7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249168
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Właśnie wróciłem z maratonu Iron Mana którego zwieńczeniem była premierowo część 3.Niestety film wypadł słabo w porównaniu do swych poprzedników.IM3 jest czymś kompletnie innym.Stracił "to coś" co mogliśmy zauważyć w wcześniejszych trzech filmach.Ale od początku ; film oparty był po części na komiksie "extrimis" który był moim pierwszym i ostatnim kontaktem z komiksowym Ironem.Po prostu kompletnie historia mnie nie wkręciła.Co ciekawe ,z dwojga złego wolę komiks.Film (sądząc po trailerach) miałbym bardzo mroczny i mocny zakończeniem trylogii.Według mnie nudna historia,ostatnia scena przesadzona,po prostu inny niż dwie pierwsze części IM i Avengers.To co ten film ratuje to zabawna rola Kingsley'a ,która no cóż niestety odbiega od tego co widzieliśmy w trailerach.No i oczywiście główna postać Tony'ego Stark'a.Podsumowując ,film według mnie zasłużył sobie na ocenę 6/10 ,ale jestem ciekaw co wy myślicie o filmie i dlaczego bardziej się wam podobał niż mi ;p

ocenił(a) film na 7
tomciooo10

Po pierwsze to idź spać :D A tak to racja, film słabszy i utrzymany w innej tonacji niż poprzednie części i niestety wyszło to na minus. Oglądając trailery myślałem, że dostaniemy coś zupełnie innego, mroczniejszego i coś bardziej trzymającego się komiksów, bo wypowiadam się jako maniak Marvela i DC. O ile Kingsley zagrał naprawdę świetnie i zabawnie, to postać Mandaryna została kompletnie zgwałcona i zniszczona. Co do trzymania się komiksów, to cóż, naprawdę słabo, zgadzały się tylko elementy, ale historie związane chociażby z Extremis Armour albo samym serum Extremis były kompletnie zmienione. Ok, rozumiem, że film to nie komiks i jest zależny od reżysera, ale w poprzednich odsłonach jak bardziej trzymało się to komiksowego pierwowzoru. Na plus wyszło natomiast to, że film jest przeładowany akcją, dostałem to czego oczekiwałem, czyli mnóstwo akcji i efektów specjalnych w ostatniej bitwie. Film był dobry, zasłużone 7/10, ale rodzi za dużo kontrowersji wobec poprzednich części, jak i przyszłości Marvel Cinematic Universe.