Osobom decyzyjnym, które zdecydowały wyświetlać film tylko w 3D i mają w nosie widzów, którzy
nie lubią 3D, albo z powodów zdrowotnych nie mogą oglądać filmów 3D mówię serdeczne:
pocałujcie się w dupę z takim podejściem. Dam zarobić komu innemu.
Byłam w 3D i rewelacja. Było dużo scen w których na pewno te efekty sie przydały. Tyle.
3D jest super technologią ale widz powinien mnieć do wyboru wersję w 3D albo normalny film. Bardzo lubie chodzic na filmy 3D ale niestety po godzinie takiego widowiska łeb mnie napie*dala...
Zgadzam się, nie chce przeklinac , dlatego powiem tylko że, zastanawiam sie ile moze kosztowac kupienie filmu i wynajecie sali, zeby mozna bylo swoje kino otworzyc..bo cos czuje ze nie tylko Iron man bedzie w 3D;/ juz wyskoczyli ze star treckiem, pewnie superman tez taki bedzie ;( bez sensu..
Duża sala w multi w Gdańsku (250 osób) kosztuje 4000 zł z obsługą projektora, ale to i tak nic nie da, bo pewnie nie mają nawet wersji 2D przeznaczonej do dystrybucji, no a CAMów wyświetlać nie będziesz :P
Można próbować też w mniejszych kinach - jak ze znajomymi próbowaliśmy zrobić premierę naszego filmu, udało się wreszcie w kinie Neptun w gdańsku, gdzie po prostu podzieliliśmy się z właścicielką kina pół na pół z biletów. W każdym razie, nawet jak CI się uda zorganizować salę, co jest możliwe przy odpowiednim samozaparciu (coś o tym wiem) to nie zdobędziesz kopii filmu w 2D, a nawet jak zdobędziesz to bez praw do publicznego odtwarzania.... więc pozostaje czekać na DVD....
O, jak skleje swoj film to też sie postaram jakąs sale wynajac :D ..a że nam zostaje czekanie na DVD to nie to samo co zobaczyc film na durzym ekranie ;/
Jak dla mnie 3d w tym filmie było bezsensem, żadna ze scen nie była pod 3d. Jedyne co ta technologia zrobiła to przyciemniła obraz i sprawiła, że nie można było się skupić na filmie. Pomijając sam ból głowy...
To już kolejny tytuł, na którym ode mnie nie wyciągną kasy. 3D nie przeszkadzało mi dopóki nasi polscy dystrybutorzy się nie wycwanili i nie zaczęli udostępniać filmów tylko w tym formacie, żeby szybciej zgarnąć więcej kasy. Ja mam czas i ja poczekam na wydanie DVD. Wiem, że to już nie będzie to samo (inna skala), ale mam jeszcze płacić za swój ból głowy? To nonsens.