Achhh....tyle czekałam na dzieło Marvela...zresztą jak zwykle,gdyż uwielbiam DC i Marvela....jestem ich fanką od wielu lat....lecz wracając....nie mogę pozostać obojętna na tę krzywdę, jaką wyrządzają podrzędne kina kinomanom.....sama straciłam dawno nadzieję,gdyż w moim rodzinnym Tarnowie owe kina albo w ogóle czegoś nigdy nie wyświetlą,albo ewentualnie łaskawie z 2 miesięcznym opóźnieniem....cóż za straszna dola kinomana, tego prawdziwego, który od zawsze kochał seanse z zapierającym dech w piersi ogromnym ekranem obleczonym płachtą,na której to wyświetlane było dzieło ....jeszcze ten projektor przewijający taśmę...aaaaaa.....niektórym jednak został dany przywilej oglądanie tych wspaniałości...mówię tu choćby o krakowiakach czy rzeszowiakach,którzy pomimo niewielkiego oddalenia(oba miasta są ok. 80 km od Tarnowa) mogą cieszyć oko wszelkimi nowościami w świetnej jakości iMAXA czy Multikina...... oczywiście pragnę jeszcze zaznaczyć, iż nie jestem wobec filmów tego typu bezkrytyczna,a samego Iron Mena 3 dotąd nie widziałam ,toteż stricte w sprawie filmu nie obejmę żadnego stanowiska....chciałam jedynie zwrócić uwagę społeczności na straszne realia małomiasteczkowych kin....
Eeeee....nie wiem cóż takiego wspólnego miał Twój post z moją wypowiedzią ....jednakże dziękuję za zainteresowanie....choć myślę,że nie tego oczekiwałam......może jakieś inne ciekawe spostrzeżenia ?:)
Wydaje mi się, że tematy na forum danego filmu są od dyskutowania na temat danego filmu, od reszty są wszelakiej maści blogi, ale mogę się mylić. U mnie w mieście kino też jest nienajwyższych lotów, dlatego do kina albo dojeżdżam 30 km, albo chodzę przy okazji, jak już jestem w większym mieście.
Co do samego filmu, to na kolana nie rzuca, mimo wielu świetnych tekstów, efektów, scen, postaci (Mandaryn!), to parę sytuacji jest takich, które zostawiają plamy na całym filmie, ergo tym razem nie zgadzam się z FilmWebem, by była to najlepsza część serii. Nie mniej polecam fanom poprzednich części.
Cóż ...uważałam za słuszne poruszenie tematu beznadziejnej sytuacji kin małomiasteczkowych.....lecz jak najbardziej wydaje mi się ,że ów temat pasuje....przecież to forum ,gdzie powinniśmy rozmawiać o wszystkim ,co dotyczy filmu.....w tym także miejsca jego wyświetlania oczywiście.....ale nie przeczę,że mogę tu racji nie mieć,gdyż możliwe ,że jest więcej osób ,które uważają tak jak Ty ,że tego tematu być nie powinno.......jeśli chodzi o samo dzieło.....z pewnością nie zgodzę się z redakcją Filmwebu ,że to część najlepsza.....jest świetna(ocena nieobiektywna,gdyż jestem fanką wszelkich dzieł Marvela:)),ale pierwsza wg mnie była genialna.....teraz jakby trochę schematycznie już jest ,a główna postać się troszeczkę opatrzyła......bywa.....
Ścian tekstu....cóż ...ja wolę obszerną,wyczerpującą wypowiedź....jeśli tego nie popierasz...trudno,nie musisz czynnie uczestniczyć w wymianie zdań w takim razie.....niewątpliwie ja nadal będę owe,,ściany'' zamieszczać ,obojętnie czy spotka się to z poklaskiem czy dezaprobatą społeczności;)XD pozdrawiam:)