Panowie i Panie, drodzy hejterzy, czy Wy się czujecie wyjątkowi, gdy dajecie ocenę inną niż średnia? O wielcy krytycy, chciałbym zobaczyć Wasze wersje produkcji, które tak ochoczo mieszacie z błotem. Ciekawe, czy byście uzyskali średnią większą niż 2/10...
Akurat nie jestem jednym z hejterów, ale argument pt. "lepszego byście nie nakręcili" uważam za nietrafiony, bo gdyby każdy, kto chce wyrazić niepochlebną opinię, miał najpierw pochwalić się umiejętnościami filmowymi, to zabrakłoby krytyków. Zgadzam się natomiast, że wielu ostatnio panoszy się na tym forum trolli, które celowo popełniają idiotyczne błędy językowe, wystawiają żenująco niskie i niesprawiedliwe oceny oraz uzasadniają je jakimiś nonsensami.
Przydał by się system że konta które oceniają dużą ilość filmów na 1/10 powinny być kasowane razem z ocenami bo tylko zaniżają średnie.
Idąc tym tropem myślenia, powinniśmy również kasować konta użytkowników, którzy KAŻDEMU filmowi jaki im się spodoba wystawiają 10. Czy to nie jest zawyżanie średniej ? Bo moim zdaniem ocenianie Iron Mana 3 na 10/10 (arcydzieło) to jakaś żart. Głosy "entuzjastów" równoważą w jakimś stopniu głosy oddane przez "hejterów". Zresztą przy filmie który zostanie oceniony przez około 100tyś ludzi, głosy 1000 hejterów nie ma większego znaczenia.
Ja nie uważam się za hejtera, jednak zawiodłem się na filmie i uważam, że nie zasługuje na tak wysoką średnią. Pokładam nadzieje w tym, że sytuacja się zmieni kiedy film wyjdzie na DVD i zostanie oceniony przez większe grono osób (obecnie są to głównie fani komiksowych adaptacji). Wiec jestem hejterem ?
Moim zdaniem hejterem nie jesteś. Czytałam (całą) twoją opinię i z niektórymi minusami muszę się zgodzić. Ale przedstawiłeś to bez żadnych wulgaryzmów, czy wyzywania filmu od szajsu, gó*na itp. I nie obrażasz fanów, jak to hejterzy mają w zwyczaju robić.
Według mnie po prostu oceniłeś film, od którego oczekiwałeś więcej. Żadnym hejterem (jak dla mnie) nie jesteś