Jest mocno ciemny. Włącz sobie jakieś zdjęcie z filmu i przyciemnij ekran mniej więcej o połowę. Tak jest w 3D. Efektów żadnych nie zauważyłem, za to zauważyłem, że 3D skutecznie rozprasza, a w połączeniu z ciemnym obrazem podczas skomplikowanych scen jest kaszana. Ogólnie dopłaciłbym te 5 zł za obejrzenie filmu w 2D gdyby była taka możliwość i na pewno obejrzę jeszcze raz, gdy już film zostanie wydany na DVD, bo jest bardzo dobry. Jeśli się zastanawiasz czy iść do kina na ten film, to się nie zastanawiaj tylko idź, nawet na te 3D. :)
Trochę tak, oglądałem wczoraj na maratonie i zarówno Avengers jak i Iron Man 3 byli w tym 3D mocno "przyciemnieni". Wiadomo, że okulary trochę przyciemniają, aczkolwiek filmy same w sobie były trochę ciemne. Dało się jednak obejrzeć, albo się po prostu przyzwyczaiłem w trakcie seansu do przyciemnionego obrazu, albo nie było aż tak źle. :P
Też byłem na maratonie i powiem, że Avengersi wypadają ciut lepiej w 3D jeśli chodzi o momenty ze Starkiem i Hulkiem, a tak reszta ujdzie, co do IM 3 to 3D jest tam nie potrzebne, ale jakoś mnie tak film wciągnął, że nie zwracałem uwagi na okulary, niektóre moment były fajne w 3D
Jak już wspomniałem w innym poście, również nie potrafię cieszyć się z seansu z okularami na nosie. Męczyłem się trochę na seansie. Niestety nie dali nam innego wyboru, a nie wyobrażam sobie oglądać Tony'ego na monitorze bądź tv ;)