielu ludzi to boli. Zwiastuny i reklamy mydliły im oczy, więc twórcy kazali nam się (specjalnie, by wywołać efekt zaskoczenia) spodziewać czegoś innego niż otrzymaliśmy ostatecznie na ekranie. Wiąże się z tym pewien kontrowersyjny dla fanów zwrot akcji, który jednak ja uważam za bardzo ciekawe, odważne i urozmaicające fabułę rozwiązanie. Jednym taki pomysł się kategorycznie nie spodobał, a innym, co widać po opiniach na wszelakich forach, bez problemu pasował.

Peeves

Nie mam pojęcia skąd te narzekania fanów, bo przecież

SPOJLER

Prawdziwego Mandarina w filmie nie ma....

roach22

SPOILER

Ależ jest. Tyle że prawdziwym Mandarinem, jak sam o sobie zresztą mówił, jest Aldrich Killian. Filmowy Mandarin zawiera się naprawdę w dwóch osobach: w grającym go aktorze, imieniem Trevor, medialnej twarzy tego Mandarina, oraz w Aldrichu, mózgu operacji. Aldrich na końcu pozyskuje moce, które spokojnie dorównują tym, jakie posiadałby Mandarin z pierścieniami z kosmosu. Dodatkowo wytatuowany jest chińskimi smokami. Po prostu dali nam inny obraz Mandarina, ale wciąż to on.

Peeves

Ja to bym inaczej interpretował.
Prawda, że tutaj mamy kopię mandarina w dwóch osobach. Jednak Tony szukał tego kto stał za zamachami, a był nim Killian dlatego powiedział(Killian), że to on jest Mandarinem - chodziło raczej, że to wszystko jego sprawka i ma go przed sobą i niech próbuje się zemścić tak jak to obiecał mediom(Tony).

ocenił(a) film na 8
junkersozaur

No jeśli chodzi o mandaryna to czeka cię nie małe "zaskoczenie". Mnie zatkało gdy zobaczyłem o co na prawdę z nim chodziło. (Rozczarowanie)

mk555

Ojojojo! Brzmi nie najlepiej.
Ale te zwroty z trailerów miazdżą! :)
"AMERICA ? READY FOR LESSON?" :)
"LESSON No.1 - HEROES, THERE IS NO SUCH A THING" :)

ocenił(a) film na 9
mk555

Powrót mandaryny do szoł biznesu??

ocenił(a) film na 9
kamisz77

nawet nie wiesz ile w Twoich słowach jest racji :D

junkersozaur

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
Myk polega na tym że tak naprawdę kto inny jest Mandarynem. A ten grany przez Kingsleya jest podstawiony.

Mistel

Wróciłem dopiero co z kina i jak zobaczyłem tą chałę co zrobili z tak poważanej postaci jak Mandarin - miałem ochotę wyjść!!!!!
Taka postać zasługuje na bycie głównym villianem a nie robienie z niej szopki.

Gdybym wiedział że tak to się posunie, NA PEWNO bym na to nie poszedł do kina - jestem fanem Marvela i uważam że chcieli zrobić dobrze a wyszło nijako, zagmatwanie.

Tym bardziej, że po wszystkich MEGA klimatycznych trailerach z Mandarinem - CZUJĘ SIĘ OSZUKANY!

PS: Pozdrawiam Pana który siedział obok mnie w Multikinie Malta na 17:10 dzisiaj, podzielał moje zdanie - może to czyta :)

Zmiana reżysera nie wyszła na dobre tej serii, z części na części coraz gorzej a szkoda bo potencjał był/jest?