7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249190
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Iron Man i Batman to jedyni super bohaterowi którzy nie posiadają nadludzkich zdolności i do tego według mnie są najlepsi z najlepszych.Oczywiście Batman miał o wiele wcześniej swój debiut na ekranie z czego 2 części a w szczególności ta jedna mianowicie Batman i Robin była totalną porażką,natomiast odrodzenie człowieka nietoperza w 2005r było fenomenalne tak samo jak pozostałe 2 części,w prawdzie mówiąc trylogia Batmana jest arcydziełem oczywiście chodzi mi o trylogie Nolana i do tego jeszcze genialny Christian Bale który odegrał swoją role rewelacyjnie.Natomiast Iron Man swój debiut na ekranie miał w 2008r i według mnie 1 część IM była arcydziełem,którym niestety według mnie nie została częśc 2,a jeśli chodzi o IM3 to sądze że jest gdzieś pomiędzy 1 i 2.Jestem fanem Iron Mana,ale 3 część według mnie nie była najlepszą,ale też nie najgorszą,mam też nadzieje że powstanie IM4 na którego czekam z niecierpliwością

hunters217

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

ocenił(a) film na 10
hunters217

Ja uwieeeelbiam IM i Kapitana Amerykę. I nie wiem jak potwierdzić słuszność mojego zdania, ale takie mam gusta.

JimMoriartyy

Rozumiem i szanuje twoje zdanie.

hunters217

i iron man i gacek mają po jednym słabym ogniwie. W filmach nolana jest to TDKR w Iron manach jego druga część.

roach22

Według mnie też TDKR był słaby wręcz najgorszy z całej 3,tak samo jak IM2,ale tragedi nie było.

hunters217

Żaden Iron Man i Batman tylko Joker,bo jest genialny HAHA.

Heath_Ledger

Czy matka wie żeś pajac?

hunters217

Wie tylko że jesteś głupi.Joker rządzi HAHAHA,gacek i blacharz nie mają szans.

Heath_Ledger

Śmieszny jesteś.

ocenił(a) film na 10
Heath_Ledger

Matka wie, że ćpiesz?

użytkownik usunięty
hunters217

Względem Batmana, nie wiem. Nie mam zdania. Zetknęłam się wiele lat temu, ale przelotnie i film mnie specjalnie nie wciągnął.

Jeśli chodzi o Iron Mana, to i w komiksach i w filmach mój ulubieniec. Najbardziej chyba moją uwagę przyciągnęła jego geneza. To jak powstała pierwsza zbroja, z jakich powodów itd. Najlepsze w Tonym jest chyba właśnie to, że zawdzięcza wszystko swojemu geniuszowi. Nie ugryzł go pająk (nie mam nic do Spider-mana, też go lubię ;) ), nie dostał żadnego serum. Powstał z geniuszu. Jeśli chodzi o same filmy to uważam podobnie do ciebie. Ale te produkcje i tak są dla mnie genialne!

użytkownik usunięty
hunters217

Batman, Iron Man 3 i Jokera uwielbiam <3

ocenił(a) film na 9
hunters217

Nie, nie wszyscy. Hawkeye, Elektra, Czarna Wdowa i Rorschach też nie posiadają nadludzkich zdolności. :)

Iron-Man to mój ulubiony bohater a filmy z nim to absolutna czołówka w moim rankingu. Jak dla mnie to trzecia część jest najlepsza, potem pierwsza i druga. Filmy o Mrocznym Rycerzu stawiam zaraz za Iron-Manem.

dirt16

Sokole oko no wiesz mi się wydaje że normalny człowiek nie był by wstanie trafić za każdym razem w cel i to z dalekich odległości.Elektra to nie super bohaterka tylko płatna zabójczyni.Czarna Wdowa jest tylko agentką ,a jeśli chodzi o tego ostatniego to sam nie wiem ale nie jest zbyt sławny.

ocenił(a) film na 5
hunters217

Nie mądrz się jak w sumie nie wiele wiesz;)
Hawkeye - zwykł wytrenowany gość
Elektra i Black Widow - momentami aktywne członkinie avengersów.
Punisher nie ma super mocy a wciąż jest super bohaterem (oficjalnie trochę inaczej się określa złych super bohaterów no ale...)
Black Panther - regularny członek Avengersów i super bohaterów z własnym komiksem za to bez super mocy.

Dalej wymieniać? Jest pełno super bohaterów bez super mocy ot i tyle.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Black Panther akurat nie do końca taki bez super mocy, bo posiada nadludzką siłę oraz wyostrzone zmysły dzięki jakiejś trawce.
I nie przypominam sobie by Elektra kiedykolwiek należała do Avengersów. Była ich wrogiem, i to nie do końca, bo ją podmienił taki jeden zielonym wszechpotężny alien zwany Super Skrullem.

ocenił(a) film na 5
hamm3rfall

Ale sam w sobie Black Panther super mocy nie miał;)
Elektra walczyła po stronie Avengersów raz czy dwa to na pewno.
Swoją drogą jak już o skrullach mowa to ciekawe czy ostatnia scena Avengersów właśnie Skrulle przedstawiała. To by dawało nam zapowiedź fabuły.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Niee, to Thanos był. Choć w sumie on mi bardziej pasuje do Guardians of Galaxy, niż do Avengersów. A Skrulle z kolei to wrogowie bardziej F4 niż Avengersów ( nie mówię że Avengersi z nimi do czynienia nie mieli )

ocenił(a) film na 5
hamm3rfall

Nie licząc uszu w sumie nie różnią się bardzo więc ciężko stwierdzić dokładnie;)
I jakby nie patrzeć Loki to wróg Thora, a nie Avengers więc nie wykluczają się.
Inną opcjąteoretycznie mógłby być film z Ant-manem, on i Wasp w dwójce, a na przeciwnika Ultron.

ocenił(a) film na 8
hunters217

Wg mnie IM3 jest zdecydowanie najlepszą z części, głównie dzięki elementom pastiszu (nie jest to w żadnym wypadku patos tak jak ktoś a forum napisał) i nieprzeciętnego humoru. Dzięki temu film może spodobać się każdemu, nawet osobom, które generalnie nie gustują w tego typu produkcjach (ja zaliczam się właśnie do takich osób). Do tego brak irytujących "przestojów" jak chociażby w IM2. Dla mnie IM3 zdecydowany numer jeden z całej trylogii i po seansie byłem zupełnie nim zaskoczony (oczywiście na plus).

ocenił(a) film na 10
hunters217

Też uważam, że IM 3 jest najlepszą częścią potem jedynka a na końcu dwójka, w ktorej jak dla mnie było więcej gadania niż działania. Natomiast w przypadku Batmana, sytuacja jest odwrotna, dwójka jest genialna i najlepsza głównie dzięki Jokerowi, potem 1 a na końcu trójka. Co IM 4 również czekam i pewnie sobie trochę na to poczekamy, ale się doczekamy prędzej czy później :D

mateusi91

Pewnie, ze sie doczekamy kolejnej czesci Irona, pytanie tylko czy Downey Jr sie zdecyduje. Zapowiedzial, ze po 50tce nie bedzie grał Starka. Moze Marvel go jakos przekupi.

ocenił(a) film na 7
hunters217

Iron Man 3 i Batman to moi ulubieni superbohaterowie. Głównie z tego względu, że nie posiadają super mocy.

ocenił(a) film na 8
hunters217

Dokładnie uważam tak jak ty hunters217
Iron Man 1 znakomite wprowadzenie bardzo duży realizm jak na taki rodzaj kina
Iron Man 2 dobry chociaż nie ukrywam lecz już nie dla wszystkich. O ile IM1 podobał się nawet mojemu tacie (co nie jest takie proste :D ) to ta część moim zdaniem była bardziej naiwna i przesycona różnymi rzeczami
Iron Man 3 tuż za jedynką powrót do realizmu skupienie się na Tonym a nie zbroi. Trochemi brakowało Natashy z dwójki ;/

Co do nietoperka
Mroczny rycerz - Na równi z Batmanami Burtona znakomity realizm i świetne kreacje
Batman początek - bardzo fajny pokazane skąd się wziął Batman jego trening itp.
Mroczny rycerz powstaje - widziałem raz w kinie i nie ciągnie mnie do ponownego obejrzenia ;/

hunters217

Punisher to też kozak z tych bez supermocy.

jasiu15

Też tak samo Blade,tylko że oni troche nie pasują na super bohaterów.

hunters217

Mówie wam że Joker jest naj cudownijszą postacią i koniec.

ocenił(a) film na 8
Heath_Ledger

Joker jest super wykreowaną postacią szczególnie ten Nolana.Bardziej go rozumiem niż bełkot Batmana :P
Jednak mimo wszystko nam chodzi o bochaterów a nie złoczyńców ;)

ocenił(a) film na 6
komar1111

Litości... BOHATER!!!

ocenił(a) film na 8
AliceTrojan

Upss przepraszam za byka :)

Heath_Ledger

Oj tam oj tam fakt faktem że Joker jest świetny,ale ten temat go nie dotyczy.

hunters217

Tak szczeże to według mnie Batman jest nieco z wyższej półki niż Iron Man.

ocenił(a) film na 5
hunters217

W którym świecie Blade nie ma super mocy?

Dealric

Ale Blade to pół człowiek pół wampir przez to że jego matka była ugryziona i i zabita przez wampira więc Blade to Dhampir czyli mieszaniec.

ocenił(a) film na 5
hunters217

Tak jest pół wampirem skąd wynikają jego supermoce.

ocenił(a) film na 10
hunters217

Blade jest pół wampirem i też posiada jakąś tam moc, że jest szybszy i silniejszy niż zwykły człowiek i pewnie jeszcze jakieś posiada zdolności.

ocenił(a) film na 3
hunters217

Jedynym superbohaterem, który nie posiada żadnych nadludzkich zdolności to Kick Ass.

Rataplan

A niewidzialność dla kobiet to co?

ocenił(a) film na 7
hunters217

The Punisher babe, jedyny naprawdę sensowny i jedyny, który faktycznie mógłby istnieć w realnym świecie.

ocenił(a) film na 9
hunters217

nie bedzie iron man4 bo sie zasralam

olgaa13

Po twojej wypowiedzi stwierdzam że jesteś jeszcze dziewczynką w wieku 10-12 lat,a ten temat jest przeznaczony dla troche starszych i bardziej rozumnych osób.

hunters217

IM3 jest dobry, a nawet bardzo dobry, ale ma swoje minusy. Ja wywalil bym w ogole tego dzieciaka. Z kolei batman jest bardziej powazny w ciezszym klimacie co jest fajne i orginalne dla takich filmow, osobiscie nie lubie 3ojki ze wzgledu na Bane'a i zakonczenie. Jesli chodzi o pozostale produkcje o superbohaterach to mam mieszane odczucia, Thor byl dla mnie strasznie plytki, prosty i przewidywalny. Znowu Incredible Hulk wymiata. Teraz pozostaje czekac na MoS bo zapowiada sie dobrze.

hunters217

Mi akurat nie podobał sie motyw z lataniem każdego elementu zbroi , taka maska sobie sama przelatuje pół stanów zjednoczonych? i z chwile laduje na twarzy ...ze się nie nagrzała? Muzyka gorzej niz w poprzedniej częsci ale spójniejsza /ciekawsza fabuła . Herosi bez supermocy: W serialu Arrow jest ich pod dostatkiem ;]