7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249204
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Momentami chaotyczny, naciągany i groteskowy.
Najbardziej podobała mi się jedynka.

I zdziwiło mnie czemu Tony dał sobie wyciągnąć odłamki z serca dopiero w tej części.
6/10 za efekty.

ocenił(a) film na 6
Penguin27

I jeszcze jedno.
Nie czytałem komiksów a chciałbym się czegoś dowiedzieć o wirusie Extremis. Dlaczego niektórzy ludzie wybuchali? Kto nimi manipulował i w jaki sposób? Jak Stark wyleczył Pepper? Czy on sam też wstrzyknął sobie wirusa?

ocenił(a) film na 7
Penguin27

Jakbyś oglądał uważniej to byś zrozumiał dlaczego niektórzy eksplodowali krótko mówiąc - odrzucenie przez organizm lub przedawkowanie. Nikt nimi nie manipulował tak to już bywa w naturze.

ocenił(a) film na 6
Fullenforced

Miałem wrażenie że twórca extremis nimi manipuluje ponieważ ci którzy eksplodowali zachowywali sie jak zamachowcy samobójcy. Zawsze eksplodowali w grupie ludzi.

ocenił(a) film na 7
Penguin27

W filmie było powiedziane parę razy, że Extremis jest niestabilny nie zawsze się przyjął i co ważne nie każdy umiał sobie z nim poradzić tzw. ćpuni którzy nie umieli się ustabilizować zostawali zwyczajnie odcinani od programu cytat "Addiction will not be tolerated and those who cannot regulate will be cut from the program." Był moment gdy Savin podarował nową partię ćpunowi który nie umiał się ustabilizować cytat "- Can you regulate? - Yes, I can regulate. - Are you sure about that? - Yes." Gdy wziął boom.
Poza tym masz scenę gdy Aldrich Killian prowadząc testy zdarzył się przypadek wybuchu jednego osobnika gdy zaś innym Extremis się przyjął.

ocenił(a) film na 6
Penguin27

Jedynie trochę lepszy od Avengersów, ale w porównaniu z 1 i 2 Iron Mana to dno. Mandaryn w zestawieniu z pewnym siebie Stanem, na swój sposób przebojowym i chciwym Hammerem i ześwirowanym Vanko jest milutki i nienadzwyczajny. Przypomina trochę bin Ladena.