7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249218
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

O co chodzi ?

ocenił(a) film na 10

Nie rozumiem ludzi dających tak niskie oceny temu filmowi,
Jesli coś jest dla nich nielogiczne w tym filmie to niech tu napisza co dokładnie.

ocenił(a) film na 6
njfdsnvin

Ja dałem 6 bo film nie zachwyca. Są fajerwerki, gadanina o Ameryce, dobrze pokonują złych, amerykański patos bla bla bla. Film przeciętny. Ale dla nastolatków podobnie jak Zmierzch może być bombowy :). Uważam że tutaj ma za wysoką ocenę

ocenił(a) film na 10
magik30

no masz racje dla nastolatków ale ogólnie fajny
szkoda ze był produkowany z Chinami wg mnie lepiej by to wszystko wyglądało gdyby bylo tak jak w przypadku wszystkich cześci batmana
żeby produkcja była USA i Wielka Brytania
to mogło by być jeszcze lepiej

ocenił(a) film na 6
njfdsnvin

z Chinami bo to Chiny utrzymują USA. Amerykanie dawno zbankrutowali - żyją tylko dlatego że ich Chiny dotują. Żółtki znów nie mogą ich odciąć bo gdyby USA ogłosiło bankructwo (bez kroplówki Chin jest to nieuniknione) to by stracili biliony zainwestowane w dolary. Ale... Żółci sukscesywnie pozbywają się dolarów i amerykańskich obligacji wymieniając je na złoto a swoją walutę starają się powiązać ze złotem. Aż pewnego pięknego dnia.... Flota Pacyfiku pozostanie w porcie bo nie będzie miała za co wypłynąć a Chiny wprowadzą nowy porządek świata.

magik30

A na końcu tej bajki smoki wzniosą się z nad kraju kwitnącej wiśni i zaatakują irlandzkie trolle walczące o pokój na Atlantydzie którą znaleźli piraci z Karaibów. Strzele z twoimi poglądami -- uważasz że smoleńsk to zamach prawda?

ocenił(a) film na 6
Hopcola

ech, widzę kolejny specjalista od wszystkiego. Czy masz jakieś informację, że pisze nie prawdę ??. Bo ja nie opisuję bajki a powtarzam informacje z programów gospodarczych. Śledziłeś początek roku ??. Jak w USA np zamknęli np NASA (poza najważniejszym personelem). Dopiero po uchwaleniu kolejnego limitu zadłużenia wszystko wróciło do normy. A jak myślisz ekspercie skąd biorą pieniądze ??. Dodrukowywanie jest ograniczone bo końcu byłby to nic nie znaczący kawałek papieru. Ktoś im musi pożyczyć i robią to Chiny. A jak im zabraknie kasy to za co wypłynie ta flota ?? . Nie tak dawno Niemcy zażądały aby USA zwróciło im ich złoto. Ponieważ chyba od wojny (tu nie jestem pewien od kiedy) Niemieckie złoto było trzymane w USA. Amerykanie zwrot złota (relatywnie niezbyt duża ilość) rozłożyli na kilka lat. PONIEWAŻ FIZYCZNIE NIE POSIADAJĄ TEGO ZŁOTA. - poszukaj w necie a znajdziesz
Chiny natomiast skupują złoto gdzie się da.
Poczytaj, dowiedz się a potem się wypowiadaj.

Jeśli chodzi o twoją ironiczną wypowiedz na temat smoleńska. - Jak jeszcze Marszałkiem Senatu była Grześkowiak i nie mogła wrócić z podróży zagranicznej (lata +- 2000 r) stwierdziłem że w końcu się rozbiją. Awaria goniła awarię. Po katastrofie śmigłowca z Millerem na pokładzie on sam stwierdził że Polacy się spotkają na kondukcie żałobnym. Tu 154 używały kraje czwartego świata - w wielu krajach używanie przez linie komercyjne tego samolotu było zakazane (chodzi o przyjmowanie na lotniskach). To był wstyd na cały świat.. Do tego doszło polskie jakoś to będzie - brak szkoleń, brak ćwiczeń, lądowanie w katastrofalnych warunkach. Jak i na pewno naciski na załogę. Ponieważ jedna z ofiar pisała na pilota skargę i żądała postawienia go przed sądem wojskowym gdy ten odmówił lotu i lądowania w obszarze działań wojennych. (Gruzja) w jednym z poprzednich lotów. To bardzo smutne że jakiś procent Polaków wierzy w zamach i słucha bredni obłąkanego człowieka jakim jest Macierewicz, który to już dawno powinien stanąć przed Trybunałem Stanu za udostępnienie obcym wywiadom kluczowych informacji dla bezpieczeństwa Państwa.

magik30

Po pierwszym twoim zdaniu spasowałem. Mówisz że jak ekspertem od wszystkiego a sam masz na wszystko odpowiedzi. Dziękuje do widzenia.

ocenił(a) film na 6
Hopcola

ja mam argumenty, tobie widzę że zabrakło :) do widzenia

magik30

czytać ze zrozumieniem nie potrafisz czy w szkole za patrzenie na literki bili cię linijką? Napisałem że spasowałem po pierwszym zdaniu czyli dalej nie czytałem. Nie ma sensu. Głupota wylewa się z twojego wpisu. Powodzenia ze smokami i innymi bajkami.

ocenił(a) film na 5
magik30

Niestety piszesz w dużej mierze bajki. Ameryka nie zbankrutuje bez Chin to po pierwsze. Po drugie Chiny nie dotują ameryki tylko inwestują pieniądze ze względu na to, że jest to jedyna światowa gospodarka, która jest w stanie przyjąć takie ilości pieniędzy.

Większość, krajów rozwiniętych ma gigantyczne zadłużenie ze względu na inwestycje zagraniczne itp i to nie oznacza bankructwa.

Tak samo brak posiadania fizycznego pieniądza NIE OZNACZA bankructwa. Ku Twojej informacji obecnie w obrocie jest 5x więcej gotówki wilrtualnej w obrocie niż fizycznej. Gdybyś chciał gadać głupoty na takiej zasadzie to dla twojej informacji: zgodnie z twoim tokiem myślenia KAŻDY bank na świecie (poza bankami narodowymi) jest bankrutem. Każdy z nich posiada na stanie gotówkę wartą zaledwie kilku % sumy depozytów posiadanych. Reszta tych pieniędzy znajduje się w obrocie...

Masz szczątki wiedzy, ale nie wiesz co one oznaczają. I nie ma co się obrażać o to;]

ocenił(a) film na 9
njfdsnvin

Wielu osobom się nie podobało, bo nie było klasycznej rąbanki jak w poprzednich częściach i Avengers, tylko skupiono się na posypanej psychice Starka. Dodatkowo fani komiksu byli wkurzeni o to co zrobiono z Mandarynem.

ocenił(a) film na 10
palina28

ja powiem tak w Iron man 2 nie było rąbanki w 1 było ale to co działo się w 3 np.: niszczący się dom Starka, akcja z samolotem, no i ta końcowa scena
w 3 było dużo rzeczy tylko niepotrzebny był ten postój w połowie filmu

ocenił(a) film na 5
njfdsnvin

Myślę, że tu nie chodzi o rąbankę. Iron Man 3 nie zachwyca pod względem fabuły. Pierwsza połowa filmu dobrze budowała napięcie...ale potem wszystkie wątki przestały być fascynujące. Iron Man nie miał do czynienia z realnym zagrożeniem. Sam Killian nie pasuje na głównego złoczyńcę. Aczkolwiek Marvel chyba wziął sobie do serca, iż ten pomysł był nieudany i w klipie ,,All Hail The King" ujawnia istnienie realnego Mandaryna. Więcej nie zdradzę bo był by to spoiler. Jak to się dalej potoczy to się okaże.

ocenił(a) film na 7
Vulture363

Vulture zgadzam się. Teraz ocenię film i oczekiwania moje jakie miałem przed obejrzeniem. Po obejrzeniu zwiastunu trójki, po słabszej dwójce, spodziewałem się, że trójka będzie najlepszą częścią. Gdy zacząłem oglądać film dalej myślałem, że będzie przynajmniej na poziomie jedynki. Mniej więcej od kiedy Stark [SPOILER] spotkał tego chłopaka film wg mnie z każdą minutą był coraz słabszy. Końcówka była przynajmniej na poziomie. Dałem trójce najpierw 6, ale potem mocno naciągnięte 7, tylko ze względu na końcówkę, że dobrze zakończyła wszystkie części i po części też za to, że Downey Jr jest świetnym aktorem.