Według ludzi z SuperHeroHype, CBM czy IMDB, którzy widzieli już film: Tony pod koniec filmu chirurgicznie pozbywa się resztek odłamków bomby, które wdarły się do jego ciała w pierwszej części i groziły mu śmiercią. Wobec tego usuwa z klatki piersiowej swój reaktor łukowy, a następnie doprowadza do autodestrukcji wszystkich zbroi (scena ze zwiastuna, kiedy zbroja po zbroi eksploduje), by móc wieść dalej spokojne życie z Pepper.
Bzdura ! Wystarczy to wywnioskować po tym zdanie ---> ,, Wobec tego usuwa z klatki piersiowej swój reaktor łukowy, a następnie doprowadza do autodestrukcji wszystkich zbroi (scena ze zwiastuna, kiedy zbroja po zbroi eksploduje),, .
Sam jesteś bzdura. Polecam przeczytać: http://forums.superherohype.com/showthread.php?t=456309&page=25 + kilka tematów pod filmem na IMDB. I co w tym zdaniu jest takiego nietypowego, że uważasz spoiler za ściemę?
Jak zbroje w gablocie mają pod KONIEC filmu eksplodować, jak gdzieś w połowie filmu CAŁY dom Starka runie do morza ?
Podczas ataku na dom Starka, Tony rozkaże Jarvisowi zniszczyć zbroje, żeby nie wpadły w niepowołane ręce, więc najpierw się porządnie doinformuj, zanim założył temat.
Człowieku, nie bądź śmieszny. Podaję Ci link na forum, na które widocznie boisz się wejść, by zweryfikować: http://forums.superherohype.com/showpost.php?p=25661705&postcount=590
Masz tam rozmowę na ten temat.
"Is it true that..
Tony gets surgery to remove all remaining shrapnel from his heart/tosses his arc reactor into the sea/blows up all IM suits and basically retires to live a happy life with Pepper?
IF not true then what is the ending?"
Po kilku postach uzyskuje odpowiedź:
"True"
I odpowiada:
"Alright thanx,I actually like it and I agree with you that it makes sense and about what should happen!!"
Na CBM również w komentarzach ktoś o tym rozmawiał, ale tam trudniej mi znaleźć, pod którym newsem ta dyskusja się rozgrywała.
Na trailerze widać jak cały dom spada do morza (wraz z całą pracownią), więc jakim cudem, Stark ma pod KONIEC filmu, zniszczyć zbroję, jak cała posiadłość w połowie filmu znajdzie się na dnie oceanu ? Wierz ,,CBM,, a będzie mądry. Ludzie, logiki trochę !.
Zobaczymy film i porozmawiamy, ale naprawdę uważasz, że dziesiątki ludzi na różnych portalach zagranicznych (IMDB, SuperHeroHype, CBM - same wiarygodne strony) mają powód, by kłamać? I sądzisz, że zwiastun pokazuje wszystko dokładnie tak, jak ujrzymy to w filmie? Nie potrafię Tobie odpowiedzieć na to pytanie, fakt, ale nie potrafię też przyznać, że ten spoiler to żart i poważni ludzie zmówili się, że sobie tak skłamią. ;)
IMDB akurat nie jest wiarygodną stroną (bynajmniej dla mnie), ponieważ, podawali czas trwania filmu (zły), wtedy kiedy jeszcze nie było żadnej oficjalnej informacji od producentów.. Pokazy były tylko dla dziennikarzy itd, i można przeczytać opinie tych osób, natomiast ludzie, którzy piszą tam czyli na tym forum, to porostu zmyślają, tylko nie wiem po co. Wiadomo, że zwiastun nie pokarzę ci wszystkiego, ale to co jest napisane na tej stronie co podałeś, to jest nie logiczne (bzdura), i na chłopski rozum można już to wywnioskować.
Wszystko co napisał Peeves jest prawdopodobnie prawdą - na IMDB jest wiele tematów założonych przez osoby, które widziały film - po części niektórzy fani nie są zadowoleni z takiego obrotu spraw.
Jest również gdzieś jakiś artykuł "10 najbardziej zaskakujących rzeczy w Iron man3" czy jakoś tak i tam też osoba potwierdza - Tony niszczy zbroję (ale ma ku temu pewien powód) i wyciąga na reaktor. Do tego jest jeszcze gorszy spoiler (fanów spotkać może straszny zawód), ale nie będę go pisać i psuć komuś radość.
Nie będę przekonywał Optimusa22 ani nikogo innego, bo nie mam w tym żadnego interesu, po prostu, ale przynajmniej jedna osoba dostrzega sedno sprawy. ;)
Ja sie chętnie dowiem co to za spoiler, jeśli nie chcesz pisać tutaj możesz napisać mi na PW jeśli to nie problem.
Na 100% chodzi mu o ten zwrot akcji z Mandarinem, o którym pisałeś już na forum. O tym zwrocie mówiono właśnie, że podzieli wszystkich fanów.
No tak, to wiem ;P chodzi mi jeszcze o te 10 "Rzeczy", ja tam zawsze wszystkie spoilery czytam i jeśli film dobry to mi to w niczym nie przeszkadza, chyba że ty jakieś nowe info masz to pisz, bo chętnie poczytam xD
Ach, ten artykuł zatytułowany "10 spoilerów z IM3" także czytałem. Był dostępny tu: www.whatculture.com/film/iron-man-3-spoilers-10-major-plot-points-revealed.php "Był", ponieważ zdążyli go usunąć, pewnie na prośbę osób z Marvel Studios. M.in. pisano tam, że Pepper wstrzyknięto Extremis i to ona zabija Aldricha Killiana w momencie, kiedy triumfuje on nad Tonym i pragnie go dobić.
Swoją drogą, niezła lipa... to tak jak w tdkr, niezły fail, po co kreować postać która wizualnie dobrze wygląda i charakter ma silny i na końcu okazuje się iż jest marionetką i równie dobrze więcej jej nie zobaczymy... wtf? O_o
Jestem akurat pozytywnie nastawiony. Nie uważam, że ten zwrot akcji będzie wpływał źle na odbiór filmu. Zauważ, że problemem TDKR była słaba postać Mirandy. Talia została nakreślona przez twórców nieprzekonująco, nie miała za wiele do pokazania na ekranie, a na końcu dodatkowo rozbawiła widzów idiotyczną sceną śmierci. Dlatego tamten obrót akcji wypadł kiepsko, nie mówiąc już o Banie, który z każdą minutą filmu stawał się głupszy. Naprawdę, na samym początku bardzo mi się spodobał, ale im dalej w las, tym ciemniej. Nie wiem, czy to wina scenariusza, czy gry Toma Hardy'ego, lecz Bane'a przedstawiono jako ciotę; zachowywał się kuriozalnie i przewidywalnie. Dlatego nawet nie ruszył mnie fakt, że był tylko pomocnikiem Mirandy. Żeby chociaż ona coś sobą prezentowała... ale nie, z nią sprawa miała się jeszcze gorzej! Tymczasem w IM3 mamy, podobno, świetnego Kingsleya w roli "Mandarina" oraz Guya Pierce'a jako Aldricha Killiana, którego kreacja ma być na tyle wiarygodna, że widz uwierzy, iż był on zdolny pociągać za wszystkie sznurki i zatrudnić "Mandarina" w celu odciągnięcia uwagi od swoich planów.
Tak dobrze nie znam fabuły. Nie wiem, jakie są motywy Killiana, ale zabija go Pepper pod wpływem Extremis, wykorzystując, że Killian zajęty jest Tonym.
I właśnie apropo Mandarina... to wiadomo czy będzie walczył i czy jego pierścienie to nie tylko ozdoba? bo narazie wynika iż on tylko siedział będzie na tronie i w tv występował O_o
Pierścienie to symbole. Nie mają faktycznie żadnych mocy. I Mandarin chyba ani razu z nikim nie walczy. Nie wiem, czy występuje tylko w telewizji, ale scen akcji raczej żadnych nie ma.
No to nie tego się spodziewałem szczerze mówiąc... może i film jest bardzo dobry, ale oczekiwałem iż magiczne pierścienie to będzie krypto zapowiedź dr strange'a, a sama walka gdzie mandarin miałby te "moce" byłaby imo super, szkoda ;(
Zniszczenie zbroi byłoby marnotrawstwem. Czy zniszczyłbyś coś, nad czym pracowałeś latami?
Poza tym Tony wie z doświadczenia, że zbroje na pewno przydadzą mu się w przyszłości.
Kolego, porozmawiaj o tym z reżyserem bądź scenarzystą, ale nie ze mną - osobą, która jedynie informuje o spoilerach zawartych w opiniach i recenzjach widzów.
Mówię, że sytuacja, którą opisałeś jest nielogiczna, reżyser z pewnością o tym wie.
To raczej nie możliwe. Tony przecież później dziesiątki innych zbroi zbuduje. Chociaż by hulkbuster'a tak więc na co miał by rezygnować z innych. Kiedy każda mu do czegoś innego służy, jedna do lotu w kosmos inna zaś do pływania pod wodą na wielkich głębokościach. Wg mnie Tony nie zrezygnuje z nich, na 99,9 % jestem pewien, że nie ! Pozdro !
Postac Iron Man'a uwielbiam ale przyznam sie ze nie czytalem wszystkich komiksow o nim dlatego jesli sie pomysle to przepraszam.
Czytalem ostatnio komiks ktory byl dodatkiem do tych co wypuszczali "wielka kolekcja komiksow marvela" no i tam byl 2 tom o extremis.
Wedlug niego to Tony przed wczespieniem extremis juz nie mial tych odlamkow.
Nie ogarniam tego... wierzę w ten spoiler, ale wtedy jest to nie logiczne, czy Tony myśli iż po pokonaniu "mandarina", żadna zbroja już mu się nie przyda? O_o
Też mnie to zastanawia. Ze wszystkiego, co czytałem, wynika jasno, że Tony na początku filmu ma obsesję na punkcie konstruowania nowych zbroi, co związane jest ze strachem po wydarzeniach z "Avengers". Wygląda na to, że na końcu dostrzega, iż jego problemem jest przedkładanie funkcji superbohatera nad życie prywatne. Uważa, że naraża przez to siebie i Pepper. Pragnie z tym skończyć. Pozbywa się zatem reaktora i reszty zbroi, jakie mu pozostały po walce finałowej z żołnierzami zarażonymi wirusem Extremis.
Cóż, szczerze mówiąc, lepiej brzmiały te zmyślone plotki iż po pokonaniu mandarina, dostaje sygnał od GotG i używa zbroi star booster i leci w kosmos, wtedy mielisbyśmy w avengers tony'ego z nowymi info ;)
Jasne. Scena po napisach (rozmowa z Brucem Bannerem) ma dowodzić, że decyzja Tony'ego o końcu kariery bohatera nie jest jednoznaczna.
Poza tym to chyba najważniejszy członek Avengers. Jego odejście będzie bardzo krótkotrwałe, a i pewnie przez to zrobią mu dobre wejście w TA2
Przecież to była niepotwierdzona plotka sprzed X tygodni/miesięcy, a ja piszę o tym, co ujawniły osoby, mające już okazję obejrzeć film w kinie.
Im więcej tych spoilerów przeczytałem, tym bardziej żałuję. Myślałem, że dostaniemy( bez urazy dla fanów) kolejną prostą historyjkę od Marvela, a tymczasem oni zaproponowali zupełnie nową konwencję. Mandaryn okazuje się być tylko aktorem robiącym pełno szumu, za wszystkim stoi Kilian, Pepper zabija Aldricha, Tony niszczy zbroje. Tego jeszcze nie było u Marvela, tych niespotykanych rozwiązań fabularnych. Żałuję... Sądzę, że fani Iron Mana będą zadowoleni i nie zawiodą się na finale tak jak ja( fan batka) zawiodłem się na TDKR. Pozdrawiam.
Człowieku !!! Ostrzegaj przed SPOILERAMI !!!!!!! Tak ciężko napisać na początku wypowiedzi ,,Uwaga, możliwy spoiler,, ?!.
Przecież cały ten temat jest oznaczony spoilerem. O co Ci chodzi? Każdy kto tutaj wchodzi wie czego może się spodziewać...
Zgadzam się, ale niektórzy np. ,,zombie001,, nie napisał spoilera, bo nie chcę komuś psuć przyjemności z oglądania filmu, pomimo iż właśnie jest zaznaczona ta opcja w temacie przez autora. Z reguły powinno się pisać przed wypowiedzią ,,możliwy spoier,, nawet jak temat jest oznaczony opcją ,,Uwaga, Spoiler...,, .
Przeżywasz spoilery podane przez Zagubionego, a w momencie, gdy ja o nich wspominałem, machnąłeś ręką i skwitowałeś tekstem: "to ściema".
Ty pisałeś o rozwaleniu zbroi pod koniec filmu, co z się z tym absolutnie nie zgadzam z jasnej przyczyny, natomiast ,,zagubiony128,, napisał, że Pepper zabija Aldricha.