Chciałabym zacząc czytac komisky Iron Mana, ale kąpletnie nie wiem od czego zacząc. Gdzie
można to kupic i za ile? Mam nadzieje, że za jakaś przyzwoitą cenę. Chodzi mi o zupełny początek.
Wiem, że jest dużo wydań i różne wydania wydają inne rysunki. I chcialabym żebyście polecili mi
te najładniej i najstarnniej narysowane. Dziękuję. Pozdrawiam.
Na pierwszy rzut zapoznalbym sie na Twoim miejscu z http://www.amazon.com/Invincible-Iron-Vol-Marvel-Masterworks/dp/0785145672/ref=s r_1_3?ie=UTF8&qid=1367338001&sr=8-3&keywords=masterworks+iron+man
Ahh, nie ma to jak czytać komiks dla rysunków :) Pewnie chcesz komiks po polsku, tak więc jak do tej pory jest Extremis w Wielkiej Kolekcji Komiksów Marvela [40zł] i Pięć Koszmarów wydanych przez Muchę [75zł chyba] Poza tym te Mega Marvele i inne od Tm-Semic. Polecam multiversum.pl wystarczy w wyszukiwarce wpisać Iron Man i są Essentiale [brzydkie rysunki niestety] tylko to komiksy w wersji B&W. W Marvel (NOW) jest wydawany Iron Man (NOW) czyli chyba Iron Man napisany od początku, ale to jeśli NOW to Marvelowskie The New 52... Zbytnio nie zaczytuję się Iron Manem, zdecydowanie bardziej wolę DC, konkretnie Batmana :)
Co w tym złego że ktoś czyta komiksy głownie dla rysunków?Ja należę do tej grupy ludzi,oczywiście script też ma ogromne znaczenie, ale dla mnie drugorzędne.
Taka "Liga niezwykłych dżentelmenów' to śmiech na sali pod względem graficznym natomiast sam scenariusz pisany przez jednego z najbardziej utalentowanych scenarzystów traci poprzez rysunki które są paskudne.
nie, Marvel nie zrobil nigdy resetu i nigdy nie wyzucil do kosza wszystkich komiksow swoich czytelnikow. Marvel Now to po prostu kontynuacja losow bohaterow po duzym evencie ktory zmnienil wiele w universum, a nie "hej, to co do tej pory przeczytales nigdy sie nie wydazylo" w stylu DC
Aha, no i oczywiście komiks podany przez kolegę jest również dostępny na multiversum, jeśli lubisz wspierać polski rynek :) Ale komiks jest nadal po angielsku.
Polecam zapoznać się z: http://www.kolekcjakomiksow.pl/opis.php
Trochę komiksów z Iron Manem tam się przewinie. W niektórych jest głównym bohaterem a w innych częścią zespołu.
Mam pytanie, czy ten AVENGERS: IMPAS to nowość w Polsce czy tez był już wcześniej wydany, jak kilka innych tytułów kolekcji? Kupiłem kilka albumów Muchy, ale nie mam ich pod ręką i prawdę mówiąc straciłem nieco orientację.
Nie, nie był nawet wydany w kolekcji angielskiej :) Tym bardziej tu w Polsce. Btw Mucha już nie wydaje Marvela - teraz można liczyć tylko na WKKM, bo Mandragora podupadła, a Egmont nawet nie spróbuje. Za to niedługo Mucha wyda Justice, The Long Halloween i Dark Victory. Dwa ostatnie to Batmany :D