Nieestety nie. Jedyny wzmianki o kosmosie to o Thorze(guy with a hammer) no i oczywiście wzmianki i jedna retrospekcja(migawka) końcowki Avengers jak Tony nieomal zginął.
Heheheh. No oczywiście nie. Film nie ma tak mrocznego tonu jak Mroczny Gacek. Troszkę szkoda, że film ma mało dramatyzmów. Ale uśmiać się można.
Aha i tak od siebie
http://www.filmweb.pl/person/James+Badge+Dale-127772
Małe odkrycie w tym filmie. Naprawdę zagrał świetnie. Iron Man bedzie miał z nim masę problemów.
A da się gdzieś już obejrzeć całość? Oczywiście po angielsku ... Bo nie wytrzymam do tego 10 chyba ...
No niestety ja za granicą jestem a tutaj juz chyba od środy leci. Ja byłem dziś. Warto było.
czy to prawda że w filmie pojawia się motyw z usunięciem odłamków którym dostęp do serca blokuje magnez zasilany przez reaktor w efekcie czego Tony ów reaktor sobie z piersi usuwa? wyczytałem gdzieś o tym, osobiście sobie tego nie wyobrażam. tony bez tego magnezu to już nie Tony to już nie Iron Man.
Nie będzie ale furtka nie została zamknięta. Przestał nim być ale wiadomo jaki jest Tony.
W komiksie Tony stosunkowo szybko pozbywa się odłamków z klatki piersiowej i swojej zależności od zbroii. Później dopiero opracowuje technologię łukową i zaczyna nią napędzać zbroje:) W zasadzie zupełnie nic się nie zmienia w temacie "czy może być Iron Manem". Komiksowy Tony też rezygnował a później wracał. Raz jeśli się nie mylę pod wpływem Kapitana Ameryki i Spidermana, więc możliwości jest pełno.
To że sie wyleczy to nie znaczy, że nie może być Iron Manem. Jestem przekonany, że Marvel w Avengersach 2 bankowo jakoś to wyjaśni i go zobaczymy, gdyż obowiązuje go kontrakt. Poza tym jak piszesz furtka nie została zamknięta i Marvel prędzej czy później nas jakoś zaskoczy i zobaczymy jego kolejny solowy film.
Jak Stark wydostanie się z pod wody (scena, gdzie spada do morza wraz ze swoim zrujnowanym domem) ?
Kontrolując swoją zbroję a dokładnie dłoń, sprawia iż owa dłoń się odczepia od reszty i podaje Starkowi dłoń. Tak wiem brzmi to komicznie xD
To wygląda mniej więcej tak jak byś np leżał na ziemi i ktoś by przyszedł i podał ci rękę żeby postawić cię na nogi.
Stark jest przygnieciony przez frafgment domu i kontrolując swoją zbroję a dokładnie dłoń, sprawia iż owa dłoń się odczepia od reszty i podaje Starkowi dłoń i stark wydostaje się spodgruzów. Tak wiem brzmi to komicznie xD
A dla mnie motyw z Mandarynem był świetny. No byłem w szoku i pod wrażeniem Kingsleya. Świetny Twist. A Pearce był jak dotąd najlepszym czarnycm charakterem w tej serii....i tak ręka IM sama go wyciąga :DDDDDDDDDDDDDDD
Pearce zagrał dobrze - jedyna co mi sie nie podobało w jego postaci to jego "moce" - niby seria IM "wpisana" w realia świata, a tu w 3 części wyskakują z takim czymś? Mandaryn był dosyć konkretnym przeciwnikiem IM w komiksach - trailery, spoty i inne materiały wskazywały też na to a tu taki twist - zgodzę się że to dobre zagranie ze strony twórców - ale takiej postaci nie powinni zniżać do takiego poziomu - to tak jak dr. Strange zamienić w jakiegoś iluzjoniste (btw. przychodzi mi na myśl Gambit z X-Men Origins - Wolverine)
Mandaryn??? :D jaja jak berety!!! wlasnie w spotach i trailerach byl pokazany jako tajemniczy i grozny przeciwnik ktory góruje z oddali niszczac stopniowo Starka a okazalo sie ze to menel ktory gra zloczynce tylko pod publike do kamery za browarki i luksusy zapewniane mu prze Aldrich'a ;p ale co do tego ostatniego wspomnianego-no dobra,mial wirusa extremis w sobie i byl mega mocny ale scena gdzie zionąl ogniem byla beznadziejna :/ smok ze sredniowiecza tej :p
P.S.-Arwen241,do tej pory byla dobra kinowka dostepna ale po wegiersku ale dzis w poludnie na thepiratebay wrzucono wersje angielską wiec git. tyle ze jeszcze nikt nie stworzyl napisow.
Ja mam kilka pytań dotyczących Extremies. UWAGA MOGĄ BYĆ SPOILERY.
1. Na początku filmu jest scena wspomnieniowa gdzie Tony i Maya Hansen rozmawiają o Extremies, potem jest pokazane jak Stark zostawia jej kartkę na której w późniejszej fazie filmu jest pokazane że był jakiś wzór, czego on dotyczył?
2. W scenie w której Happy zostaje rany w wybuchu, dlaczego ten koleś wybucha i jak to możliwe, że ten drugi sobie poszedł potem pomimo, że chyba zginął w wybuchu, jeżeli nie zginął to rozmumiem, że Extriemies go odbudowały,
3. Na końcu podczas walki Killiana i Tonego, Aldrich zostaje zamknięty w mark 42 która potem eksploduje, jak to możliwe, że nie ginie wtedy, tylko dopiero gdy dostaje łomot od Peeper?
4. W związku z pytaniem 2 i 3, czy podczas filmu został podany jakiś sposób jak zabić kogoś kto ma Extremies w sobie, bo rozumiem, że z nimi jest się praktycznie niezniszczalnym.
5. Czy z Peeper zostały usunięte Extremies, czy nadal je ona posiada?
To chyba tyle jak coś mi się jeszcze przypomni to dopisze.
pytania 2-4: ekstremis pozwala na znaczną regenerację tkanek - takich jak ucięta dłoń itp. W finalnej walce wybuch Mark XLII porządnie okaleczył Krillina ale dopiero Pepper go dobiła na amen. Wirus Extremis jest przyswajany przez 2% populacji - reszta wybucha : ) Zabić można taką osobę w normalny sposób z tym że jest mniej podatna na obrażenia i znacznie silniejsza.
Wg tego co Tony mówi na końcu udało mu się "wyjąć" Extremis z Pepper i "nie było to takie trudne":D
Meliegree, i_nois_ dzięki za odpowiedzi. Ciekaw co zrobił z tymi Extremis. może je udoskonali i użyje na sobie w Avengers 2, byłoby to ciekawe i nawiązywało do komiksu. Resztę co chcę wiedzieć dowiem się z kina :). Chociaż jak zobaczyłem, że w moim kinie film jest tylko w 3D i jedyny seans z napisami jest o 21:00 to się załamałem doliczając, reklamy to z kina wyjdzie się przed północą. Na dubing nie mam zamiaru iść nie mam zamiaru katować sobie uszu.
W komiksie Tony został zarażony Extremis, co miało doprowadzić do jego śmierci, jednak w efekcie uzyskał on zdolność "telepatycznej" interakcji z elektroniką i komputerami, co znacznie poprawiło wydajność jego nowego pancerza.