7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249196
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Początkowo myślałem że po to aby poszczególne elementy zbroi Mark 42 "wiedziały" gdzie mają
się przyczepić. Tylko coś mi się tu nie zgadza. Mianowicie podczas sceny z atakującymi dom
Starka helikopterami, zbroja automatycznie ubrała się na Pepper a przecież ona nie miała chipów.
Jakieś niedopatrzenie czy ja czegoś nie skumałem. Jeśli tak to proszę o wyjaśnienie.

ocenił(a) film na 8
Bednar88

Zbroja ,,ubrała się,, na Pepper, bo Stark ją skierował na nią, aby nic się jej nie stało.

ocenił(a) film na 9
Optimus22

Nie pytam dlaczego zbroja się "ubrała" bo to było dosyć oczywiste, pytam JAK? No bo skoro zbroja może się "ubrać" na każdym (co widać choćby po scenie w której Tony każe jej ubrać się na Aldrich'u i wysadzić) To PO CO mu te chipy pod skórą? Które wydawało by się są do tego właśnie potrzebne?

ocenił(a) film na 8
Bednar88

Chipy są potrzebne do przywołania zbroi gdy nie ma kontaktu z Jarvisem (Słuchawka za uchem)
Zapewne to rozwniciecie pomysłu z "opaską" uzyta w Avengers

Bednar88

Po prostu po to, by mógł kierować zbroją. Mógł ją założyć na każdego, ale tylko on potrafił ją kontrolować.

Bednar88

Poza tym scena jak uratował ludzi, którzy wypadli z AirForce1, nie było go wtedy w zbroi tylko sterował nią ze statku. Klawiaturą i myszką takich precyzyjnych ruchów by raczej nie wykonał. Opaska, którą miał na głowie najprawdopodobniej odczytywała położenie chipów, dlatego je sobie wszczepił.

ocenił(a) film na 9
maxus201

Trochę to dziwne bo przecież wystarczyły by jakieś rękawice albo właśnie opaski na ręce poco od razu tak inwazyjny interface żeby od razu trzeba było się okaleczać :P Tym bardziej skoro i tak musiał zakładać opaskę odczytującą położenie chipów ;)

ocenił(a) film na 10
Bednar88

Wszczepił je sobie by nie stracić ich tak jak właśnie słuchawki do jarvisa. Zauważ, że tak jak i gdy walił się budynek, i gdy ubrał zbroję na mandaryna ( tego prawdziwego według filmu ) to wykonał gest rękami. Zbroja wykryła to poprzez chipy i wykonała polecenie.