Słaby film, bardzo się zawiodłem.
Mało akcji w której występuje Iron Man a jak już występuje to jest bezsilny.
War Machine nie ma nawet jednej konkretnej sceny walki.
Zdecydowanie za mało akcji.
To co on pisze to akurat fakt : Stark w zbroi Iron Man w filmie jest może z 10minut, przez zdecydowaną większość czasu chodzi bez niej. Jeśli już jakaś zbroja się na ekranie pojawia to jest albo kontrolowana przez JARVIS albo przez samego Starka na odległość.
To co zrobli z mandarina woła o pomstę do nieba, film nie ma nic wspólnego z komiksem i bezczelnie gwałci prawa fizyki, posiada wiele dziur w scenariuszu i wyszła taka mało śmieszna komedia.
Ach metody z Tomaszowa ma amerykańskie kino.... znaczy chińskie.....bo w USA premiera wczoraj.
Przesłaniem filmu jest ..... bohaterem jest Tony Stark nie Iron Man....
dla twojej informacji - filmweb pokazuje miejsce po IP w momencie rejestracji na serwisie.
Potrafisz to zrozumieć? Czy to za ciężkie?
Pewnie że za ciężkie, przecież to ty jesteś tym tumanem, co to filmu nie widział, ale innych będzie bluzgał i obrażał bo widzieli i im się nie spodobał. Więc zrozum to synek : gdy zakładałem konto według mojej wiedzy byłem w Łodzi, czemu pokazuje tomaszów ciężko się domyślić.
Jakbyś umiał czytać synku - to byś nawet parę linijek wyżej widział - że film można już oglądać w Polsce. Premierę w Stanach miał 3 maja, natomiast pokazy przedpremierowe miały miejsce w wybranych kinach na całym świecie już od 25 kwietnia.
Zresztą co ja się będę trollowi z internetu tłumaczył, chcesz coś wiedzieć o filmie ci opowiem.
Ty nie wiesz nic za to zabierasz głos - na jakiej podstawie?
Takiej żeś troll?
Kazdy wie gdzie ogladales ten film.... na torentach W Polsce film nie jest dostepny w kinach gdyż nie istnieje w systemie
dystrybucji jego kopia cyfrowa. Cinema City i jej tajne pokazy to plotka i zwykły troling.
A poza tym nie chce mi sie z gimbusem gadac.....
z gimbusem :D takich haseł używają tylko dzieci licealne czujące swoją wyższość nad gimnazjalistami, którymi byli jeszcze rok temu :D
daj se spokój trollu...
muszę skasować informowanie o komentarzach w tym wątku bo to jest nieczytelne, a poza tym z dziećmi się kłócić o co?
filmu nie widzieli ale się człowieka czepiaja:D
banda idiotów
Właśnie gdzie oglądałeś? w polsce na pewno nie, nie miał jeszcze premiery. A wersje z neta to mogą być jakieś urywki przeróbki całkowite.
W Polsce też można oglądać - Cinema City w Krakowie puszcza IM3 przedpremierowo, ale bilety są w kosmicznej cenie...
Wydaje mi się, że film nie był taki zły, choć może dla fanów komiksu i zbroji Starka niewystarczający :(((
Byłby wystarczający gdyby nie zgwałcili Mandarina :)
Serio Mandarin w komiksach to był arcy przeciwnik Starka - walczyli Magia kontra Nauka.
A w filmie wyszło im : że Stark ma magiczny kostium, bo np. jego elementy mogą przelecieć kilka tyś kilometrów na skinienie ręką :)
A Mandarin jest aktorem, który lubie panienki - nie magii jest za to jakiś czerwony gość też były naukowiec.
Całkowicie pogwałcili komiksy.
SPOJLERY
ponadto : czemu Stark cały film męczy się z niedokończoną zbroją, kiedy tylko wystarczy, że w ostatnich 10 minutach filmu powiedział jedno słowo a się okazuje, że ma ze 40 sprawnych kozackich kostiumów - BY FILM TRWAŁ DŁUŻEJ? by było miejsce na durne dowcipy?
A już to co zrobili z Peper na koniec.... no proszę.
Albo jak Thor może walić młotem i piorunami w zbroję i są tylko rysy, a w Iron Man 3 - zbroja rozpada się na kawałki po uderzeniu w jakąkolwiek przeszkodę i nie umie przez drewniane drzwi stodoły się przedostać - by było śmiesznie?
Motyw dzieciaka... błagam.... War Machine który strzela z pistoletu, jak on tam wcisnął palce do spustu... i wiele wiele innych
Jako fan uniwersum Marvela czuję się pogwałcony tym filmem a jako fan kina, obrzydzony lukami w scenariuszu i robieniem z widza idioty.
albo to : Stark jest kozakiem i umie chwyty kungfu czy cokolwiek, że nie dają mu rady zmutowani przeciwnicy, uzbrojeni najemnicy itd itp. Nie wiem jaki był budżet tego filmu, ale chyba chcieli oszczędzić na obecności Iron Mana w filmie o Iron Manie, dlatego narysowali jakieś bzdurne motywy z "problemami psychicznymi Starka" i durnego dzieciaka oraz szopę/garaż ala Drużyna A/ McGywer - co by mogli film skupić w okół Roberta....
Jako fan uniwersum Marvela czuję się pogwałcony tym filmem a jako fan kina, obrzydzony lukami w scenariuszu i robieniem z widza idioty.
Scena w Air Force One to najlepsze co było w tym filmie - był zarys bohatera, był przez chwilę potężny przeciwnik (miał moce i był w kostiumie War Machine)..... no i War Machine, biedaczek w ogóle sobie nie polatał nie postrzelał w filmie - czuję się oszukany tak okrojoną jego obecnością.
Trzeba przyznać, że w porównaniu do wcześniejszych części, to w trójce iron mana jakby wogóle nie było :(
poważnie? Jeśli patrzeć na komiks jak na pierwowzór to postacie są żywcem z niego wyciągnięte. Fabuła iście komiksowa, a już sama forma The Avengers to czysty komiks....
"postacie żywcem wyciągnięte z komiksu" - to tak jak napisać 2+2=5
widziałeś gdzieś pierścienie? dalej chyba nie ma sensu komentować...
Avengers - słaby film także
Ja się o iron manie 3 na tę chwilę nie wypowiadam, bo filmu nie widziałem. Pisałem o innych filmach marvela, które oceniłeś yyy.... nisko? Fan daje pierwszej części iron man 1/10 ? To raczej hejter nie fan. Rzeczywiście nie ma sensu dalej komentować ja kończę.
Dziecko internetowe - hejter a nie fan. Naucz się czytać ze zrozumieniem, dobrze?
Jestem fanem uniwersum, znaczy się komiksów i tego co tam było pokazane.
Film Iron Man 3 odbiega od komiksów więc go nie lubię proste nie?
Ogólnie seria Iron Man to porażka jak i większość marvelowskich adaptacji komiksowych, znaczy się DISNEYOWSKICH adaptacji komiksowych.
o iron manie się nie wypowiadasz, bo pojęcia nie masz o uniwersum Marvela a w tym przypadku iron Man - ŻADNEGO POJĘCIA nie masz, nawet nie zareagowałeś na hasło pierścienie....
Poczytaj na wikipedii o mandarynie z Iron Man, potem obejrzyj film.
Jak będziesz w stanie powiedzieć potem "żywcem wyjęte z komiksu" to naprawdę pogratuluję ci nieskończonej głupoty.
niestety nie trafiłeś, w komiksach marvelowych siedzę już od pewnego czasu, a twoje hejty nie robią na mnie wrażenia.
Ignorancie mój ty drogi. Jakie disneyowskie adaptacje? Oni mają marvela na tyle długo, że mogli tylko wpłynąć na to od ilu lat będzie można oglądać Avengers. Iron mana 3 nie widziałem, więc o tym nie pisze (tego nie doczytałeś mój ty ignorancie?)
Jak mam reagować na hasło "pierścienie" odnośnie filmu IM3 jeśli, jak już powtarzam po raz trzeci go nie widziałem? Daje od ciebie głupotą i nie tylko.
I nadal mogę ci powiedzieć, że postać starka w IM, IM2 i w TA jest żywcem wyciągnięta z komiksu, a ty możesz tam bełkotać, bo i tak będzie to objaw tylko i wyłącznie twojej ignorancji. Pozdrawiam serdecznie
Szkoda na ciebie czasu, skoro filmu nie widziales.
Ja o IM i IM2 nic nie piszę, w porównaniu do 3 części były naprawdę dobre.
Przeczytaj komiks z mandarynką i jego pierscionkami a potem obejrzyj film IM3 i znajdz podobienstwa.
powodzenia
Człowieku, ja właśnie pisze cały czas dlaczego te inne filmy marvela ci się nie podobają skoro nazywasz się fanem ich komiksów. O Iron manie 3 pogadamy jak obejrzę film. Pozdrawiam
TO PO CO TERAZ PISZESZ SKORO FILMU NIE WIDZIAŁEŚ?
jesteś po prostu trollem internetowym.
ostatni raz : Mandarin w komiksach był osobą magii, używającą magicznych pierścieni i po skompletowaniu ich 10 - był kozakiem nie do złamania.
W filmie IRON MAN 3 - mandarin jest aktorem lubiącym dziwki.
koniec kropka, nie masz pojęcia o czym piszesz i co piszesz, piszesz by popisać bo bronisz swego komercyjnego produktu - dziecko popkultury
komercyjnego produktu bronisz którego nawet nie znasz - jesteś załosny i inne dzieci twego pokroju też.
oj głupi chłopcze. pisze to po raz kolejny bo widzę, że do jełopów nie dociera. o im3 nie napisałem nic. nie broniłem nie krytyowałem. nie wiem na czyje postu odpowiadasz ale jeśli na moje to je łaskawie przeczytaj ze zrozumieniem. pozdrawiam jełopa...
Nie chcę tu nikogo bronić. I według mnie iron man 3 i w ciemno choć nie oglądałem mogę teraz powiedzieć że na pewno mi się spodoba i dam 10.
Ale ta dyskusja zmierza jak i wszystkie do tego że każdy ma swój gust filmowy i jednemu się podobają filmy takie jak np Naga Broń a innemu Iron man. :D
Oceniajac w ten sposób nie ma sie gustu wcale..... Akurat gusty jak najbardziej sa do oceniania.
Poza tym trollu internetowy, jak i zarówno inne trolle internetowe które serwują tutaj wycieczki osobiste bo im się czyjaś ocena - razem z argumentami nie podoba.
ty trollu nie masz argumentów na obronę tego obrazu, to mi będziesz wyjeżdzał ad personam - żałość
Buhahahaha...... oczywiscie iz mam prawo oceniac twoj gust i komentowac twoje oceny skoro je publicznie zostawiasz..... zawsze mozesz konto skasowac Dla mnie opinia kogos kto wydaje takie oceny jest bezwartosciowym smietnikiem.
Też mi się wydawało że to będzie pewniak... Ale co kilka minut pytałem się sam siebie "co to jest?" To że stark w 3 części dostaje baty to wiedziałem... ale to co zrobili z filmem to nie porozumienie. Po iron manie 3 włączyłem sobie Averangers. Różnica budżetu jeśli chodzi o efekty ( mam na myśli same sceny z iron manem) koło 10-20 razy.
robbo - jesteś żałosny skoro oceniasz ludzi po ocenach na jakiś serwisie.
Ja mogę o tobie powiedzieć tyle że jesteś marnym dzieckiem popkultury i jakby zaserwowali ci gówno w opakowaniu Iron Man 3 to byś je zjadł.
Może obejrzysz film, jak ja i wtedy się wypowiesz?
Ja mu daję 1 bo ma 8.6 a zasługuje na max 4/5.
oh oh dziecko popkultury się odezwało, filmu nie widziało ale będzie bronić - bo komercyjny tytuł...
żałość
Jest dużo niedociągnięć i kolosalnych róznic między komiksem a filmem, ale wizualnie wyszło świetnie.
SPOILER
Wydaje mi się, że w Avengers zbroja Starka nie ulegała tak łatwo rozpadowi, gdyz nie miała tej właściwości do rozkładania się, a w iron man 3 Stark cały czas udoskonalał nową zdroję, więc może jakościowo nie była ona jeszcze aż tak dobta jak jej poprzedniczki.
Może być jak piszesz - ale tak czy siak : Thor według IM3 to duża przerośnięta dziewczynka ;)
Przecież w trójce drony/kostiumy Iron Mana były rozszarpywane jakby były z plastiku
Nie jest dobrze, ale zawsze mogło być gorzej, o czym śwaidczy m.in. zrąbany dubbing w polskiej wersji językowej, normalnie jak obejrzałam polski zwiastun to padłam ze śmiechu
wtrące sie na chwilke (zaznaczam że jeszcze filmu nie widziałem). Jeśli te zbroje były niszczone przez żołnierzy z extremis , to nie ma w tym nic dziwnego w komiksie przy pierwszym spotkaniu Starka chyba z Ericiem Savinem zbroja też mu nie pomogla i zostal Tony mocno poturbowany i połamany. A jeśli chodzi o walke Thora z Iron manem , to było pokazane jak Thor z łatością zgniata rękawice Iron mana, rzuca nim itp. Plus Tony został przez Thora podładowany do bodajże 400% więc był silniejszy niż zwykle. Dając filmowi 1 tylko dlatego, że ma za wysoką ogólną ocene to brak obiektywizmu , dziecinada i hejtowanie .
Mi się bardzo spodobał, uwielbiam Tonego Starka, i nie znam zbyt dobrze universum marvela.
Metody...
"Ja mu daję 1 bo ma 8.6 a zasługuje na max 4/5."
"daje 1 bo film slaby"
To jak w końcu?
"Jestem fanem uniwersum, znaczy się komiksów i tego co tam było pokazane.
Film Iron Man 3 odbiega od komiksów więc go nie lubię proste nie?
Ogólnie seria Iron Man to porażka jak i większość marvelowskich adaptacji komiksowych, znaczy się DISNEYOWSKICH adaptacji komiksowych."
To czytaj komiksy. To takie obrazki z chmurkami w których jest tekst.
Ogólnie kinowe adaptacje Marvela to najbardziej kasowe filmy.
Porażką są tacy ludzie jak Ty.
''Mandarin w komiksach był osobą magii, używającą magicznych pierścieni i po skompletowaniu ich 10 - był kozakiem nie do złamania."
Pierścionki jak to zwiesz ma co na trailerze widać, ale IM3 jeszcze nie widziałem także nie będę wątku rozwijał.
Pewnie uzyskam odpowiedź, że jestem troll czy też dzieciak. :)
Może byś przeczytał opis fabuły IM3 ? Na końcu było pytanie "czy to zbroja czyni z niego super-bohatera" , po 2 był zdolny tylko na siebie, bo zbroja to nie wszystko. Byłem na tym filmie na premierze (w niemczech) i czekam za polską wersją na dvd, bo film zajeb...
Jedyne na czym się zawiodłem to rzeczywiście na tym że Patriot nie miał praktycznie żadnej dobrej akcji, a była to najładniejsza zbroja z 3 :D
Ja od filmów pokroju Iron Man, czyli adaptacji komiksowych - oczekuje głównie rozrywki, efektów specjalnych - a nie prób przemycenia "głębszych refleksji" typu "nie zbroja czyni bohatera"....
A jeśli już za to się zabrali to trzeba było to zrobić realnie a nie z Tony Sparka robić Segala czy innego chucka norrisa