7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249168
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Co było w scenie po napisach? : )

ocenił(a) film na 10
mf_loves

Scena po napisach to rozmowa Starka z Bannerem, który robi za psychoterapeute i przysypia, to tak naprawdę Stark jemu opowiadał te cała historię, oraz pojawia się napis, że Tony Stark powróci :D

ocenił(a) film na 8
mateusi91

Ufff, to dobrze, dziękuję za odpowiedź, dobrze wiedzieć, że są jeszcze miłe osoby na tym portalu ; )

mateusi91

Dzięki.

mateusi91

Miejmy nadzieję że grany przez Roberta dovneya jr. :)

ocenił(a) film na 8
mateusi91

widzę, że nie tylko ja zostaję do samego końca xD

ocenił(a) film na 10
Wictorias

Wiesz byłem na maratonie i skoro wysiedziałem tam ok 10h to te 10-15min. nie zrobią różnicy, no i wyczytałem z forum, że scena jest zabawna i taka była. :D

ocenił(a) film na 8
mateusi91

ja po prostu tylko na 3 części i nic nie wiedziałam o końcówce, chciałam wyjść ostatnia z sali jako największy fan xD Z resztą zwykle w Marvelach coś na końcu się ukrywa :)

ocenił(a) film na 10
mf_loves

Spoko, scena jest bardzo zabawna, a Banner genialny ;D

ocenił(a) film na 8
mateusi91

Muszę zobaczyć.

mf_loves

Ja byłem zawiedziony trochę, bo moim zdaniem nie wniosła nic ciekawego, tak jak chociażby sceny po pierwszych dwóch częściach filmu...

ocenił(a) film na 8
test1410

No, bo z reguły sceny po napisach są jakby dodatkową atrakcją, bonusem, ale ciesze się, że Stark nie zerwał na zawsze ze zbroją ...

ocenił(a) film na 10
mf_loves

Przecież wszystkie zbroje wybuchły a Tony usunął reaktor. Skąd więc podejrzenie że nie zerwał na zawsze ze zbroją?

ocenił(a) film na 10
TheEliza

To, że wszystkie zbroje wybuchły nie oznacza to, że nie może skonstruować nowej, poza tym zobacz, że na końcu kiedy Tony wyrzuca reaktor znajduje śrubokręt oraz zabiera ze sobą swojego robocika i nie oszukujmy się ale Tony nie przeżył by gdyby nie skonstruował by nawet jakiegoś prototypu czy złomorobota :D

ocenił(a) film na 10
mateusi91

Fakt. Iron Man to część jego życia nawet jeśli zniszczył wszystkie zbroje. Skonstruuje pewnie nowe i powróci ;D

ocenił(a) film na 8
mateusi91

Otóż to, w końcu Tony i technologia są czymś nierozerwalnym. Nie potrafią bez siebie funkcjonować. Też myślę, że jeszcze zobaczymy go jako singla, nie tylko w avengers. No chyba, że Robert nie dogada się z Marvelem ;)

ocenił(a) film na 8
bartosz18

A jak wrażenia po seansie i atmosfera na sali? : D

ocenił(a) film na 10
mf_loves

Ja byłem na maratonie, a atmosfera nie ziemska oraz dużo przygód, ale więcej w
http://www.filmweb.pl/film/Iron+Man+3-2013-491715/discussion/Maratony,2201187

ocenił(a) film na 8
mf_loves

Moje wrażenia są w końcu zaspokojone. Ta seria ma w sobie coś co przyciąga jak magnes, jak opiłki wędrujące w stronę serca Tony'ego. Co do atmosfery na sali kinowej. Trochę było kiepsko ze względu na liczną grupkę 12+, która skutecznie rozstrajała i dekoncentrowała. Nie jestem egoistą, ale moim zdaniem taka widownia na Iron Man'ie pasuje jak świni siodło ;)

ocenił(a) film na 8
bartosz18

Świetnie ujęte. Ja siedząc na sali nie spodziewałam się raczej miłej atmosfery co z początku mnie utwierdziło kiedy do sali weszła grupka dresów wędrująca do mojego rzędu. No ale to kolejny dowód na to, że pozory mylą. Grzecznie się przywitali, telefony wyłączyli i obyło się bez zbędnych wulgaryzmów, chociaż Bydgoszczy za bardzo nie lubię ;)

ocenił(a) film na 8
mf_loves

Co ma oznaczać ostatnie zdanie? :D Ja w Bydgoszczy mieszkam dopiero od 5 lat także jeszcze nie weszły mi w krew nawyki Bydgoszczan ;)

ocenił(a) film na 8
bartosz18

To tylko moje zdanie, oczywiscie nie mówię o każdym. Poprostu uwazam że Bydgoszcz to brudne miasto, a samo z siebie brudnym się nie stało : D

ocenił(a) film na 8
mf_loves

To fakt, Bydgoszcz nie jest miejscem, którym można się pochwalić, przydałaby się interwencja Avengers by tchnąć w to miasto życie. Jesteś z okolic Bydzi, że tak zapytam z ciekawości? :)

ocenił(a) film na 8
bartosz18

Tak i często bywam ; )
Ale wczoraj prawie mnie rozniosło kiedy zobaczyłam dwie dziewczyny wyrzucające dosłownie przed siebie niedojedzone hamburgery.

ocenił(a) film na 8
mf_loves

Dobrze, że w tej chwili na śniadanie mam płatki z rodzynkami ;) Ogólnie to wczoraj popełniłem spory błąd i z powodu małego niedopatrzenia wybrałem się na wersję z dubbingiem :/ Nigdy nie byłem jego zwolennikiem, jakoś ucho lepiej przyjmuje angielski ;)

ocenił(a) film na 8
bartosz18

Witaj w klubie :( też się pomyliłam, ale źle nie było ; ) Zachowali wszystko na swoim miejscu : )

mateusi91

Zrobi nową opartą na tym Extremisie.

ocenił(a) film na 10
lukasz92

Wiedza oparta na podstawie komiksu?

ocenił(a) film na 5
TheEliza

Tylko z lekka bez sensu. Zbroja z komiksu extremis znalazła się już w filmie.
Zrobienie nowej zbroi to pewnik, ale ciężko powiedzieć który z setek modeli to będzie.

ocenił(a) film na 8
TheEliza

Argumenty uczestników dyskusji wyżej mówią same za siebie, a po za tym kolega wspomniał, że w scenie po napisach było, że to nie koniec Iron Mana, a Iron Man to Tony i zbroja ; )

ocenił(a) film na 8
mf_loves

Robert nie chce już grać w osobnych filmach, ma podpisać umowę tylko na Avengers 2 i Avengers 3. Ale jeszcze może się to zmienić w trakcie. W 3 fazie Marvela nie będzie Iron Mana 4, to już pewne.

ocenił(a) film na 10
TomdeX

Robert nigdzie nie powiedział że to koniec Iron Mana.Pojawi się w Avengers tak jak napisałeś, ale być może kiedyś powstanie Iron Man 4.Jak widać jest to film na którym Marvel i Disney zarobią więc na pewno będą chcieli nakłonić Roberta do następnej części. A on sam powiedział że następna cześć nie jest przesądzona i być może dogada się w sprawie kontraktu ;)

ocenił(a) film na 8
TomdeX

Jest przecież jeszcze tyle motywów do scenariusza, wrogów, przecież to nierealne żeby Stark nie pojawił się chociażby w Avengers :)

ocenił(a) film na 10
mf_loves

Dokładnie :) A poza tym czytałam ostatnio jakiś wywiad z reżyserem Avengers i mówił że Tony Stark będzie odgrywał duża rolę w następnej części mścicieli ;D

ocenił(a) film na 8
TheEliza

Musi przecież, ale damy radę, jeszcze Thor i Kapitan Ameryka w międzyczasie ; )

ocenił(a) film na 10
mf_loves

Nie mogę się doczekać ;D Ale nie ukrywam że to na Iron Mana czekałam najbardziej i nie zawiódł mnie ;D

ocenił(a) film na 8
TheEliza

Ja również, bo Tony Stark to akurat moja ulubiona postać z Marvela ;)

ocenił(a) film na 10
mf_loves

ahh moja też ;D

ocenił(a) film na 10
TomdeX

Też tak uważam, że IM 4 jeśli powstanie to po Avenach 3, bo widać, że Marvel chce w III fazie zapoznać nas z nowymi bohaterami i coś tam, że Dr. Strange odegra jakaś główną rolę w tej fazie. No ale tak czy siak 4 na bank powstanie i pozostaje nam tylko czekać i w sumie ja Avenów uwielbiam i oglądam tylko wyłącznie dla Iron Mana bo to dla mnie także najlepszy bohater i seria filmów Marvela.

ocenił(a) film na 7
TheEliza

Ale przecież on zniszczył te zbroje, aby zrobić piękne "fajerwerki" dla Pepper że szczęścia, że jednak ona żyje. Tak mi się przynajmniej wydaje ;D

ocenił(a) film na 10
Darth__Envious

Hmm być może masz rację bo skoro Pepper nie przypadł do gustu prezent w postaci wielkiego królika to może zniszczenie zbroi wszystko naprawi ;D Stark jak zwykle zapomniał o normalnym prezencie... ;p

ocenił(a) film na 7
TheEliza

Chill out :D Chociażby sam Box Office mówi, że Stark (najpewniej jako Robert) powróci do kin w kolejnej fazie (po Avengers 2). Zapewne też jako pierwszy ;P

ocenił(a) film na 10
Darth__Envious

Mam nadzieję że powróci. Teraz tylko pozostało podpisać kontrakty i wynegocjować gażę ;p Nie wyobrażam sobie żeby inny aktor mógł zagrać Tonego. Robert przyciąga widzów i Marvel nie może go zastąpić.

ocenił(a) film na 7
TheEliza

Nawet gdyby kosztowałoby to majątek. Tutaj nie przeszedłby numer jak z Bondem, nie mogłoby go grać 6 aktorów ;D

Darth__Envious

No raczej nie o to chodziło...

ocenił(a) film na 7
Peeves

A o co według Pana chodziło, proszę Pana? ;)

Darth__Envious

Rozmawiali z Pepper o niebezpieczeństwach, Tony coś tam mówił, że jak z nim jest, to zawsze coś jej będzie grozić i ogólnie chodziło o skończenie z tym trybem życia. Tony kazał Jarvisowi zrealizować ostatni punkt planu - autodestrukcję pozostałych zbroi. Dlatego sądzę, że oglądanie fajerwerków nie było priorytetem.

ocenił(a) film na 7
Peeves

A nie chodziło mu wtedy, aby zapewnić jej bezpieczeństwo za pomocą czegokolwiek, np. Extremis? Bo naprawdę wątpię, żeby Stark zrezygnował z ukochanej "zaawansowanej protezy" ;)

ocenił(a) film na 8
TheEliza

Przecież, pomijając dodatkowy fakt o zrobieniu nowej zbroi, na końcu był napis "Iron Man powróci" :)