7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249204
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Ten film niby o Iron Manie ale odniosłem wrażenie, że był inny.. gorszy. Moim zdaniem najgorsza część z trylogii. Nie miała tego czegoś co miały pozostałe dwie części.

Kaineko

A jaki Twoim zdaniem ten film powinien być żeby był inny... lepszy?

ocenił(a) film na 7
vicovaro25

Różnił się od pozostałej dwójki. Napisałem przecież. To jest moja opinia i takie odniosłem wrażenie oglądając go.

Kaineko

Słuchaj jak ktoś zaserwuje mi lody czekoladowe to mi nie będą smakować bo lubię waniliowe. Napisałeś że ten film był gorszy to napisz jak powinien wyglądać żeby był lepszy?

ocenił(a) film na 6
vicovaro25

myślę, że może chodzić o to, że Iron Man przez pół filmu był tylko Tonym Starkiem i chodził bez zbroi co przypominało bardziej typowy film sensacyjny, a nie "Iron Mana". Mnie osobiście brakowało też humoru Tonego, który gdzieś się w tej części zatracił

firen42

Właśnie mi też trochę brakowało humoru poprzednich części, ale z drugiej strony to miał być inny Iron Man - bardziej dramatyczny bardziej w stylu filmów Slaydera.

To co mnie wkurzało to konstrukcja filmu zgodnie z trzecią zasadą dynamiki-newtona. Scenarzysta wymyśla jakąś akcję, a następnie przykłada kontrakcję na tę akcję na tym samym kierunku lecz z przeciwnym zwrotem. Przy czym nie ważny jest sens i logika.

Iron Man przez 3/4 filmu wlecze za sobą ostatni by się mogło zdawać pancerz. Jest załamany że nie działa, wszyscy spuszczają mu nieustannie łomot. Mandaryn dalej podkłada bomby jest naprawdę dramatycznie nie wiadomo jak to się skończy, aż tu nagle okazuje się że to był żarcik. Że on tak dla zabawy płakał przez pół filmu że nie mu się pancerz zepsuł bo miał 50 nowych w zapasie... Zgroza, żeby nie powiedzieć padaczka.

ocenił(a) film na 7
Kaineko

Zgadzam sie, najsłabsza część.

Film dobry, ale to wszystko.

Ogłądało się neiźle :)