7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249168
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

... jestem zachwycona. Mimo malutkich niedomówień i przesady (w rzeczach niemożliwych) film mnie zachwycił. Może fabuła nie jest tak ciekawa jak w poprzednich częściach, ale efekty specjalne powaliły mnie na kolana. 3D zrobiło swoje, nie było AŻ tak odczuwalne, ale BYŁO, w przeciwieństwie do Piratów z Karaibów. Wielki plus za humor i riposty Starka :) , a minusy za reakcje bohaterów. Robert w niektórych sytuacjach (końcowych, żeby nie zdradzać fabuły) sobie nie radził, ale też nie jest wrażliwcem :) Dla dość inteligentnych i spostrzegawczych, film lekko przewidywalny, ale mimo tego wszystkiego widzę same plusy! Rola Pepper niesamowita. Bardzo podobała mnie się jej zmiana pod koniec. Bardzo, bardzo polecam. Do kina na 3D zapraszam serdecznie :)

sylwia112sylwia

nie wiem czemu ludzie zachwycają się 3D, jak dla mnie 3D to porażka wole filmy 2D i tej wersji Mi zabrakło :(

ocenił(a) film na 9
wojtass18

Dokładnie, bardzo żałuje i dziwie się dłaczego tym razem ta opcja jest niedostępna, czułem się jakbym oglądał TS Cama świeżo ściągniętego z neta...

ocenił(a) film na 7
Turtlesik

Ja lubię 3D no bo w niektórych filmach widać efekty np. Resident Evil Retribution, Avegers czy Iron Man 3. Ale nie jestem za tym żeby likwidować 2D no bo niektórych bolą od tego oczy czy głowa albo po prostu nie lubią.

Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 9
AnthonyCole

Mój problem polega na tym, że ja już jestem okularnikiem i okulary na okulary to jest tragedia ale nadal to nie powód żeby nie pójść na film na który czekam 2 miesiące. W każdym razie w IM 3 jedynym efektem 3D który warto było stosować nie psując oglądania była głębia obrazu, której zwyczajnie nie widziałem, czułem się jakby ktoś wyrenderował obraz 2D na 3D tylko po to żeby można było go zobaczyć w okularach. Ale cóż to moje odczucia, cieszę się że innym się podobało mi pozostaje poczekać na DVD i obejrzeć w domu lecz jak wiadomo nie będzie to ten sam klimat co w kinie;)

Pozdrawiam;)

ocenił(a) film na 7
Turtlesik

też mam okulary i jak jestem na filmie w 3D to koledzy się śmieją :D

AnthonyCole

jak ktoś chce prawdziwe 3D to do IMAXA, w innych kompleksach kinowych macie system dolby 3D, nie będą się rozwodził na zasadach jego działania ( bo większość i tak nie skuma, a jak ktoś chce w sieci sporo jest na ten temat) ale główną wadą jest to że masz dużżżżżżżżżżżoooooooooooooo ciemniejszy obraz a jak założysz okulary ściemnia się jeszcze bardziej.
Dobre efekty sprzedadzą się w 2D

wojtass18

Dokładnie 3D w Imax jest super. Ale jest 1 wada. Byłem na tym filmie w IMAX i był właśnie przyciemniony obraz i to było bardzo nie wygodne w odbiorze.

ocenił(a) film na 8
wojtass18

3D to chwilowa moda. Z czasem minie szał na to coś. Również jestem zwolennikiem normalnych filmów 2D

komar1111

widać że ta moda już przemija